ροή ειδήσεων

Σύζυγος πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ «έφαγε» 3,5 χρόνια φυλακή για απάτη



Δικηγόρος, σύζυγος πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ από τη Βόρεια Ελλάδα,...
που υπήρξε και πολιτειακός παράγων επί διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, καταδικάσθηκε μέσα στην εβδομάδα σε φυλάκιση 3,5 χρόνων για μια πρωτοφανή απάτη σε βάρος υποψήφιας διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, πτυχιούχου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κατόχου μεταπτυχιακού διπλώματος.

Από το 2006 που ανέλαβε την υπόθεση της Χ.Φ. -όταν η τελευταία απέτυχε στον διαγωνισμό- και μέχρι το 2014, την εξαπατούσε αποσπώντας χιλιάδες ευρώ για δήθεν προσφυγές στη Δικαιοσύνη και άλλες ενέργειες, τις οποίες δεν έκανε ποτέ, ενώ συγχρόνως την παραπλανούσε παρουσιάζοντας από πλαστές δικαστικές αποφάσεις, πλαστά έγραφα του ΑΣΕΠ μέχρι και παραποιημένο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Συγχρόνως ανεβοκατέβαζε στην Αθήνα την ίδια και συγγενείς της για απίθανες και παραπλανητικές, όπως αποδείχθηκε, συναντήσεις, δήθεν γύρω από την υπόθεσή της. Η απάτη της δικηγόρου αποκαλύφθηκε από συνάδελφό της, τον οποίο εξουσιοδότησε η Χ.Φ. την άνοιξη του 2014 και αφού προηγουμένως υπάλληλος του ΑΣΕΠ ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε «φάκελος για υπόθεση της Χ.Φ στο ΑΣΕΠ».

Υστερα από έρευνα, συγκέντρωσε μια σειρά αποκαλυπτικές βεβαιώσεις των υπηρεσιών του Δημοσίου, που έδειχναν την ανυπαρξία και την πλαστότητα των εγγράφων. Τα συντριπτικά στοιχεία στάλθηκαν στη δικηγόρο, που τελικά αναγκάσθηκε να παραδεχθεί πως ήταν εκείνη που τα έφτιαξε. Ομως είχε το θράσος να προτείνει στη νεαρή γυναίκα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, να μην προχωρήσει σε καταγγελία στη Δικαιοσύνη, τάσσοντάς της... άλλο διορισμό. Συγκεκριμένα της υποσχόταν ότι θα μεσολαβούσε, ώστε να διοριστεί ως υπάλληλος στη Βουλή. Η Χ.Φ. αρνήθηκε να συνεχίσει οποιαδήποτε σχέση με τη σύζυγο του πρώην υπουργού και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη τον Αύγουστο του 2014.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών στα μέσα της εβδομάδας και η δικηγόρος κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της απάτης, της απάτης κατ’ εξακολούθηση και της πλαστογράφησης. Σύμφωνα με τη δικογραφία και όσα κατέθεσαν στο δικαστήριο οι μάρτυρες, με πρώτη την παθούσα Χ.Φ., όλα ξεκίνησαν το 2006.

Τότε εκδόθηκαν τα αποτελέσματα διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη στο Δημόσιο 525 υπαλλήλων με σειρά προτεραιότητας.

Αμοιβές
Η Φ.Χ. διαπίστωσε ότι είχε «απορριφθεί» και ότι στη θέση της εμφανιζόταν στις καταστάσεις άλλη υποψήφια, η οποία δεν είχε υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση συμμετοχής στον διαγωνισμό. Ετσι η νεαρή γυναίκα κατέφυγε στη δικηγόρο, σύζυγο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, η οποία ανέλαβε την υπόθεσή της προκειμένου να προσφύγει στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η δικηγόρος απέσπασε σταδιακά περί τα 6.000 ευρώ ως αμοιβή ισχυριζόμενη ότι είχε προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στο ΑΣΕΠ κλπ. Μάλιστα τον Απρίλιο του 2011 την κάλεσε στο γραφείο της και της παρουσίασε και απόφαση του 4ου Τριμελούς Τμήματος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών -όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν πλαστή- σύμφωνα με την οποία ακυρωνόταν προηγούμενη απόφαση του ΑΣΕΠ και αναγνωριζόταν ότι δεν είχε καταταγεί σωστά στους πίνακες των επιτυχόντων και ότι πλέον θα άνοιγε ο δρόμος για τον διορισμό στο Δημόσιο. Ομως οι μέρες και οι μήνες παρέρχονταν, χωρίς να υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη.

Τον Σεπτέμβριο του 2012, η δικηγόρος ειδοποίησε τη Χ.Φ. ότι έπρεπε να πάει στην Αθήνα για να... ορκιστεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Ετσι μαζί με τον σύζυγό της κατέβηκε στην Αθήνα για την «ορκωμοσία», ωστόσο λίγο πριν από την είσοδό τους στο υπουργείο δέχθηκε τηλεφώνημα από τη δικηγόρο, που της έλεγε ότι η διαδικασία αναβλήθηκε και ότι αν ήθελε θα μπορούσε να διοριστεί στην Κοζάνη, στη θέση υπαλλήλου υπό συνταξιοδότηση, κάτι όμως που δεν έγινε.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ειδοποιήθηκε να πάει σε ραντεβού με τη γενική γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος. Τελικά στη «συνάντηση» ζητήθηκε από τη Χ.Φ. να περιμένει στον προθάλαμο έξω από το γραφείο, με τη δικηγόρο να της δηλώνει στη συνέχεια ότι η «συνάντηση για την υπόθεσή της έγινε και όλα βαίνουν καλώς». Ομως το θράσος της δικηγόρου ήταν τέτοιο ώστε τον Ιανουάριο κατέβασε και τους γονείς της Χ.Φ. στην Αθήνα για να συναντηθούν στο γραφείο του συζύγου της, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και πρώην πολιτειακού παράγοντα και στη συνέχεια να πάνε να συναντήσουν κάποιον υπάλληλο του ΑΣΕΠ. Μάλιστα μεταφέρθηκε στους γονείς ότι για «να κινηθεί η υπόθεση» ο υπάλληλος ζητούσε το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο όμως αρνήθηκαν να δώσουν.

Το σίριαλ συνεχίσθηκε και το 2014, με τη δικηγόρο να δίνει στη Χ.Φ. πλαστά έγγραφα δήθεν αποφάσεων του ΑΣΕΠ για τον διορισμό της, μέχρι και πλαστό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και η υπόθεση πήρε άλλη τροπή από τον Μάιο του 2014, όταν η μητέρα της γυναίκας πήγε στο ΑΣΕΠ και συνάντησε μια αρμόδια υπάλληλο. Η τελευταία δήλωσε παντελή άγνοια για το θέμα και ζήτησε να καταφύγουν με καταγγελία στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης.

Οπως ανέφερε η Χ.Φ., οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν την οδήγησαν σε πλήρη κατάρρευση γιατί όλα ήταν μια απάτη. Στο δικαστήριο της Κοζάνης, η δικηγόρος με λυγμούς παραδέχθηκε την ενοχή της, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας σημείωσε ότι η κατηγορουμένη έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και με άλλες παραβατικές υποθέσεις της. Το δικαστήριο τελικά την έκρινε ένοχη χωρίς ελαφρυντικά και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώτην ημέρα . Η δικηγόρος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Πηγή: Εθνος

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *