ροή ειδήσεων

ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟ Η ΕΛΛΑΣ


Αναγνώστης: Παρακολουθώ με ενδιαφέρων εδώ και αρκετό καιρό τα διάφορα στατιστικά... που αναρτώνται κάθε τόσο στο διαδίκτυο σχετικά με τα πληθυσμιακά μεγέθη και τις συνεισφορές τους στα κρατικά έσοδα!

Είναι να απορείς όταν βλέπεις το 90% των αγροτών για παράδειγμα να δηλώνουν εισόδημα 5.000 Ευρώ τον χρόνο, το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών 8.000 τον χρόνο και πάει λέγοντας. Βέβαια, κανείς δεν διερωτήθηκε ποτέ από ότι φαίνεται εκεί στο Υπουργείο Οικονομικών πως είναι δυνατόν να ζουν αυτοί οι άνθρωποι τις οικογένειές με τόσα λίγα χρήματα για πολλά χρόνια!! Είναι φανερό ότι η φοροδιαφυγή πάει σύννεφο αλλά κανείς δεν τολμάει να βγάλει όπως φαίνεται τα κάστανα από την φωτιά για να μην κακοκαρδίσουμε τους «καημένους» αυτούς πολίτες!! Το μάρμαρο όμως το πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι συνεπείς πολίτες που καλούνται να συντηρήσουν με τον ιδρώτα τους το διεφθαρμένο και άνισο αυτό πολιτικό σύστημα. Οι λύσεις είναι πολλές και μάλιστα αν κάνανε μια γύρα στα άλλα κράτη να δουν πως έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα, θα μπορούσαν να τις εφαρμόσουν και εδώ.

Όταν λοιπόν το 90% των αγροτών δηλώνει 420 Ευρώ μηνιαίο εισόδημα, προφανώς και πληρώνει κάποιες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία και σύνταξη θα του δώσουν (την χαμηλή διασφαλισμένη των 370 Ευρώ) που θα ανέρχεται στο 90% των εισοδημάτων του (!!!!!!!!!) αλλά και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Δηλαδή για να καταλάβω κύριοι οικονομολόγοι της δεκάρας στην κυβέρνηση αν οι εισφορές τους ανέρχονται στις 60-70 Ευρώ τον μήνα, έχει απεριόριστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εφάμιλλη αυτής που έχω και εγώ που δηλώνω 1800 Ευρώ μηνιαίως (!!!!!!!) Στους ελεύθερους επαγγελματίες οι εισφορές είναι κάπως πιο αυξημένες και σταθερές ανά μήνα αλλά η ουσία είναι η ίδια. Για να καταλάβετε την τρέλα του συστήματος, ένας μέσος ελεύθερος επαγγελματίας δηλώνει εισόδημα 800 Ευρώ τον μήνα και πληρώνει 250-300 Ευρώ εισφορές στο ταμείο του, δηλαδή ζει με 500 Ευρώ τον μήνα !!!!!!!

Αν ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να πατάξετε την φοροδιαφυγή και να εξυγιάνετε τα ασφαλιστικά ταμεία οι προτάσεις είναι αυτές δανεισμένες από Αμερική, Ολλανδία και Βαλτικές χώρες.

Αν δηλώνεις 420 Ευρώ τον μήνα, η σύνταξή σου θα είναι το 60% ή 70% του μέσου όρου όλων των ετών εργασίας σου ανατιμαρισθμισμένη, δηλαδή γύρω στα 260 Ευρώ και όχι η κατώτατη εξασφαλισμένη από το κράτος γιατί έτσι ενθαρρύνεται ο κάθε φοροφυγάς να μην δηλώνει τα εισοδήματά του αφού έτσι και αλλιώς θα πάρει την κατώτατη διασφαλισμένη σύνταξη. Αν επίσης δηλώνεις 420 Ευρώ εισόδημα και πληρώνεις 70 Ευρώ, τότε και η ιατροφαρμακευτική σου κάλυψη θα είναι η αντίστοιχη και δεν θα καλύπτεσαι πλήρως και για νοσοκομειακή παρά μόνο για ορισμένες επεμβάσεις! Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν εσαεί οι υψηλόμισθοι και συνεπείς πολίτες για την συντήρηση των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών εξόδων του κράτους. Αν θες συμπληρωματική ιατροφαρμακευτική κάλυψη, τότε να πληρώσεις είτε ιδιωτική εταιρία είτε να δηλώνεις τα πραγματικά σου έσοδα στον ασφαλιστικό σου φορέα!! Αυτό που ενδιαφέρει τελικά τον ασφαλιστικό φορέα είναι να εισπράξει τις αντίστοιχες εισφορές για πλήρη νοσοκομειακή κάλυψη.

Για τους άνεργους ασφαλισμένους χωρίς εισόδημα, θα πρέπει να δηλώσουν ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ και ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ώστε αυτοί να πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές αλλά και να δικαιολογούν την συντήρηση των ατόμων αυτών με τα δηλωμένα έσοδά τους.

Αυτά κύριοι ισχύουν σε άλλα κράτη και μόνο με τον φόβο χαμηλών συντάξεων και μη πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης θα συνετιστούν οι φοροφυγάδες να δηλώνουν τα εισοδήματά τους. Όλες οι άλλες μεσοβέζικες λύσεις για να χαϊδέψετε αυτιά έχουν αποτύχει παταγωδώς έως σήμερα και διέλυσαν όλες τις υποδομές και για τους συνεπείς πολίτες. Δεν μπορεί ένας να δηλώνει το ελάχιστο 60-80 ημερομίσθια τον χρόνο για να έχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλο το χρόνο! Δηλαδή πως ζει τους υπόλοιπους μήνες? Είτε εισφοροδιαφεύγει και φοροδιαφεύγει με μαύρη εργασία, είτε τον συντηρούν άλλοι. Δηλώνεις εισόδημα για 2 μήνες, θα έχεις την αντίστοιχη με το εισόδημά σου ιατροφαρμακευτική κάλυψη μόνο για δύο μήνες, αν θες περισσότερο, ασφαλίσου σε ιδιωτική εταιρία ή πλήρωσε τις εισφορές αυτές στο ΙΚΑ. Θα πρέπει να μάθουμε να πληρώνουμε για να πάρουμε και μόνο με αυτή την λογική θα πάμε μπροστά.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *