ροή ειδήσεων

Λουκέτα σε Αστυνομικά Τμήματα λόγω... Καλλικράτη [εικόνες]


Στις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Λαδόπουλου η συνάντηση... με τους φορείς και τις αρχές της πόλης με τον γγ του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Δημήτρη Αναγνωστάκη, να παρουσιάζει το σχέδιο του υπουργείου για την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν τοπικοί βουλευτές, ο Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι της Αχαϊας, η τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ένστολων αξιωματικών και αστυνομικών.


Σύμφωνα με το σχέδιο, στην Αχαΐα πρόκειται να συγχωνευθούν τα Αστυνομικά Τμήμα της Πάτρας, από πέντε που είναι σήμερα σε δύο ή το πολύ τρία και επίσης θα γίνει συγχώνευση της Κλειτορίας με το αστυνομικό τμήμα Καλαβρύτων και της Ακράτας με το τμήμα του Αιγίου.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόταση νέας δομής ΓΕΠΑΔΔΕ:
Παραμενουν δύο Αστυνομικά Τμήματα στην Πάτρα κλείνει η Τουριστική.
Στο Αίγιο Αστυνομιό Τμήμα, Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλειας και Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρομων.
Κλείνουν τα τμήματα σε Κλειτορία και Ακράτα και παραμένουν Καλαβρύτων, Ερυμανθου και Δυτικής Αχαΐας.
Επίσης ιδρύεται Τμήμα Ασφαλείας στη δυτική Αχαΐα.

Αναλυτικότερα, προβλέπεται η σύσταση Τμήματος Ασφαλείας στην Δυτική Αχαΐα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένοι δείκτες εφγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή, όπως έχει γράψει το tempo24.gr.
Στόχος του Υπουργείου, όπως είπε ο κ. Αναγνωστάκης, είναι σε κάθε καλλικρατικό δήμο να υπάρχει ένα αστυνομικό τμήμα που θα καλύπτει τις ανάγκες ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών.
Μετά την ανακοίνωση των προτάσεων θα γίνει διαβούλευση προκειμένου να καταρτιστεί το τελικό σχέδιο της αναδιάρθρωσης. Στη συνάντηση παρίστανται επίσης και οι δύο αντιστράτηγοι του Σώματος, ο Επιτελάρχης και ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος.

πηγή: tempo24.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *