ροή ειδήσεων

Τζιτζικώστας από Ρόδο: Οι μειωμένοι συντελεστές δεν ήταν κάποιου είδους συντεχνιακό προνόμιο (φωτο)



Τις βασικές κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδίου Αναγέννησης της χώρας... για τον τουρισμό ανακοίνωσε στην κεντρική ομιλία του απόψε στη Ρόδο ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, που επισκέφτηκε σήμερα τη Σύμη και τη Ρόδο, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη τη χώρα, συνομίλησε με πολίτες της περιοχής, ενώ συναντήθηκε με στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας και συναντήθηκε με φίλους και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του.

Στην κεντρική ομιλία του ανακοίνωσε επίσης την πρότασή του για την ίδρυση Ακαδημίας Τουριστικών Σπουδών στη Ρόδο, μίλησε για τη νησιωτική πολιτική και το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά και έθεσε τους τρεις βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Αναγέννησης για την ανάπτυξη του τουρισμού σε όλη τη χώρα.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Ρόδο είναι τα εξής:

Για τη νησιωτική πολιτική και το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά:



Οι μειωμένοι συντελεστές δεν ήταν συντεχνιακό προνόμιο, αλλά η ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας που προκύπτει από τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των νησιών μας

Ο κύριος Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έταξαν τα πάντα στους πάντες. Από εδώ, από τη Ρόδο, είχε μάλιστα το θράσος, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, να δηλώσει ότι τάχα «δεσμεύεται να κλείσει κάθε κουβέντα για αύξηση του ΦΠΑ για τα ελληνικά νησιά». Και τελικά, όχι απλώς δεν έκλεισε την κουβέντα, αλλά ο ίδιος άνοιξε διάπλατα την πόρτα στην υπερφορολόγηση. Αυτή δυστυχώς, είναι η επόμενη ημέρα για τα νησιά και τον τουρισμό: Εστίαση στο 23%, διαμονή στο 13%, και σταδιακή κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου.

Αλλά και πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, με αύξηση του κόστους για τον επισκέπτη, σε σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, στις μεταφορές, τα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων, σε καταναλωτικά αγαθά. Η απόλυτη φοροεπιδρομή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε τη νησιωτική πολιτική από εθνική επιταγή σε ακάλυπτη επιταγή. Δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να αντιληφθούν την κρισιμότητα για τη χώρα, μιας πραγματικά Εθνικής Νησιωτικής Πολιτικής.

Δεν έδωσαν μάχη στην Ευρώπη να εξηγήσουν και να τεκμηριώσουν ότι δεν μπορεί η Περιφέρεια Νοτίου Αγαίου να αντιμετωπίζεται, όπως μια οποιαδήποτε Περιφέρεια στη Βόρεια και την Κεντρική Ευρώπη. Ότι έχει άλλες ανάγκες, όπως έχει και άλλες, μεγάλες δυνατότητες. Ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει μία νησιωτική πολιτική, όχι μόνο στο χαρτί, αλλά να την αποτυπώνει σε μέτρα στήριξης των νησιών μας. Ότι, επιτέλους, πρέπει το άρθρο 101 του ελληνικού Συντάγματος, να σταματήσει να είναι απλά μια αποτύπωση και να μετουσιωθεί σε νομοθετικό έργο στις συγκοινωνίες και τις μεταφορές, στην υγεία και την παιδεία, με δημιουργία σχολείων.

Αυτά δεν είναι απλώς λάθη, είναι εγκλήματα κατά της ίδιας της χώρας. Οι μειωμένοι συντελεστές δεν ήταν κάποιου είδους «συντεχνιακό προνόμιο». Ήταν η ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας να καλύψει τις εγγενείς αδυναμίες, που προκύπτουν από τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των νησιών μας. Και σας θυμίζω, η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση είχε καταφέρει αυτό το θέμα να μη πέσει καν στο τραπέζι.

Για το προσφυγικό ζήτημα:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι μια εθνικά επικίνδυνη κυβέρνηση

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός της χώρας το προσφυγικό ζήτημα τα λέει όλα. Σε ένα διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα, θα έπρεπε να απαιτεί ενεργητικές λύσεις ασφάλειας, και από τον ΟΗΕ και από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Και όχι να συγκαλύπτει -άγνωστο με ποια ανταλλάγματα- όσους θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Η βαθιά άγνοια του περιβάλλοντος και η αδιανόητα ρηχή για πρωθυπουργό, αντιμετώπιση των θεμάτων, που δεν κρύβεται πια μας κάνει να ανησυχούμε για το πότε θα γίνει το μεγάλο λάθος, στα εθνικά μας συμφέροντα.

Kαι εκεί τα λάθη δεν συγχωρούνται και δεν πληρώνονται ούτε καν με σκληρά μέτρα. Και το λέω αυτό εδώ, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο που είναι τα απόλυτα εθνικά σύνορα της χώρας, αλλά και της Ευρώπης. Είναι ένα από τα 11 νησιά του Αιγαίου που υποδέχονται το 30% των συνολικών μεταναστευτικών ροών της Ευρώπης. Και όλο το βάρος το σηκώνουν απελπιστικά μόνοι τους οι νησιώτες, η αυτοδιοίκηση μαζί μόνο με το λιμενικό σώμα, χωρίς ούτε ένα ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί ο κύριος Τσίπρας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ. Γιατί ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη χώρα.

Για τη διπλή εορτή Ορθοδοξίας και Αεροπορίας:

Τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων δίνουν ισχυρό αίσθημα ασφάλειας



H παράταξή μας, πάντα υπερασπιζόταν τα εθνικά μας συμφέροντα, και αύριο, ως κυβέρνηση, θα διασφαλίσουμε τα σύνορά μας, το Αιγαίο, τα νησιά μας. Και με τη σημερινή μεγάλη διπλή εορτή της Ορθοδοξίας και της Αεροπορίας να ευχηθούμε χρόνια πολλά, και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαχητές της Ελλάδας, στις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που καθημερινά φυλάσσουν τα σύνορα της πατρίδας μας, που υπερασπίζονται με την ίδια τους τη ζωή την Ελλάδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρά τις μεγάλες αδικίες, οι οποίες πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν, δίνουν ισχυρό αίσθημα ασφάλειας στη χώρα μας διατηρώντας το αξιόμαχό τους σε υψηλότατο επίπεδο, και ενισχύουν το σταθεροποιητικό ρόλο της πατρίδας μας στην ευρύτερη περιοχή.

Σχέδιο Αναγέννησης της Χώρας για τον Τουρισμό

-Ίδρυση Ακαδημίας Τουριστικών Σπουδών στη Ρόδο:

Η Ελλάδα χρειάζεται όμως και μια σύγχρονη, ανταγωνιστική τουριστική πολιτική

Η αύξηση της τουριστικής κίνησης το φετινό καλοκαίρι, παρά το χάος που δημιούργησαν οι χειρισμοί του κυρίου Τσίπρα, δείχνει ότι η χώρα και τα νησιά μας έχουν ανεξάντλητες δυνατότητες, δείχνει ότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού, οι φορείς, συγκεκριμένα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και όλη η κοινωνία μπορούν και ξέρουν να ξεπερνούν τα εμπόδια που βάζει η κεντρική διοίκηση. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι μπορούμε να εφησυχάσουμε. Το αντίθετο, πρέπει να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα στον τουρισμό.

Να μη μείνουμε άλλα στα λόγια του πόσο σημαντικός είναι ο τουρισμός, αλλά να προχωρήσουμε σε πράξεις. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις υποδομές, για να μπορούμε με ένα σύγχρονο δίκτυο να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των τουριστών. Πρέπει να επενδύσουμε στο προσωπικό, στην κατάρτισή του, με την ίδρυση επιτέλους, μιας Ακαδημίας Τουριστικών Σπουδών, ανώτατου επιπέδου. Μιας Σχολής – παγκόσμιο κέντρο αναφοράς, που θα μπορεί να προσελκύει τουριστικά στελέχη από όλο τον κόσμο για την εκπαίδευσή τους.

Η Ελλάδα ως ένας από τους μεγαλύτερους παίχτες στη διεθνή τουριστική αγορά, είναι αδιανόητο να μην εξάγει τη τεχνογνωσία της, να μην προβάλει την ποιότητα του προϊόντος της και να μη χρησιμοποιεί την τουριστική εκπαίδευση για τη δημιουργία επιπλέον θέσεων εργασίας, περισσότερων εσόδων και το σπουδαιότερο να μην τη χρησιμοποιεί ως ένα ισχυρό πολλαπλασιαστή της εικόνας της. Αυτή η Σχολή θα μπορούσε να έχει κέντρο στη Ρόδο, γιατί η αποκέντρωση πρέπει να γίνει στην πράξη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *