ροή ειδήσεων

Προγράμματα για 200.000 ανέργους εξήγγειλε η Ράνια Αντωνοπούλου


«Παραλάβαμε την ανεργία στο 26,5% και έχει πάει στο 25,5% αλλά δεν πανηγυρίζουμε, δεν μιλάμε για "σαξές στόρυ»,... είπε μιλώντας από το βήμα της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Συνεχίζοντας η κ. Αντωνοπούλου, απάντησε στην κριτική που είχε ασκήσει χθες ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. «Ο κ. Βρούτσης είχε κάνει πρόβλεψη για μείωση της ανεργίας στο 19,5%, δηλαδή κατά 380.000 θέσεις εργασίας το 2015, υπολογίζοντας ότι θα υπάρχει ανάπτυξη 3,5%», είπε η κ. Αντωνοπούλου και προσέθεσε ότι ανάλογες προβλέψεις για ανάπτυξη 3% είχαν γίνει και για το 2011 και υπήρξε ύφεση.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση των θέσεων εργασίας κατά 56.000 φέτος τον Οκτώβριο, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η μείωση αυτή υπάρχει κάθε χρόνο και είναι εποχική, προσθέτοντας ότι απώλεια 66.000 θέσεων εργασίας υπήρχε και τον Οκτώβριο του 2014. «Ο ιδιωτικός τομέας αντιστάθηκε σθεναρά και έχει δημιουργήσει 120.000 νέες θέσεις εργασίας» τόνισε.

Αναφερόμενη ειδικότερα στον ισχυρισμό του κ. Βρούτση ότι ο ΟΑΕΔ έχει πλεόνασμα 500 εκατ. ευρώ και τα οποία δεν διαθέτει για την ενίσχυση των ανέργων, η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι το ποσόν το οποίο έως τώρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί είναι 100 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι οι διαφορές αυτές «οφείλονται σε απρόβλεπτα γεγονότα τα οποία υπάρχουν πάντα» και σημείωσε ότι και ο κ. Βρούτσης είχε ανάλογες διαφορές το 2014.

Τέλος, η αναπληρώτρια υπουργός εξήγγειλε ότι τους επόμενους οκτώ μήνες θα ξεκινήσουν προγράμματα για 200.000 θέσεις ανέργων.

Πηγή: iefimerida.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *