ροή ειδήσεων

Νύχτα τρόμου στο Παρίσι: Φόβοι για 100 νεκρούς στο συναυλιακό χώρο


Εφιαλτική είναι η νύχτα στο Παρίσι όπου τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους... και δεκάδες τραυματίστηκαν σε σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας. Πριν από λίγη ώρα, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων που κρατούνταν από ένοπλους. Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο BFM TV, μέσα στο συναυλιακό χώρο οι αρχές βρέθηκαν αντιμέτωπες με ένα πραγματικό μακελειό και εκφράζονται φόβοι ότι μόνο σε αυτή την επίθεση σκοτώθηκαν 100 άνθρωποι.

Στο συναυλιακό χώρο μεταβαίνει εσπευσμένα τώρα ο Φρανσουά Ολάντ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γαλλία

Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες αλλά τα γαλλικά μέσα αναφέρουν ότι πρόκειται για τρεις οργανωμένες επιθέσεις ενώ κάνουν λόγο για τρομοκρατικά χτυπήματα. Η γαλλική αστυνομία έχει ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους ενώ στους δρόμους της πόλης έχουν πλέον βγει και στρατιώτες. Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα του λίγη ώρα μετά από τις επιθέσεις, ο Φρανσουά Ολάντ κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκλεισε τα σύνορα της Γαλλίας. «Η Γαλλία πρέπει να είναι δυνατή. Οι τρομοκράτες θέλουν να μας τρομάξουν. Απέναντι στον τρόπο πρέπει να είμαστε ενωμένοι» δήλωσε ο κ. Ολάντ, εμφανώς ταραγμένος.

Ένοπλος κρατά ομήρους

«Ένοπλοι άντρες μπήκαν μέσα στη συναυλία. Δύο ή τρεις άντρες, που δεν φορούσαν μάσκες μπήκαν στο χώρο, κρατώντας όπλα που έμοιαζαν με καλάσνικοφ. Έριχναν στο πλήθος χωρίς κανένα διαχωρισμό» είπε ο Τζουλιέν Πιρς, ένας δημοσιογράφος του Europe 1 που βρισκόταν μέσα στο συναυλιακό χώρο όπου υπολογίζεται ότι κρατούνται όμηροι 100 άνθρωποι.


«Αυτό διήρκησε 10 με 15 λεπτά. Ήταν απίστευτα βίαιο και ο κόσμος πανικοβλήθηκε. Είχαν αρκετό χρόνο για να γεμίσουν τα όπλα τους τουλάχιστον τρεις φορές. Ήταν πολύ νέοι» περιέγραψε ο δημοσιογράφος, ο οποίος κατάφερε να βγει από το χώρο της συναυλίας.

Το χρονικό των επιθέσεων

Μια από τις επιθέσεις πραγματοποιήθηκε σε πολυσύχναστο εστιατόριο του Παρισιού, όπου ένοπλος άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Liberation περίπου την ίδια ώρα ακούστηκαν και τρεις εκρήξεις σε μπαρ κοντά σε γαλλικό στάδιο λίγο έξω από το πρωτεύουσα.

Στο στάδιο αυτό διεξαγόταν φιλικός αγώνας μεταξύ της Γαλλικής και της Γερμανικής Εθνικής ομάδας, την οποία παρακολουθούσε και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Οι αρχές φυγάδευσαν άμεσα το Γάλλο Πρόεδρο από το χώρο, ο οποίος βρίσκεται στο υπουργείο Εσωτερικών για να συντονίσει τις επιχειρήσεις. Η γαλλική ιστοσελίδα L’ Equipe αναφέρει ότι οι εκρήξεις σκότωσαν τουλάχιστον τρεις ανθρώπους ενώ κάνει λόγο και για τραυματίες. 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *