ροή ειδήσεων

Παρεμβάσεις σε δεκάδες καταστήματα του «Μαρινόπουλου»



Εκτός από τους εργαζόμενους, εκατοντάδες ανακοινώσεις μοιράστηκαν... και στους πελάτες των καταστημάτων, ζητώντας να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους

Σε παρεμβάσεις έξω από τα καταστήματα της εταιρείας«Μαρινόπουλος ΑΕ» σε όλη τη χώρα προχώρησαν το Σάββατο σωματεία του κλάδου του Εμπορίου και των Υπηρεσιών. Η εταιρεία έχει ήδη κλείσει 22 καταστήματα πανελλαδικά, αφήνοντας χωρίς δουλειά εκατοντάδες εργαζόμενους και έπεται συνέχεια, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα λειτουργικά κόστη και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της.

Τα σωματεία απηύθυναν κάλεσμα στους εργαζόμενους των καταστημάτων να μη μείνουν απαθείς απέναντι στην επίθεση της εταιρείας, η οποία, εκτός από τις απολύσεις, πιέζει παλιότερους υπαλλήλους να υπογράψουν «οικειοθελή παραίτηση», δίνοντας «μπόνους» 1.500 ευρώ πέρα από την αποζημίωση, για να προσλάβει νέους και φθηνότερους. Παράλληλα, συγκέντρωσαν δεκάδες υπογραφές κάτω από κείμενο, με το οποίο οι εργαζόμενοι ζητούν να γίνει Γενική Συνέλευση και να δοθεί αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας.

Εκατοντάδες ανακοινώσεις μοιράστηκαν και σε πελάτες των καταστημάτων, από τους οποίους τα σωματεία ζήτησαν να εκφράσουν την αλληλεγγύης τους στους εργαζόμενους. Στην Αθήνα, παρεμβάσεις έγιναν με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα μεγάλα καταστήματα της εταιρείας στη Λ. Κηφισίας (Αμπελόκηποι), στη Λεωφόρο Αθηνών, στον Αλιμο και στην Αργυρούπολη. Παρεμβάσεις έγιναν και σε μικρότερα καταστήματα από Λαϊκές Επιτροπές.

Στον Πειραιά, διαμαρτυρίες οργανώθηκαν σε καταστήματα της αλυσίδας «Μαρινόπουλος», σε Πασαλιμάνι, Πέτρου Ράλλη και αλλού, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά. ΣτοΛαύριο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, πραγματοποίησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το σούπερ-μάρκετ του «Μαρινόπουλου». Ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα,Αρτα, Πρέβεζα, Γιάννενα, Ηγουμενίτσα, Λάρισα, Καρδίτσα, Βόλο,Κέρκυρα, Λευκάδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Χανιά, Λαμία και Χαλκίδα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *