επικαιρότητα

"Φέσια" χιλιάδων ευρώ στα καθαριστήρια για τα χαλιά!


Οικογένειες με φαινομενικά οικονομική άνεση, πρώτες στα χρωστούμενα....

Φέσια μέχρι το ... γόνατο για τους ιδιοκτήτες καθαριστηρίων στην Πάτρα! Τι και αν οι τιμές μειώθηκαν σχεδόν κοντά στο κόστος. Τι και αν οι διαπροσωπικές σχέσεις της μικρής κοινωνίας επιτρέπουν μια πιο ελαστική συμφωνία μεταξύ του επαγγελματία και του πελάτη. Φέτος, τα χρέη στα καθαριστήρια έχουν πνίξει το "λαιμό" των Πατρινών επιχειρηματιών. όπως μεταφέρουν στο tempo24.gr.

Η τιμή περίπου για τέσσερα χαλιά δεν ξεπερνάει κατά μέσο όρο τα 100 ευρώ. Από 200 ευρώ και πάνω κοστολογείται περίπου ο καθαρισμός και η φύλαξη για περισσότερα από 10 χαλιά. Οι τιμές ενδεικτικές. Τα χρέη στα ύψη. Κι όμως τα τηλέφωνα αυτές τις μέρες στα καθαριστήρια για να πάνε τα χαλιά στα σπίτια πέφτουν "βροχή". Βλέπετε, είναι και οι προβλέψεις της ΕΜΥ για χειμωνιάτικο καιρό (επιτέλους) και όλοι έσπευσαν να εξασφαλίσουν τη ζέστη του σπιτιού τους. Με τους περισσότερους όμως απ΄ ότι φαίνεται να ζητάνε δύο, τρεις ακόμη και τέσσερις μήνες περιθώριο μέχρι να καταβάλουν τα χρήματα για τα οποία έχουν ήδη συμφωνήσει από το καλοκαίρι. Βλέπετε οι περισσότεροι δεν θα έχουν ούτε φέτος θέρμανση. Συνεπώς τα χαλιά είναι μια λύση για να ζεσταθεί το σπίτι, χωρίς κόστος. Σε ότι αφορά όμως τα καθαριστήρια, το λειτουργικό κόστος δεν καλύπτεται και το μόνο που κάνουν είναι υπομονή και ... τηλεφωνήματα στους πελάτες που χρωστούν.

Σε ότι αφορα τη λίστα με τα χρωστούμενα, ιδιοκτήτες καθαριστηρίων στην Πάτρα, αναφέρουν ότι κακοπληρωτές συναντούν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα πλέον. Ακόμη και σε πολύ γνωστές οικογένειες που είχαν οικονομική άνεση.

Όσο γι αυτούς που πληρώνουν; Υπάρχουν και οι περιπτώσεις της στρογγυλοποίησης προς τα ... κάτω! "Κάποτε, λέγαμε 195 ευρώ και μας έδιναν 200. Τώρα λέμε 125 και μας δίνουν 90 ή και 80...", λέει στο tempo24.gr, ιδιοκτήτης καθαριστηρίου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

S M S

Αναγνώστης: Λεωφορείο της γραμμής... Τι παρατηρήτε?

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης