ροή ειδήσεων

Πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ! Κίνδυνος νέας διάσπασης...



Ο Γιάννης Δραγασάκης προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την σύσταση το,...
λέγοντας πως αν το κόμμα κρατικοποιηθεί και χάσει την ικανότητα αυτόνομης σκέψης και δράσης του, θα συμβούν δύο τινά: Δεν θα είναι σε θέση να στηρίξει το κυβερνητικό έργο και ό,τι πρόβλημα έχει η κυβέρνηση θα έχει και το κόμμα. Τόνισε ότι σήμερα υπάρχουν προοπτικές ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του ή με συμμαχίες να ηγεμονεύσει πολλά χρόνια, προσθέτοντας ότι όμως πρέπει να έχουμε σχέδιο και για το τι θα γίνει όταν δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση είναι το τρένο που μας επιτρέπει να πάμε πιο πέρα, το κόμμα είναι οι σιδηρογραμμές, θα υπάρχουν και μετά το τρένο και από αυτή την άποψη αποτελούν και τη συνέχεια του εγχειρήματος που έχουμε να υπηρετήσουμε», σημείωσε.
Στόχος του κόμματος, όπως αναφέρει είναι να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, είτε ως κυβέρνηση είτε ως κόμμα, μέσω των κινημάτων και των δράσεων. Επισήμανε ότι αυτό που ονομάζεται κόμμα της αριστεράς του 21ου αι. δεν είναι κάτι δεδομένο, δεν είναι ένα διαμορφωμένο πρότυπο, «είναι μια φιλοδοξία που καλούμαστε να υπηρετήσουμε». Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε και στη διεθνή διάσταση, εξηγώντας ότι «μας κοιτάζει όλος ο κόσμος», οι επιτυχίες και οι αποτυχίες μας επηρεάζουν ευρύτερα τις εξελίξεις της αριστεράς στην Ευρώπη.
Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι ενόψει και του συνεδρίου πρέπει να οργανωθεί από τώρα η δουλειά, δημιουργώντας παντού στο κόμμα μηχανισμούς επίλυσης προβλημάτων και θεματικές.

Η Θεανώ Φωτίου επέμεινε στο γεγονός πως πρέπει να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στο ΣΥΡΙΖΑ και εξειδίκευση σε κάθε υπουργείο, σε κάθε νομοθετική πράξη, άλλος τρόπος δουλειάς με συλειτουργία στα τρία επίπεδα, μεταξύ κυβέρνησης, Κ.Ο. και κόμματος. Επισήμανε ότι η Κ.Ο. σε αυτή τη φάση θα επωμιστεί πολύ σκληρό ρόλο και ότι δεν μπορεί να ενημερώνεται στο τέλος για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες, αλλά αντίθετα, ότι πρέπει να συνδιαμορφώνει. «Πρέπει η Κ.Ο. να εργάζεται με συλλογική ευθύνη απέναντι στο κόμμα και όχι ατομική». Και οι οργανώσεις βάσης, συνέχισε, χρειάζονται άλλον τρόπο δουλειάς, επεξεργασμένες γνώσεις και πληροφορίες από την κυβέρνηση.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *