ροή ειδήσεων

Πράκτορες ΟΠΑΠ: Λουκέτο σε εκατοντάδες πρακτορεία φέρνει η αύξηση φόρου


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ...
σχετικά με τη πρόθεση της κυβέρνησης για την επιβολή φόρου στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ ΑΕ.



ΟΙ πράκτορες προανήγγειλαν δυναμική αντίδραση αν η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω με σειρά κινητοποιήσεων και νομικών ενεργειών.

Στη διάρκεια της συνέντευξη εξήγησαν γιατί το μέτρο είναι... καταδικασμένο να αποτύχει, τόνισαν ότι στρέφει τους παίκτες στο παράνομο στοίχημα και επισήμαναν ότι χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν στην ανεργία.

Αρχικά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κυριάκος Τοπτσίδης, δήλωσε: «Μας κάνει μεγάλη εντύπωση γιατί ένα μέτρο που δύο φορές απέτυχε παρ' ότι είχε ψηφιστεί και είχε γίνει νόμος στη Βουλή και είχε αποσυρθεί, τώρα το επαναφέρουν. Παρ' όλα αυτά, ο εφιάλτης αυτός, γιατί έτσι είναι για εμάς, επιχειρείται μέσα από μια παράλογη επιχειρηματολογία να επανέλθει. Θα αντιδράσουμε. Δεν εξηγείται γιατί φορτώνουν τον δικό μας κλάδο με φόρους για να αποφύγουν την επιβολή φόρου σε άλλο κλάδο. Μάλιστα επιχειρούν να επιβάλουν φόρο σε έναν κλάδο, ο οποίος φορολογείται online. Το μέτρο αυτό σκοτώνει την ανακύκλωση, δηλαδή ότι κερδίζουν οι παίκτες το ξαναπαίζουν.

Πρόβλημα βιωσιμότητας δημιουργείται τεράστιο και όλοι οι παίκτες θα στραφούν στο παράνομο στοίχημα. Αναρωτιόμαστε γιατί δεν φορολογούν όλα αυτά τα χρόνια τον παράνομο τζόγο. Θα επιχειρήσουμε να αναλύσουν και να εξηγήσουμε όλες τις παραμέτρους. Δεν αντέχουμε άλλους φόρους. Ήδη πληρώνουμε 2% φόρο, οι παίκτες 20% από τα κέρδη, ο ΟΠΑΠ πληρώνει, εμείς ως φυσικά πρόσωπα πληρώνουμε. Αυτό το μέτρο με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην ανεργία 20 χιλιάδες εργαζόμενους, αν όχι όλους, τους περισσότερους που εργάζονται στα πρακτορεία μας. Αν θέλουν να κλείσουν τα πρακτορεία μας, να μας το πουν. Έχουμε ήδη απώλεια τζίρου 50%».

Στο ίδιο μήκος κύματος και όσα υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Τάσος Λυριστής: «Η κυβερνητική επιλεκτική φορολόγηση σε μια εταιρεία και σε έναν κλάδο, εξαιρώντας τη φορολόγηση του παράνομου τζόγου και τα καζίνο, μας δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά. Οι παράνομοι με τις ευλογίες της εκάστοτε κυβέρνησης έχουν ασυλία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ Αττικής, Γιώργος Πουλημάς, πρόσθεσε: «Από διαρροές έχουμε αποσπασματική εικόνα των προθέσεων της κυβέρνησης. Μιλάμε για 5 λεπτά φόρο στη στήλη του ΚΙΝΟ με πρόθεση αναλογικού φόρου και στα άλλα παιχνίδια. Αν μας εγγυηθούν ότι το ΑΕΠ της χώρας το 2016 θα είναι μεγαλύτερο κατά 40% τότε το μέτρο θα έχει ισχύ. Επειδή κάτι τέτοιο είναι μόνο στη σφαίρα της φαντασίας με αυτό που επιχειρούν θα οδηγήσουν στη γιγάντωση του παράνομου στοιχήματος.

Σίγουρα 7000 οικογένειες θα πάνε στην ανεργία. Το 2013 το μέτρο εφαρμόστηκε για τέσσερις μήνες, Είχαμε 1,8 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα έσοδα με την εφαρμογή του μέτρου. Πέρα από τις κινήσεις που θα κάνει ο ΟΠΑΠ έχει νομικές επιπλοκές το μέτρο και θα τις διεκδικήσουμε. Θα το κυνηγήσουμε και νομικά. Δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτοι αυτοί που κάνουν στον παράνομο τζόγο έξι δις τζίρο. Το 2010 τα πρακτορεία του ΟΠΑΟ ήταν 5,5 χιλιάδες, σήμερα είναι 4,5 χιλιάδες και σίγουρα κλείσουν χίλια αν εφαρμόσουν αυτό το μέτρο. Υπάρχουν 24 εταιρείες με προσωρινό ΑΦΜ στο διαδίκτυο. Φορολογούνται κατά δήλωσή τους. Το 2012 και το 2013 με μηδέν φόρους και το 201 με 50 εκατομμύρια ευρώ. Θα καταστραφούν τα πρακτορεία και θα αυξηθεί η ανεργία αν συνεχίσουν να κλείνουν τα μάτια σε όλες αυτές τις παρανομίες. Εκτιμάται ότι ο τζίρος θα πέσει 20-30%. Ζητάμε και την ουσιαστική φορολόγηση των εταιρειών του διαδικτύου. Βάλτε δίπλα δίπλα τη ζημιά που κάνουν αν επιχειρήσουν να εφαρμόσουν αυτόν τον φόρο και το 1,5 δις που θα κέρδιζαν αν φορολογούσαν τα έξι δις του παράνομου τζόγου».

Εξελίξεις αναμένονται εντός της ημέρας καθώς στις 17:00 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των μελών του ΔΣ της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Πηγή: pamesports.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *