ροή ειδήσεων

Μαθητικός ξεσηκωμός σε πάνω από 30 πόλεις!


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις βρίσκονται και οι μαθητές των σχολείων... της Θεσσαλονίκης, που αγωνίζονται για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει. Χτες εκατοντάδες μαθητές πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και στη συνέχεια εκπρόσωποι των σχολείων τους συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Συντονιστικού, προκειμένου να καθορίσουν τις νέες κοινές δράσεις τους.



Σε όλη τη διάρκεια της διαδήλωσης φώναζαν ασταμάτητα συνθήματα που κατήγγειλαν την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας και αναδείκνυαν τα οξυμένα προβλήματα που αφορούν σε ελλείψεις εκπαιδευτικών, υποχρηματοδότηση, κτιριακά προβλήματα και προβλήματα μεταφοράς, κ.ά.

Ξεχώρισαν συνθήματα όπως «το νέο λύκειό σας είναι μαγικό, μάθημα καινούριο είναι το κενό», «πρώτα τα βιβλία, μετά οι καθηγητές, διώξε απ' τα σχολεία και τους μαθητές», «στο σάπιο σύστημά σας, σάπια κι η παιδεία, εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία».

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στο ΥΜΑΘ, όπου αντιπροσωπεία των μαθητών παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Το Συντονιστικό που συνεδρίασε αμέσως μετά, αποφάσισε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 5 Νοέμβρη, στην απεργία στις 12/11 και συνέχιση του αγώνα με πολύμορφες δράσεις.



ΒΕΡΟΙΑ

Οι μαθητές διαδήλωσαν χτες σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη την Ελλάδα με αποφάσεις 5μελών και 15μελών των σχολείων τους, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε κατάληψη, ενώ σε πολλές πόλεις έδωσαν κιόλας τα επόμενα αγωνιστικά ραντεβού τους για τη συνέχιση του αγώνα τους.



Συγκεκριμένα, μαθητικές διαδηλώσεις είχαμε χτες σε: Βέροια, Νάουσα, Γιάννενα, Αρτα, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Χαλκίδα, Λαμία, Μυτιλήνη, Ρόδος, Χίος, Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο, Ξάνθη, Σέρρες, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κοζάνη, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πάτρα, Αγρίνιο, Πύργο, Αμαλιάδα, Αργοστόλι, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, ενώ καταλήψεις έγιναν και σε Βόλο, Γρεβενά, Κιλκίς και Ιερισσό Χαλκιδικής.


ΧΑΛΚΙΔΑ




ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *