ροή ειδήσεων

Oι δουλέμποροι κάνουν και εκπτώσεις στους μετανάστες λόγω κακοκαιρίας!



Πως έχει διαμορφωθεί η ταρίφα τους...


​Σοκάρει η είδηση ότι με εκπτώσεις προσπαθούν οι διακινητές να διατηρήσουν την "πελατεία" τους, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο αναμένεται να ανακόψουν το μεγάλο ρεύμα προσφύγων που προτιμά τη θαλάσσια οδό για να φτάσει στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, το καλοκαίρι για το ταξίδι από την Σμύρνη ή κάποιο άλλο τουρκικό παράλιο με προορισμό την Λέσβο ή την Κω, ζητούσαν 1.200 έως 1.300 δολάρια το κεφάλι. Τώρα, η αμοιβή τους έχει πέσει στα 900 έως 100 δολάρια ανά άτομο.

Μέχρι τώρα οι διακινητές ανέβαζαν τις τιμές τον χειμώνα, καθώς χρησιμοποιούσαν μεγαλύτερα σκάφη. Ωστόσο, επειδή έχουν αυξηθεί οι περιπολίες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν και πάλι μικρές βάρκες, που δεν γίνονται εύκολα αντιληπτές, αλλά μπορούν εύκολα να αναποδογυρίσουν από την κακοκαιρία.

Από την περασμένη Πέμπτη 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να περάσουν από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά νησιά. Στον δραματικό απολογισμό είναι βρέφη και πολλά μικρά παιδιά.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν αναφέρει περισσότερους από 100 πρόσφυγες ως νεκρούς τις τελευταίες εβδομάδες σε μια σειρά από ναυάγια από τη Λέσβο έως το Καστελόριζο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *