ροή ειδήσεων

Ρόδος: Πήγαν να μετακινήσουν την εικόνα... όμως τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη


Ο λόγος για την εικόνα της Παναγίας Τσαμπίκας, που συγκαταλέγεται ανάμεσα...
στις 74 πιο σπάνιες θρησκευτικές εικόνες σε όλη τη χώρα Την κινητοποίηση της αστυνομίας στη Ρόδο, προκάλεσε μια μικρή μετακίνηση που έγινε στην εικόνα της Παναγιάς Τσαμπίκας στην περιοχή του Αρχαγγέλου, όταν ο διάκος μαζί με έναν επίτροπο, πήγαν προχθές το μεσημέρι για να προετοιμάσουν την διαδικασία μεταφοράς της, στην Κύπρο. Στο πλαίσιο σχετικής απόφασης που έχει παρθεί από την εκκλησιαστική επιτροπή, έπειτα από σχετικό αίτημα που έγινε μέσω της Μητρόπολης Ρόδου, από την αρχιεπισκοπή Κύπρου, η εικόνα της Παναγιάς, θα μεταφερθεί στην Κύπρο για προσκύνημα σήμερα 18 Νοεμβρίου και θα επιστρέψει στις 28 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η αυθεντική αυτή εικόνα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 74 σπάνιες θρησκευτικές εικόνες σε όλη τη χώρα. Για την καλύτερη προστασία της, η εκκλησιαστική επιτροπή, έχει τοποθετήσει εδώ και αρκετά χρόνια, ειδικό σύστημα συναγερμού, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στην περιοχή και το οποίο σε περίπτωση που η εικόνα μετακινηθεί ακόμα και ένα εκατοστό, αρχίζει αμέσως να ειδοποιεί το κέντρο της ΕΛΑΣ.

Αυτό ακριβώς έγινε και το περασμένο Σάββατο, όταν ο διάκος της ενορίας μαζί με έναν επίτροπο που θα συνοδεύσουν την εικόνα της Παναγιάς της Τσαμπίκας, πήγαν στην ιερά μονή και προσπάθησαν να μετακινήσουν ελάχιστα την εικόνα, έτσι ώστε να υπολογίσουν τα μέτρα που έπρεπε να λάβουν για την μεταφορά της.

Οι υπολογισμοί όπως που έγιναν ήταν λανθασμένοι όπως φαίνεται, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο συναγερμός και να ειδοποιηθούν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι αστυνομικές αρχές. Στο σημείο της Ιεράς Μονής, έφθασε μέσα στα επόμενα λεπτά, περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, με δύο αστυνομικούς, οι οποίοι και ζήτησαν εξηγήσεις για την ενεργοποίηση του συναγερμού.
http://www.madata.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *