ροή ειδήσεων

ΓΕΡΟΛΥΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ «Ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»



Ε, όχι και να περάσουμε από τη ζωή και να μην πάρουμε πρέφα κάποια πράγματα που κάνανε μπαμ,... και άντε να έχουμε τις δικαιολογίες μας τα πρώτα δέκα χρόνια, ακόμα και τα είκοσι χρόνια. Ε, όχι να μας πιάνουνε κορόιδο μια ζωή ολόκληρη.

Το παρατσούκλι του Γεωργίου Παπανδρέου ήταν "παπατζής", άλλα έλεγε, άλλα έκανε, σαν μετακατοχικός πρωθυπουργός. Φοβερός, ασυναγώνιστος ρήτορας. Ο στόμας. Έφτιαχνε και αβανταδόρικες ατάκες και έκοβε εισιτήρια από το μπαλκόνι στους λόγους του.

Μιλάμε για τον πρώτο αληθινά ηθοποιό της πολιτικής στην Ελλάδα. Μόνον ένας τον ξεπέρασε, ο γιος του, ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ίδια στόφα λαοπλάνου, όμως ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πιο προχωρημένη κλάση. Ηλεκτρονικός ο Ανδρέας. Ο Γεώργιος ήταν παραδοσιακός πολιτικός, κυριλάτος, όμως μ' όλα τα προσόντα που απαιτεί ο ρόλος του. Ο ρόλος του ηθοποιού.

Δεν είναι καθόλου τυχαία αυτά που γράφουμε. Επειδή και σήμερα παίζει το ίδιο, εντελώς το ίδιο θεατρικό έργο. Όποιος έκανε αντιπολίτευση, είτε λέγεται Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου, είτε Αντώνης Σαμαράς και Αλέξης Τσίπρας δεν έχει να πει ΤΙΠΟΤΑ. Τίποτα να προτείνει. Καμμία πρόθεση ότι θα αναλάβει υπεύθυνα έργο δύσκολο. Στα παπάρια του. Μόνον πως θα εντυπωσιάσει το πόπολο.

Αυτός, λοιπόν, που κάνει αντιπολίτευση, από την εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου, ΕΝΑ, μόνον ΕΝΑ πράμα κάνει. Να τα χώνει στον πρωθυπουργό. Αυτός ήταν ο ρόλος, ο θεατρικός ρόλος του Γεωργίου Παπανδρέου, που πέθανε σα σήμερα, πρώτη Νοεμβρίου, το 1968.

Φοβερά πράγματα. Είπανε τον παπατζή και "Γέρο της Δημοκρατίας", αυτόν που με χουντικούς, με παλατιανούς, με καραδεξιούς στο κόμμα του, που ήταν επόμενο να γίνουν αποστάτες, ήθελε να τα βάλει με την... δεξιά και το παλάτι. Ο δεξιός Γεώργιος Παπανδρέου, αυτός που ποτέ δεν αρνήθηκε την βασιλεία στην Ελλάδα. Άσε, ρε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *