ροή ειδήσεων

Μυστήριο με την «βόμβα» στην πτήση της Air France- Ήταν μηχανισμός... χωρίς εκρηκτικά


Ανακρίνονται έξι «ύποπτοι»- Τι δείχνουν οι έρευνες των ειδικών... - Είχε κάνει αναγκαστική προσγείωση στην Κένυα

Δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και η Γαλλία αναστατώθηκε σήμερα από την είδηση ότι μια βόμβα εντοπίστηκε μέσα σε αεροσκάφος της Air France που είχε προορισμό το Παρίσι.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, όταν το πλήρωμα του Boeing 777 της Air France που πετούσε από τον Μαυρίκιο στο Παρίσι, ενημερώθηκε από έναν επιβάτη για μια «ύποπτη» συσκευή σε μια από τις τουαλέτες του αεροπλάνου.

Αμέσως το πλήρωμα έσπευσε να δει τι συμβαίνει και ενημέρωσε τους πιλότους οι οποίοι ζήτησαν άδεια προκειμένου να προσγειωθούν στην Κένυα. Το αίτημά τους εγκρίθηκε και το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε στη γαλλική πρωτεύουσα 459 επιβάτες και είχε 14 άτομα πλήρωμα, έκανε τελικά αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μομπάσα.

Η συσκευή που φέρεται να βρέθηκε στο αεροσκάφος


Παρά την αναστάτωσή τους, οι επιβάτες βγήκαν με ασφάλεια από το αεροπλάνο και αμέσως ειδικά συνεργεία μπήκαν στο Boeing και άρχισαν να εξετάζουν το «ύποπτο» πακέτο.

Λίγες ώρες αργότερα, δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες της συσκευής και οι αρχές του αεροδρομίου ανακοίνωσαν μέσω facebook ότι πρόκειται για βόμβα! Ωστόσο, δύο ώρες αργότερα, οι αρχές διέγραψαν την ανάρτησή τους και σε νέο σχόλιο που «ανέβασαν» στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης έκαναν λόγο για «ύποπτο μηχανισμό». Για «μηχανισμό» μίλησε, άλλωστε και ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας.

Πάντως, οι αρχές στην Κένυα αποκάλυψαν ότι βρίσκονται σε επαφή με τις αρχές της Γαλλίας και του Μαυρίκιου καθώς και ότι ανέκριναν πολλούς από τους επιβάτες προκειμένου να διαλευκάνουν το μυστήριο. Ωστόσο, είπαν ότι τώρα έχουν περιοριστεί σε «έξι υπόπτους».

Αργότερα το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας της Γαλλίας Air France, Φρεντερίκ Γκαζέ, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ότι ο ύποπτος μηχανισμός που εντοπίστηκε στην πτήση AF463 και προκάλεσε την αναγκαστική προσγείωση του γαλλικού αεροσκάφους στην Κένυα, ήταν εσφαλμένος συναγερμός.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο μηχανισμός αυτός δεν αντιπροσώπευε κανέναν κίνδυνο για το αεροσκάφος ούτε για τους επιβάτες του.

"Όλες οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι το αντίκειμενο δε μπορούσε να προκαλέσει μια έκρηξη ή να καταστρέψει ένα αεροσκάφος, αλλά ήταν ένας συνδυασμός χαρτονιών, φύλλων χαρτί και ενός χρονοδιακόπτη" εξήγησε ο ίδιος.
"Επρόκειτο για εσφαλμένο συναγερμό" τόνισε.

Επισήμανε ότι η Air France βρίσκεται σε επαφή με τις εισαγγελικές αρχές της Γαλλίας προκειμένου να ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με το περιστατικό.



Ένας από τους επιβάτες μιλά σε δημοσιογράφους


Σύμφωνα με τo «kenyaleaks», αυτή είναι η βόμβα που βρέθηκε στο Boeing



Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μομπάσα


Οι επιβάτες του Boeing 777 βγήκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος


protothema

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *