ροή ειδήσεων

Ανθεκτικό αποδείχτηκε το ηλεκτρονικό εμπόριο


Ανθεκτικό ακόμα και στις περιόδους των capital controls αποδείχτηκε το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα, το οποίο εξακολουθεί...


να εμφανίζει αυξητικούς ρυθμούς ανάπτυξης με το ποσό που δαπανά κάθε Ελληνας που επιλέγει να κάνει τις αγορές του μέσω διαδικτύου να φτάνει τα 1.400 ευρώ ετησίως.
Ειδικά μάλιστα την τρέχουσα εβδομάδα οι τιμές θα είναι ακόμα πιο συμφέρουσες καθώς από σήμερα έως και την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της εβδομάδας ηλεκτρονικού εμπορίου πάνω από 100 ελληνικά e-shops θα κάνουν εκπτώσεις που θα φτάνουν έως και το 40% και προσφορές αλλά θα δίνουν τη δυνατότητα και για μειωμένα έξοδα αποστολής.
Αυτό επεσήμανε ο Δημήτρης Θεοφάνους, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA) κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε.
Το μεγάλο στοίχημα για τους Ελληνες εμπόρους του διαδικτύου είναι η αύξηση των εξαγωγών και για το σκοπό αυτό, όπως επεσήμανε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης, θα δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας με στόχους:
Τις παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκούς θεσμούς στο πλαίσιο της ενιαίας ψηφιακής αγοράς.
Τη δημιουργία μητρώου προμηθευτών και επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου.
Τη δημιουργία κώδικα δεοντολογίας για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και την παροχή σημάτων ποιότητας,
την ανάπτυξη ισοτιμίας στην πρόσβαση μέσω της διάχυσης της ευρυζωνικότητας, των ταχυδρομικών υπηρεσιών ώστε να μειωθεί το κόστος μεταφοράς.

Το ρυθμιστικό πλαίσιο για τη φορολόγηση.
Σήμερα τα μέλη του Συνδέσμου ξεπερνούν τα 200, ενώ συνολικά ο αριθμός των ελληνικών ηλεκτρονικών καταστημάτων φτάνει τα 4.000. Ωστόσο ποσοστό περίπου 10% εξ αυτών δε θα έπρεπε να λειτουργούν δεδομένου ότι δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές, όπως σημείωσε η Κατερίνα Φραιδάκη, εκπρόσωπος του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η ίδια, πάντως σημείωσε ότι η επιβολή των capital controls δεν επηρέασε σημαντικά τις ηλεκτρονικές αγορές των Ελλήνων: «Παρατηρήσαμε ότι ψώνιζαν λιγότερες φορές δαπανώντας όμως περίπου το ίδιο ποσό» τόνισε. Φαίνεται όμως ότι άλλαξαν τις συνήθειές τους: «Ενώ η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην επιλογή πληρωμών με αντικαταβολή πλέον έχουν περάσει μπροστά οι κάρτες και κυρίως οι χρεωστικές» κατέληξε.
Όσον αφορά στην εβδομάδα ηλεκτρονικού εμπορίου, θα διαρκέσει έως τις 7 Δεκεμβρίου και πραγματοποιείται στα πρότυπα του Αμερικανικού Cyber Monday, ενώ πολλές ακόμα χώρες όπως η Αγγλία, η Γερμανία, η Αυστραλία κ.α. οργανώνουν αντίστοιχες ημέρες. Στην εορταστική αυτή περίοδο αυξάνει σημαντικά ο online B2C τζίρος, ενώ παράλληλα σηματοδοτείται η έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών.
Να σημειωθεί ότι πέρυσι η αποδοχή από τους Έλληνες online καταναλωτές ήταν θετική. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο Σύνδεσμος, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 59% σε σχέση με την αντίστοιχη Εβδομάδα του 2013 (42%), ενώ υπήρξαν και ηλεκτρονικά καταστήματα που δήλωσαν αύξηση πωλήσεων άνω του 200% (100% ήταν αντίστοιχα το 2013).
Η ιδιαίτερα θετική αποδοχή από τους online καταναλωτές, καθώς και τα θεαματικά αποτελέσματα που κατέγραψαν τα ηλεκτρονικά καταστήματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου καθιερώνεται πλέον ως θεσμός. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι αφενός η προτροπή του καταναλωτικού κοινού να ψωνίσει διαδικτυακά και αφετέρου η εκπαίδευση και ενημέρωσή του στη διαδικασία της online αγοράς και των πλεονεκτημάτων που αυτή έχει τονίζουν τα μέλη του Συνδέσμου.
Οι προσφορές των online καταστημάτων θα εμφανίζονται τόσο στις σελίδες τους όσο και στο site του GRECA στη διεύθυνση www.greekecommerce.gr.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *