ροή ειδήσεων

Σχέδιο ανάπτυξης από την Ρόδο παρουσίασε ο Τζιτζικώστας



Προσφυγικό, τουρισμός και ανάπτυξη, ήταν τα τρία βασικά θέματα της ομιλίας... του υποψήφιου για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Τζιτζικώστα από τη Σύμη και τη Ρόδο. Ο κ. Τζιτζικώστας, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την πρότασή του για την ίδρυση Ακαδημίας Τουριστικών Σπουδών στη Ρόδο, ενώ μίλησε για τη νησιωτική πολιτική και το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

Για τη νησιωτική πολιτική και το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, είπε συγκεκριμένα πως οι μειωμένοι συντελεστές δεν ήταν συντεχνιακό προνόμιο, αλλά η ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας που προκύπτει από τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες των νησιών μας

Σε ότι αφορά το προσφυγικό ζήτημα επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «Ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός της χώρας το προσφυγικό ζήτημα τα λέει όλα. Σε ένα διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα, θα έπρεπε να απαιτεί ενεργητικές λύσεις ασφάλειας, και από τον ΟΗΕ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο κ. Τζιτζικώστας, έκανε ακόμα λόγο και για την τουριστική ανάπτυξη σημειώνοντας ότι η Ελλάδα χρειάζεται όμως και μια σύγχρονη, ανταγωνιστική τουριστική πολιτική ενώ μίλησε και για την ανάγκη ίδρυσης Ακαδημίας Τουριστικών Σπουδών στη Ρόδο.

Στην γενικότερη πρότασή του για την ανάπτυξη των νησιών, ο ίδιος ανακοίνωσε τις βασικές κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδίου Αναγέννησης της χώρας για τον τουρισμό:

«Πρέπει, εδώ και σε όλα τα νησιά μας, να σπάσουμε την απομόνωση, να συνδεθούν επιτέλους όχι μόνο ακτοπλοϊκά, αλλά και με νέες αεροπορικές συνδέσεις, απ’ ευθείας από νησί σε νησί. Και βεβαίως πρέπει, σε όλη την Ελλάδα, να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις και τις σύγχρονες τάσεις στη διεθνή τουριστική αγορά:

1.Με την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν.

2.Με την ανάπτυξη και προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού.

3.Με την ανάπτυξη κοινών τουριστικών πακέτων με τις όμορες χώρες».

paraskhnio

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *