ροή ειδήσεων

Έρευνα: Βγείτε στην σύνταξη για να γίνετε ευτυχισμένοι!

Την... επόμενη μέρα που κάποιος σταματάει να εργάζεται και γίνεται συνταξιούχος, τον πλημμυρίζει ευφορία, λένε οι καθηγητές...

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, το μυστικό για να είναι κανείς ευτυχισμένος και ..
υγιής είναι να συνταξιοδοτηθεί. Όταν βγαίνει κανείς σε σύνταξη, βελτιώνεται αυτομάτως η συναισθηματική του κατάσταση αλλά και η υγεία του, σύμφωνα με έγγραφο εργασίας του Εθνικού Γραφείου Οικονομικής Έρευνας των ΗΠΑ.

Το αξιοπερίεργο είναι, όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας και καθηγητές Άσπεν Γκόρι και Ντέβον Γκόρι από το Πανεπιστήμιο της Γιούτα και Σίρα Σλέιβοβ από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον, ότι η βελτίωση της συναισθηματικής και ψυχικής κατάστασης του ατόμου γίνεται άμεσα. Αρχικά, το άτομο που συνταξιοδοτείται αισθάνεται ότι το πλημμυρίζει σιγά - σιγά ευφορία κι αυτό το αίσθημα της ευχαρίστησης διαρκεί για μεγάλο διάστημα. «Είναι προφανές», όπως τονίζουν οι Αμερικανοί επιστήμονες, «ότι το να είσαι συνταξιούχος είναι καλύτερο από το είσαι εργαζόμενος. Η ευχαρίστηση έρχεται άμεσα και μάλιστα διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισημαίνουν.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της μελέτης, το αίσθημα της ικανοποίησης ότι όλα πάνε καλά στη ζωή του ατόμου μπορεί να διαρκέσει πάνω από τέσσερα χρόνια. «Έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι η συνταξιοδότηση ενός ατόμου έχει θετικό πρόσημο στη ζωή του αλλά και στην κατάσταση της υγείας του και μάλιστα για αρκετά μεγάλο διάστημα», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης Άσπεν Γκόρι και προσθέτει: «Θεωρώ ότι αρκετοί άνθρωποι περιμένουν εναγωνίως να συνταξιοδοτηθούν, γεγονός που σημαίνει ότι προετοιμάζουν τον εαυτό τους ότι θα τους συμβεί κάτι καλό. Η έρευνά μας κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική περίοδο του ανθρώπου».

Πηγή protothema.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *