ροή ειδήσεων

Διεθνείς αεροπορικοί κολοσσοί έρχονται στην Ελλάδα το 2016


ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΡΩΣΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ...



Σε μία «δυναμική» τουριστική χρονιά εξελίσσεται για τη χώρα μας το 2016, με πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες να έχουν ήδη εξαγγείλει ένα ισχυρό πτητικό πρόγραμμα με νέους προορισμούς. Οι αποδόσεις της φετινής χρονιάς στον τουριστικό τομέα άλλαξαν τα δεδομένα και παρά τις οικονομικοπολιτικές «αναταραχές» αναδεικνύεται σε χρονιά-ρεκόρ για την άφιξη τουριστών. Και παρά το γεγονός ότι για φέτος το καλοκαίρι πολλές εταιρείες αύξησαν ακόμα και κατά 50% τη δράση τους στη χώρα μας, το 2016 φαίνεται να είναι ακόμα πιο «δυνατή» χρονιά.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας προκαλεί ήδη ανατροπές στην τουριστική σκακιέρα της Μεσογείου. Η Ελλάδα εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ως η βασική εναλλακτική λύση που έχουν στη διάθεσή τους οι Ρώσοι tour operator, μετά το κλείσιμο των δύο δημοφιλέστερων προορισμών των Ρώσων: της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

Aπό το κλείσιμο της αγοράς της Αιγύπτου, δεύτερο δημοφιλέστερο προορισμό των Ρώσων, οι ταξιδιωτικοί όμιλοι της Ρωσίας υπολογίζεται ότι «μετρούν» ζημίες έως και 1,5 δισ. ρούβλια (πάνω από 20 εκατ. ευρώ), ενώ τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα στην περίπτωση της Τουρκίας, η οποία είχε εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε παραθεριστική «Μέκκα» των Ρώσων. Ήδη καταγράφονται αρκετές περιπτώσεις ταξιδιωτών, οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Τουρκία και άλλαξαν τις κρατήσεις τους επιλέγοντας Ελλάδα.

Η αεροπορική αγορά
Νέα επενδυτικά σχέδια για το καλοκαίρι του 2016 ανακοινώνουν οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου να έχουν μία δυναμική παρουσία στο αεροπορικό σκηνικό της Ελλάδας. Από τον Αύγουστο, πολλές εταιρείες συμπεριέλαβαν τη χώρα μας σαν βασικό προορισμό στο πτητικό τους πρόγραμμα αυξάνοντας πτήσεις και υιοθετώντας νέους προορισμούς. Διεθνείς αλλά και υπερατλαντικοί προορισμοί που πριν από τέσσερα χρόνια «σβήστηκαν» από τη χώρα μας επανέρχονται, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ιδανικό τουριστικό προορισμό.

ΕasyJet
Τρεις ακόμη νέες γραμμές στο δίκτυό της προς τα ελληνικά νησιά, κατά τη θερινή περίοδο 2016, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία easyJet. Τα νέα δρομολόγια θα λειτουργήσουν από Ρόδο προς το αεροδρόμιο Άμστερνταμ, Σίπχολ και από Μύκονο προς Γαλλία, σε Λυών και Νίκαια. Οι πτήσεις της easyJet προς το Άμστερνταμ θα ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου 2016, με 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, οι πτήσεις από Μύκονο για Λυών θα ξεκινήσουν από 2 Ιουλίου 2016 με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, ενώ προς Νίκαια θα είναι ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο.

British Airways
«Ισχυρή» παρουσία στην ελληνική αεροπορική αγορά ανακοίνωσε η British Airways για το καλοκαίρι του 2016. Η αεροπορική εταιρεία προσθέτει δύο νέες απευθείας πτήσεις από Λονδίνο σε Χανιά και Καλαμάτα, ενισχύοντας έτσι το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων της προς την Ελλάδα για το 2016. Τα νέα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 30 Απριλίου 2016. Επιπλέον, η British Airways ενισχύει τις πτήσεις της σε Σαντορίνη και Κέρκυρα, αυξάνοντας τις εβδομαδιαίες πτήσεις σε τέσσερις και έξι, αντίστοιχα.

Ryanair
Με δύο νέα δρομολόγια από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς Δουβλίνο και Βερολίνο ενισχύει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα για την Ελλάδα, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair.

Το νέο δρομολόγιο προς Δουβλίνο θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο με συχνότητα τρεις πτήσεις την εβδομάδα, ενώ προς Βερολίνο θα είναι μια καθημερινή πτήση.

Flyniki
Συνολικά 17 ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, που αποτελεί αριθμό-ρεκόρ, έχει στο νέο θερινό πρόγραμμά της για το 2016 η αυστριακή αεροπορική εταιρεία Flyniki. Από τις 21 Μαρτίου, πέραν της Βιέννης, ξεκινούν από μια σειρά άλλες αυστριακές πόλεις -από το Σάλτσμπουργκ, το Λιντς και το Γκρατς- οι πτήσεις της εταιρείας προς το Ηράκλειο, ενώ από τις αρχές Μαΐου αρχίζουν οι αεροπορικές συνδέσεις της εταιρείας από τη Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ και το Λιντς, απευθείας για τη Ρόδο, την Κέρκυρα και την Κω. Οι 17 ελληνικοί προορισμοί που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της εταιρείας είναι: Χανιά, Ηράκλειο, Σαντορίνη, Μύκονος, Κάρπαθος, Ρόδος, Κως, Σάμος, Λέσβος, Καβάλα, Βόλος, Σκιάθος, Καλαμάτα, Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά, Πρέβεζα και Κέρκυρα.

Lufthansa
Με την προσθήκη δύο νέων νησιωτικών προορισμών, τη Σαντορίνη και την Κέρκυρα, ενισχύει το καλοκαιρινό πρόγραμμά της για την Ελλάδα η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa. Η Σαντορίνη και η Κέρκυρα θα συνδέονται μια φορά την εβδομάδα με το Μόναχο, προκειμένου να εξυπηρετείται η αυξημένη ζήτηση. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι δύο αυτές εποχικές πτήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν στα μέσα Μαΐου 2016. Και τα δύο δρομολόγια θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιρινού προγράμματος.

Volotea
Επεκτείνει την επένδυσή της στην αγορά της Αθήνας με δύο επιπλέον προορισμούς, τη Μύκονο και τη Μυτιλήνη, για το καλοκαίρι του 2016 η αεροπορική εταιρεία Volotea. Συγκεκριμένα, από τον Μάιο του 2016 η Volotea θα εξυπηρετεί έξι δρομολόγια από την Αθήνα, τρία για τη Μύκονο και τρία για τη Μυτιλήνη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με έναρξη πτήσεων στις 27 Μαΐου.

Delta Air Lines
Ενισχύει για το καλοκαίρι του 2016 τις απευθείας πτήσεις της προς Αθήνα η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines. Οι πτήσεις της εταιρείας θα πραγματοποιούνται δύο φορές την ημέρα μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης-JFK το καλοκαίρι του 2016. Οι πτήσεις που θα ξεκινήσουν στις 27 Μαρτίου 2016, πέντε φορές την εβδομάδα, θα γίνουν καθημερινές από τις 24 Μαΐου 2016.

Από τις 27 Μαΐου 2014 θα προστεθεί μια επιπλέον πτήση, η οποία θα πραγματοποιείται επίσης σε καθημερινή βάση, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εβδομαδιαίων πτήσεων σε δεκατέσσερις. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η Delta θα προσφέρει πάνω από 7.500 εβδομαδιαίες θέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Blue Air
Η αεροπορική εταιρεία Blue Air ανακοίνωσε το πρόγραμμά της για τη θερινή περίοδο 2016, με την Ελλάδα να είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της σεζόν. Τα δρομολόγια Αθήνα - Τορίνο (αεροδρόμιο Caselle) και Αθήνα - Κωνστάντζα είναι οι δύο νέοι προορισμοί που μπορούν να απολαύσουν οι Ελληνες και ξένοι ταξιδιώτες το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ και το δρομολόγιο Αθήνα - Λάρνακα θα ενισχυθεί με περισσότερες πτήσεις. Το δρομολόγιο Αθήνα - Κωνστάντζα θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου 2016 με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις. Το δρομολόγιο Αθήνα - Τορίνο θα ξεκινήσει στις 27 Μαρτίου 2016, με 4 εβδομαδιαίες πτήσεις.

Transavia
Περισσότερες πτήσεις και αυξημένο αριθμό θέσεων προς την Ελλάδα ανακοίνωσε η εταιρεία χαμηλού κόστους Transavia, μέλος του Ομίλου Air France- KLM, για το θερινό πρόγραμμα πτήσεων του 2016. Ένδεκα προορισμοί, μεταξύ αυτών και η Κρήτη, θα ενισχυθούν με 126.000 επιπλέον θέσεις, με τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων να αυξάνεται από 231.000 που ήταν το 2015 σε 357.000 το 2016. Για τις πτήσεις προς την Ελλάδα, θα υπάρχει πλέον βελτιωμένη πρόσβαση για τα ιδιαίτερα δημοφιλή νησιά της Κω, Σαντορίνης, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κρήτης (Χανιά και Ηράκλειο), Λευκάδας, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Σάμου και της Ρόδου από το Άμστερνταμ. Επίσης, περισσότερες θέσεις για την Κω, τη Ρόδο και το Ηράκλειο από το Αϊντχόβεν.

Finnair
Τη θερινή περίοδο του 2016 εγκαινιάζονται προγραμματισμένες πτήσεις της Finnair, οι οποίες αντικαθιστούν πτήσεις τσάρτερ, προς τα νησιά Ζάκυνθο, Σκιάθο, Σαντορίνη, Μυτιλήνη και την Πρέβεζα. Η Finnair ξεκινά πτήσεις προς το Εδιμβούργο, από τις 18 Απριλίου έως τις 27 Οκτωβρίου 2016. Επίσης, οι πτήσεις προς Billund στην περιοχή Jutland της Δανίας θα εκτελούνται πλέον όλο το χρόνο, αρχής γενομένης από τις 4 Απριλίου 2016.

Aegean
Αύξηση των προσφερόμενων θέσεων κατά 1,1 εκατ. από το 2015 και 14 νέους προορισμούς από Αθήνα, προανήγγειλε και η ελληνική αεροπορική εταιρεία Aegean για το 2016. Από την Αθήνα προστίθενται 6 νέες χώρες (Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ολλανδία, Σλοβενία, Λιθουανία) και 14 διεθνείς προορισμοί (Δουβλίνο, Νίκαια, Λιλ, Νάπολη, Μπάρι, Λουξεμβούργο, Άμστερνταμ, Λισαβόνα, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Λουμπλιάνα, Τζέντα, Κρακοβία, Βίλνιους, Σπλιτ).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *