ροή ειδήσεων

«Κλείδωσε» η ημερομηνία των εκλογών στη ΝΔ: Στις 20 Δεκεμβρίου στις κάλπες


Μετά από τη δεκαήμερη περιπέτεια, που χαρακτηρίστηκε από «μαχαιρώματα», γκρίνιες, θεωρίες συνωμοσίας και «αλληλοφαγώματα»...


επισημοποιείται, επιτέλους, η 20η Δεκεμβρίου ως η ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, όπου, κατά την σημερινή συνεδρίαση, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή αναμένεται να κάνει τις επίσημες ανακοινώσεις.
Το απόγευμα της Τετάρτης η ΚΕΦΕ, λαμβάνοντας υπόψιν την πρόταση της εταιρείας Vodafone, αποφάσισε την ημερομηνία 20 Δεκεμβρίου (αντί για τις 13 που είχε αρχικά προταθεί) και ο δεύτερος γύρος για τις 10 Ιανουαρίου, καθώς η 27η Δεκεμβρίου «έπεφτε» μέσα στα Χριστούγεννα.
Μετά την επιστολή της εταιρείας στην ΚΕΦΕ- η οποία περιείχε τεχνική πρόταση και οικονομική προσφορά και ενημέρωνε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή στις 13 Δεκεμβρίου- πραγματοποιήθηκε συνεννόηση μεταξύ των υποψηφίων προκειμένου να συζητηθούν τα νέα δεδομένα. Εν συνεχεία η ημερομηνία «κλείδωσε» και το «γαλάζιο» επιτελείο αποφάσισε να προχωρήσει με την ανάθεση, παραβλέποντας τις όποιες μικρές ενστάσεις που εστίαζαν στο γεγονός ότι ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί με το νέο έτος και μετά τις γιορτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προταθεί -και θα συζητηθεί σήμερα στην ΚΕΦΕ- να μπορούν οι ψηφοφόροι να επιλέξουν το κέντρο που θα ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο, ανεξάρτητα από την τοποθεσία του πρώτου, εξαιτίας των μετακινήσεων που τυχόν γίνουν λόγω εορτών.
Επίσης, απορρίφθηκε η προσφορά της εταιρείας Έξυπνα Συστήματα, η οποία εμφανιζόταν να εγγυάται τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου και προτιμήθηκε να καθυστερήσει η διαδικασία, παρά να επαναληφθεί ένα φιάσκο. Επικράτησαν οι «φωνές» εκείνες, που εξέφραζαν αμφιβολίες για το κατά πόσον θα μπορούσε μια «μικρή» εταιρεία να φέρει εις πέρας το έργο των εκλογών μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όταν η Vodafone έδινε ως πρώτη ημερομηνία την 20ή Δεκεμβρίου.
Πλέον, ίσως χαμηλώσουν προσωρινά οι τόνοι στη Συγγρού και οι υποψήφιοι να επικεντρωθούν στην προεκλογική «μάχη», μεταφέροντας την στη Βουλή, ενόψει των δύσκολων μέτρων που καταφθάνουν προς ψήφιση. Την ίδια ώρα, οι ψηφοφόροι δείχνουν σημάδια κόπωσης, λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, ενώ το ποσοστό προσέλευσης είναι ένα δύσκολο στοίχημα για τους υποψηφίους, λόγω και της εορταστικής περιόδου.
Μετά το φιάσκο της 22ης Νοεμβρίου εντάθηκαν οι προστριβές μεταξύ υποψηφίων και πλήθαιναν οι φωνές που έκαναν λόγο εικόνα διάλυσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι υποψήφιοι είχαν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα»: από τη μία, οι κύριοι Μεϊμαράκης και Μητσοτάκης προτάσσουν την ανάγκη πρώτα να βρεθεί αξιόπιστη εταιρεία και μετά να οριστεί ημερομηνία εκλογών, ενώ, από την άλλη, οι κύριοι Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης παρέμεναν αμετακίνητοι για την 13η Δεκεμβρίου. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του πρώτου, στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΟ την Τρίτη. Ο κ. Τζιτζικώστας κάλεσε όποιον δεν θέλει εκλογές στο κόμμα να το πει ανοικτά, ενώ έκανε λόγο για ύπαρξη τεσσάρων εταιρειών, που διεκδικούν τις εκλογές. Αμφιβολίες για την ημερομηνία των εκλογών είχε εκφράσει και ο Ευάγγελος Μειμαράκης.
Η καθυστέρηση να οριστεί εταιρεία και ημερομηνία εκλογών είχε προκαλέσει την αγανάκτηση των μελών του κόμματος.
Ενδεικτική του κλίματος ήταν η κίνηση 22 βουλευτών την Τρίτη- και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος στη Βουλή- να στείλουν επιστολή στους κυρίους Μεϊμαράκη, Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, με την οποία ζητούν να πραγματοποιηθεί άμεσα η συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων και να δεσμευτούν για «κώδικα σεβασμού και αυτοσυγκράτησης». Ανέφεραν δε ότι το αποτέλεσμα όλης αυτής της καθυστέρησης είναι η αξιωματική αντιπολίτευση να αντιμετωπίζεται με χλεύη από τα άλλα κόμματα, να έχει κουραστεί το εκλογικό σώμα και τα στελέχη της παράταξης και βέβαια η χώρα να στερείται μιας υπεύθυνης αντιπολίτευσης.

Χωρίς τον κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου η ΚΕΦΕ
Δεν συμμετείχε ο εκπρόσωπος του κ. Μειμαράκη στην ΚΕΦΕ την Τετάρτη, καθώς ο κ. Αμπατζόγλου είχε θέσει ως προϋπόθεση για την επιστροφή του να αναλάβει τις ευθύνες του ο κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, ενώ ο κ. Μειμαράκης έχει ζητήσει να κατατεθεί και μήνυση στην εταιρεία Infosolution.
H ΝΔ κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγή κατά της εταιρείας Infosolutions, η οποία απέτυχε να διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας στις 22 Νοεμβρίου. Με εντολή του προέδρου της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο νομικός σύμβουλος του κόμματος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητά συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας και των ομόρρυθμων εταίρων της μέχρι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ. Η προσωρινή διαταγή που ζητήθηκε θα συζητηθεί την Παρασκευή το πρωί, ενώ παράλληλα η ΝΔ κατέθεσε και σχετική αγωγή.
Κληθείς να σχολιάσει την αγωγή και τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η ΝΔ κατά της εταιρείας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε τονίσει πως, αν δεν γίνει μήνυση, τότε δεν θα γυρίσει στην αρμοδία εφορευτική επιτροπή (ΚΕΦΕ) ο εκπρόσωπός του, Θεόδωρος Αμπατζόγλου. Ο κ. Μεϊμαράκης, μάλιστα, εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στο μεταβατικό πρόεδρο, Γιάννη Πλακιωτακη, τονίζοντας μάλιστα ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο από τους συνυποψηφίους του για την προεδρία της παράταξης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *