ροή ειδήσεων

Μάλι: Τζιχαντιστές εισέβαλαν σε ξενοδοχείο - Κρατούν δεκάδες ομήρους - Τρεις νεκροί


Εφοδος των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας στο ξενοδοχείο - Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για νέο χτύπημα τζιχαντιστών... - Τουλάχιστον δύο ιδιωτικοί φύλακες ασφαλείας εχουν τραυματιστεί

Οι ειδικές δυνάμεις του Μαλί εξαπέλυσαν επίθεση στο ξενοδοχείο Radisson Blu του Μπαμακό, όπου δεκάδες άνθρωποι συνελήφθησαν όμηροι στη διάρκεια μιας επιχείρησης κατά την οποία τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Περίπου 80 εκ των 170 ομήρων έχουν αφεθεί ελεύθεροι , ενώ τρεις σκοτώθηκαν, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά στοιχεία για την εθνικότητά τους, ούτε τις περιστάσεις υπό τις οποίες σκοτώθηκαν.

Ωστόσο ο υπουργός Ασφάλειας, ο συνταγματάρχης Σαλίφ Τραορέ, δήλωσε αργότερο στο Γαλλικό Πρακτορείο πως είναι ξένοι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ασφάλειας, οι δράστες είναι «δύο ή τρεις», ενώ νωρίτερα διεθνή πρακτορεία επικαλούμενα μάρτυρες έκαναν λόγο για «περίπου δέκα» ενόπλους.

Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε πως περίπου «80 όμηροι» αφέθηκαν ελεύθεροι. «Ο ειδικές δυνάμεις μας απελευθέρωσαν περίπου τριάντα ομήρους και άλλοι κατάφεραν να ξεφύγουν μόνοι τους», δήλωσε από την πλευρά του ο συνταγματάρχης Τραορέ.

Ανάμεσα στους πελάτες του ξενοδοχείου βρίσκεται και ένας Ελληνας ο οποίος σώθηκε. Οι δράστες ελευθέρωσαν νωρίτερα ομηρους, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες μπορούσαν να απαγγείλλουν το Κοράνι.

Ανάμεσα στους ομηρους βρίσκονται έξι μέλη των τουρκικών αερογραμών Turkish Airlines, αρκετοί γάλλοι πολίτες, ανάμεσά τους στρατιωτικοί και υπάλληλοι της AirFrance -σύμφωνα με πηγές της γαλλικής προεδρίας- καθώς και τουλάχιστον επτά Κινέζοι.

Για την τρομοκρατική επίθεση στο Μαλί ενημερώθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαρακ Ομπάμα από τον υπεύθυνο ασφαλείας της χώρας σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Από τους 170 ομήρους, οι 140 είναι επισκέπτες και 30 προσωπικό. Τουλάχιστον δύο ιδιωτικοί φύλακες ασφαλείας εχουν τραυματιστεί, αναφέρουν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.



Οι δύο τζιχαντιστές φέρονται να έφθασαν στο ξενοδοχείο με όχημα το οποίο έφερε πινακίδες διπλωματικού σώματος.

«Πολύ νωρίς το πρωί σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών. Προφανώς έγινε προσπάθεια να συλληφθούν όμηροι. Η αστυνομία βρίσκεται επί τόπου κι έχει αποκλείσει την περιοχή», ανέφερε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με το AFP το οποίο επικαλείται πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, το περιστατικό λαμβάνει χώρα στον έβδομο όροφο του ξενοδοχείου και οι τζιχαντιστές πυροβολούν στον διάδρομο.


Το ξενοδοχείο «Radisson Blu hotel» βρίσκεται δυτικά του κέντρου της πρωτεύουσας σε μία συνοικία όπου υπάρχουν υπουργεία και πρεσβείες.

Η αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι «έχει ενημερωθεί για μία επιχείρηση με ανταλλαγή πυρών στο Radisson Hotel, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη» και κάλεσε τους πολίτες της να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο.

Το ξενοδοχείο αριθμεί συνολικά 190 δωμάτια και αυτήν την περίοδο έχει πληρότητα 90%.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *