ροή ειδήσεων

Το ΖΗΤΗΜΑ των Στενών και της ΠΟΛΗΣ ξεκίνησε «κάτω από την μύτη μας»


Από την στιγμή που επέτρεψαν στην Ρωσία κάτω από άκρα μυστικότητα να μεταφέρει... τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 Triumf και το πανίσχυρο πυραυλικό σύστημα Club-K, τους «δολοφόνους των αεροπλανοφόρων» στη Συρία ΜΕΣΩ των ΣΤΕΝΩΝ και να δημιουργήσει μια αδιαπέραστη «no-fly-zone» δείχνοντας πως ήρθε για να μείνει στη Μέση Ανατολή …το ΖΗΤΗΜΑ των ΣΤΕΝΩΝ και κατά επέκταση της ΠΟΛΗΣ ξεκίνησε κάτω από την μύτη μας.

Μόλις στις 6 Νοεμβρίου σε αρθρογραφία μας λέγαμε ότι...

¨Η ΚΥΠΡΟΣ ¨στεγανοποιήθηκε¨ και ¨άνοιξαν¨ τα ΣΤΕΝΑ και το ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ.¨

Απόσταση ρωσικής αεροπορικής βάσης στην Λαττάκεια στην τοποθεσία Hmeymim και ΠΑΦΟΥ στην Κύπρο = 298 περίπου χιλιόμετρα.

Ο επονομαζόμενος «φονιάς των αεροπλανοφόρων» Club-k έχει τέτοια καταστροφική δύναμη πυρός και μπορεί να εξουδετερώσει όλους τους στόχους επίγειους, ναυτικούς, εναέριους σε απόσταση 300 χλμ!

Το S-400 μπορεί να προσβάλλει σε απόσταση 400 χιλιομέτρων αεροδυναμικούς στόχους και σε απόσταση 60 χιλιομέτρων – τακτικούς βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα ως 4,8 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, ιπτάμενους πυραύλους, αεροσκάφη τακτικής και στρατηγικής αεροπορίας μαζί και τα κατασκευασμένα με την τεχνολογία «στελς», καθώς επίσης και κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων.
Μάλιστα, ο εντοπισμός των στόχων είναι δυνατός σε απόσταση ως 600 χιλιόμετρα.

Οι πύραυλοι του S-400 μπορούν να προσβάλλουν στόχους που πετούν σε χαμηλό ύψος 5 μέτρων.¨



Στις 6 Νοεμβρίου ΘΕΣΑΜΕ το ΕΡΩΤΗΜΑ και δώσαμε την ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

¨Γιατί οι Ρώσοι μέσω των Στενών του Βοσπόρου και του Αιγαίου κατεβάζουν τόσα ¨πολεμικά καλούδια¨ στην Συρία;

Ένας από τους λόγους της περιμετρικής επόπτευσης των θέσεων τους στην Συρία αφορά και το κατεχόμενο τμήμα της μαρτυρικής Κύπρου, το οποίο ανά πάσα στιγμή και σε ραγδαία επιδείνωση των πολεμικών εξελίξεων στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία σαν ¨αεροπλανοφόρο¨ με πυραυλικές δυνάμεις Δυτικής προέλευσης για να βληθούν Ρωσικοί στόχοι στην Συρία.

Έτσι ο Ρώσος που γνωρίζει την ροή των επόμενων εξελίξεων στα ¨μουλωχτά¨ κάλυψε τα νώτα του και από την πλευρά της Κύπρου και ουσιαστικά στεγανοποίησε με τα δυο αυτά υπερόπλα που κατέβασε την μεγαλόνησο μας ΚΥΠΡΟ.¨

ΣΗΜΕΡΑ στις 13 Νοεμβρίου με την βούλα των Βρετανών επιβεβαιώθηκε η απάντηση μας για να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω στην ροή των επερχομένων εξελίξεων.

¨Σοκ έχει προκαλέσει στο ΝΑΤΟ η ανακοίνωση της ανάπτυξης των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 Triumf στη Λαττάκεια της Συρίας καθώς σύμφωνα με έκθεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών που διαρρέεται στην dailymail τονίζουν ότι ουσιαστικά πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας αν η Τουρκία επιχειρήσει να δημιουργήσει de facto καταστάσεις χωρίς την έγκριση των συριακών αρχών και ειδικά αν τουρκικά μαχητικά βομβαρδίσουν στόχους μέσα στο συριακό έδαφος!

Οι S-400 Triumf έχουν στοχοποιήσει ολόκληρη την νοτιοανατολική Τουρκία αλλά και τη βάση της RAF στο Ακρωτήρι Κύπρου καθώς διαθέτουν εμβέλεια 400 χλμ και μπορούν να καταρρίψουν μαχητικά σε ύψος 90.000 ποδιών.

Συγκεκριμένα, οι S-400 Triumf καλύπτουν πλέον τη βόρεια και κεντρική Συρία, τη ΝΑ Τουρκία, τη Κύπρο, το Ισραήλ και την ανατολική Μεσόγειο!¨




Ἀρα ΚΥΠΡΟΣ ΓΙΟΚ για τους τούρκους…

Και πάμε στο ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ και στα ΣΤΕΝΑ που οι τούρκοι θα τολμήσουν να πούνε ¨tamam¨ δηλ. ¨οκ¨;

Οι Ρώσοι στεγανοποίησαν την Κύπρο και οι Δυτικοί με την βοήθεια των Τούρκων θα θελήσουν όπως φαίνεται και από ανάγκη να στεγανοποιήσουν τα Στενά του Βοσπόρου και κατά επέκταση το Βόρειο Αιγαίο που οι ναυτικοί διάδρομοι του έχουν άμεση σχέση με τα ΣΤΕΝΑ για να μην κατεβάζουν δια της θαλάσσης οι Ρώσοι τα νέα υπερόπλα τους στην Μέση Ανατολή μέχρι και στην σύμμαχο της Αίγυπτο.

Τα ΣΤΕΝΑ αυτή την στιγμή είναι θέμα άμεσης προτεραιότητας γιατί αν ο Ρώσος συνεχίσει σε εμπορευματοκιβώτια να κουβαλάει στην Μέση Ανατολή διαστημική πυραυλική τεχνολογία τότε μέσα σε μερικές μέρες μπορεί να αλλάξει το γεωπολιτικό status της εν λόγω περιοχής.

Άλλωστε πριν λίγο καιρό ο Βρετανός ΥΠΑΜ φαίνεται να μίλησε για ενδεχόμενο ¨αναθεώρησης του νομικού πλαισίου¨ που διέπει το νομικό καθεστώς διέλευσης των ΣΤΕΝΩΝ.

«Τα ρωσικά μαχητικά που περνάνε από το Βόσπορο αποτελούν ακόμη μια υπενθύμιση ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει τη συλλογική ασφάλεια του» πρόσθεσε Ο Βρετανός ΥΠΑΜ Michael Fallon και συνέχισε, λέγοντας ότι «το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να τρομάξει ή να παραπλανηθεί από τη ρωσική στρατιωτική ανάπτυξη «. Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αμερικανό ομόλογο του, Άστον Κάρτερ, στο Λονδίνο, ο Fallon είπε ότι «το ΝΑΤΟ εδώ και καιρό βλέπει μια ρωσική παρουσία στα ανατολικά σύνορα του αλλά και μια ρωσική πίεση προς τη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ με ρωσικά πλοία, υποβρύχια και μαχητικά «.

«Η Ρωσία ρισκάρει μια επιδείνωση της κατάστασης».

Τα πράγματα πάνε τάκα-τάκα.

Το ¨θέμα των εξαμιλίων¨ σχετίζεται με το ΖΗΤΗΜΑ των ΣΤΕΝΩΝ και με το παγκόσμιο ερώτημα που θα τεθεί μετά τις αναμενόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις…

ΤΙΣ θα ΑΡΞΕΙ της ΠΟΛΗΣ;

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *