ροή ειδήσεων

Απόβαση ξένων μυστικών υπηρεσιών στα ελληνικά νησιά!


Η Ελλάδα, ως σταυροδρόμι μεταξύ Ευρώπης, Β. Αφρικής και Μ. Ανατολής υπήρξε πάντοτε...

«αγαπημένος προορισμός» για πράκτορες πολλών χωρών, όπως τονίζουν οι γνώστες του υπόγειου κόσμου των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ειδικότερα τον τελευταίο καιρό όμως, που η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και είναι φανερές οι διαθέσεις των Ρώσων να αναπτυχθούν νοτιότερα, των Κινέζων να εισβάλλουν στην Ευρώπη, των Γερμανών να επιβληθούν οικονομικά στα Βαλκάνια, των Ισραηλινών να φροντίζουν κυρίως για την ασφάλειά τους, των Τούρκων να εξελιχθούν σε περιφερειακή υπερδύναμη και των Αμερικανών να διατηρήσουν τον απόλυτο έλεγχο στην περιοχή, το ενδιαφέρον όλων για παρουσία στην περιοχή να έχει αυξηθεί σημαντικά.



Για τους γνωρίζοντες τις δράσεις και αντιδράσεις των μυστικών υπηρεσιών, είναι δεδομένο σχεδόν ότι οι παρουσίες όλων των μεγάλων υπηρεσιών πληροφοριών στη χώρα μας έχουν ενισχυθεί ως προς τους αριθμούς, αλλά και ως προς τα χρησιμοποιούμενα μέσα, ανεξάρτητα από το αν αυτό εντοπίζεται από τις ελληνικές αρχές. Κι αυτό γιατί έχουν τεθεί σε πλήρη λειτουργία καλυπτικοί μηχανισμοί δραστηριοποίησης και έχουν επιστρατευθεί ικανά επιχειρησιακά μέλη πολλών υπηρεσιών πληροφοριών, που ουδεμία επαφή έχουν με την επίσημη αποστολή των υπηρεσιών τους, με αποτέλεσμα να μην εντοπίζεται εύκολα η παρουσία και η δράση τους.

Σύμφωνα με τους ίδιες πηγές, βασική αποστολή τους αποτελεί η συλλογή πάσης φύσεως στοιχείων και πληροφοριών γύρω από σημαίνοντα κυβερνητικά και πολιτικά στελέχη, που λαμβάνουν ή επηρεάζουν πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις, με σκοπό τα στοιχεία αυτά να χρησιμοποιηθούν καταλλήλως για επαφή και προσέγγιση των συγκεκριμένων προσώπων. Συγχρόνως, προσπαθούν να εντοπίσουν τυχόν παράλληλες ή συναφείς προσπάθειες κάποιων άλλων ομάδων ή κέντρων.

Πρόσθετη καίριας σημασίας απειλή για όλο τον δυτικό και όχι μόνο κόσμο, αποτελούν τα κύματα των προσφύγων από τη Συρία, αφού είναι εύκολα αντιληπτό ότι ανάμεσα στις χιλιάδες των προσφύγων προσφέρεται «χρυσή ευκαιρία» σε φανατικούς μουσουλμάνους και τζιχαντιστές να διεισδύσουν και να καλυφθούν, και να καταλήξουν στον όποιο ευρωπαϊκό προορισμό τους, για να ενεργήσουν την κατάλληλη στιγμή.


Αντιμετωπίζοντας την απειλή των τζιχαντιστών
Αυτή η απειλή, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από τους κόλπους μεγάλων υπηρεσιών πληροφοριών, έχει οδηγήσει στην απόφαση για σημαντική ενίσχυση των επιχειρησιακών τους δυνατοτήτων στην Αθήνα, την αμερικανική CIA , τη βρετανική ΜΙ6 , την ισραηλινή Μοσάντ, τη ρωσική SVR και τη γερμανική BND, ενώ ειδικές ομάδες επιχειρησιακών μελών και πρακτόρων τους βρίσκονται στις νήσους Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω, Κάλυμνο και Ρόδο. Οι συγκεκριμένοι πράκτορες, ενεργούντες πάντοτε με την κατάλληλη κάλυψη, προσεγγίζουν και διεισδύουν ανάμεσα στους πρόσφυγες, όπου, μέσα από συζητήσεις και ειδικές ενέργειες, προσπαθούν και εντοπίζουν υπόπτους, στοιχεία και φωτογραφίες των οποίων αποστέλλονται στις υπηρεσίες τους για περαιτέρω ενέργειες, όπως έλεγχοι και ταυτοποιήσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι με αυτό τον τρόπο, συγκεκριμένες υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει μεγάλο όγκο αξιοποιήσιμων στοιχείων και πληροφοριών για εκατοντάδες υπόπτων τζιχαντιστών.

Αν και αυτές οι μεγάλες υπηρεσίες πληροφοριών συνεργάζονται επίσημα με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές ασφαλείας και ειδικότερα με την ΕΥΠ στα θέματα αντιμετώπισης της απειλής των τζιχαντιστών, οι παράλληλες επιχειρησιακές δραστηριοποιήσεις τους δεν γίνονται γνωστές στις ελληνικές υπηρεσίες, αφού αναπτύσσονται καλυπτικά και παράνομα και κυρίως επειδή στις περισσότερες των περιπτώσεων οργανώνονται απευθείας από τα κεντρικά τους γραφεία και δεν τελούν σε γνώση των εδώ επίσημων κλιμακίων και σταθμών τους.


ΜΙΤ και ξένες ΜΚΟ

Επίσης, ξεχωριστή περίπτωση και σοβαρή απειλή αποτελούν οι αναμφισβήτητες σχετικές δραστηριότητες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (MIT), η οποία, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ανέκαθεν διευκόλυνε και εκμεταλλεύονταν τη λαθρομετανάστευση προς την Ελλάδα. Εκτιμάται λοιπόν από τους ίδιους κύκλους, ότι τώρα οι ενέργειες και προσπάθειες της MIT για προώθηση οργάνων της στον ελληνικό χώρο, μέσα από την «ευκαιρία» των προσφύγων της Συρίας, έχουν ενταθεί σημαντικά, στοιχείο που μεταφράζεται και σημαίνει ότι η γειτονική εχθρική μυστική υπηρεσία αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των πρακτόρων της στην Ελλάδα με την όποια συνέπεια μπορεί να έχει αυτό στα θέματα ασφαλείας της χώρας μας.

Συγχρόνως, εντοπίζεται η παρουσία και δράση αρκετών ξένων ΜΚΟ, οι οποίες, παράλληλα με την φαινομενική τους αποστολή, είναι σίγουρο ότι συνεργάζονται, συντονίζονται ή ελέγχονται από διάφορες ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, που γενικά καθορίζουν τις πραγματικές ή παράλληλες αποστολές τους. Ως χαρακτηριστική περίπτωση μπορεί να αναφερθεί μια γερμανική ΜΚΟ, η οποία, σύμφωνα με πηγές του crashonline, φέρεται να έχει καταγράψει πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες προσφύγων και μεταναστών περί τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, στις περιοχές πέριξ της Σάμου, της Χίου και της Λέσβου.

Το κρίσιμο ερώτημα που τίθεται λοιπόν απέναντι στην παραπάνω αναφερόμενη κατάσταση είναι αν οι αρμόδιες ελληνικές αρχές ασφαλείας και ειδικότερα η ΕΥΠ έχουν εντοπίσει αυτές τις δραστηριότητες των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών στο ελληνικό έδαφος, και κυρίως με ποιον τρόπο αντιμετωπίζονται οι συγκεκριμένες ενέργειές τους.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *