ροή ειδήσεων

Είναι επίσημο από την ΕΛΣΤΑΤ! Ο Τσίπρας γύρισε την Ελλάδα στο... 2011!


Διελυσε κάθε προσπάθεια ανάπτυξης, βουλιάζει η χώρα...


Σύμφωνα με τους αναλυτές τη δραματική πτώση απέτρεψε η αύξηση του τουριστικού ρεύματος...

Η επιβολή των capital controls είχαν άμεσο αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία, η οποία και επισήμως εισήλθε εκ νέου σε ύφεση, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ σε όρους όγκου παρουσίασε μείωση κατά 0,4% στο γ' τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014. Σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2015 η μείωση ήταν 0,5%.

Παράλληλα με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το ΑΕΠ σε όρους όγκου παρουσίασε μείωση κατά 0,1% στο γ' τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014. Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Την ίδια ώρα εκτός εσόδων βρέθηκαν τα έσοδα και τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα στοιχεία από την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

Ειδικότερα, το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5.448 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 72 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αναθεωρημένο μηνιαίο στόχο ενώ σε επίπεδο δεκαμήνου η υστέρηση ανέρχεται σε 2,1 δισ. ευρώ ή 5,1% έναντι του αναθεωρημένου στόχου.

Για την ίδια περίοδο το έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού έφτασε τα 808 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2,4 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και αναθεωρημένου στόχου του Προσχεδίου Προϋπολογισμού 2016 για έλλειμμα 2,8 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 4,517 δισ. ευρώ έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,654 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2014 και αναθεωρημένου στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2,424 δισ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 39.740 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 2.121 εκατ. ευρώ ή 5,1 % έναντι του αναθεωρημένου στόχου.
Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 36.645 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1.913 εκατ. ευρώ ή 5,0 % έναντι του στόχου, εκ των οποίων ποσό 1.867 εκατ. ευρώ αφορά την υστέρηση στα έσοδα από τη μεταφορά αποδόσεων από τη διακράτηση ομολόγων του Ε.Δ. στα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών του Ευρωσυστήματος (ANFAs & SMPs), σύμφωνα με τον αναθεωρημένο στόχο.

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 2.278 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 343 εκατ. ευρώ έναντι του αναθεωρημένου στόχου (2.621 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 3.095 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 208 εκατ. ευρώ έναντι του αναθεωρημένου στόχου.

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο 2015 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5.448 εκατ. ευρώ μειωμένο κατά 72 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον αναθεωρημένο μηνιαίο στόχο.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 4.422 εκατ. ευρώ αυξημένα έναντι του αναθεωρημένου μηναίου στόχου κατά 135 εκατ. ευρώ.

Οι επιστροφές εσόδων για την περίοδο Οκτωβρίου 2015 ανήλθαν σε 257 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση κατά 120 εκατ. ευρώ έναντι του αναθεωρημένου μηνιαίου στόχου (377 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 40.548 εκατ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 4.194 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (44.742 εκατ. Ευρώ).

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/11/15 11:08

    Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρός σοφού λέγανε οι αρχαίοι ..... και προφανώς όχι μόνο σοφοί δεν είμαστε αφού ψηφίσαμε ξανά τον ίδιο "απατεώνα" κατά τον Πάγκαλο, αλλά και πανηλίθιοι αφού τα ίδια κομματόσκυλα απατεώνες και διεφθαρμένους πολιτικούς ξαναβάλαμε στο κ(υ)νοβούλιο!!!!!
    Αντε και σε ανώτερα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *