ροή ειδήσεων

Έξι νεκροί πρόσφυγες σε Φαρμακονήσι και Κάλυμνο

Έξι πτώματα προσφύγων-μεταναστών εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου... και ανοιχτά της Καλύμνου μέσα σε δυο μέρες. Ανάμεσά τους δύο παιδάκια. Τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για πρόσφυγες, οι οποίοι αγνοούνταν από ναυάγια που είχαν συμβεί στις περιοχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας την Τετάρτη ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λέρου για την ύπαρξη πέντε πτωμάτων στη θαλάσσια περιοχή Φαρμακονησίου. Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, πλήρωμα του οποίου εντόπισε και περισυνέλεξε τέσσερα πτώματα (3 γυναικών και 1 ανήλικου κοριτσιού) σε προχωρημένη σήψη, ενώ δεν ήταν δυνατόν η ανάσυρση του πέμπτου, γιατί βρισκόταν σε βραχώδη ακτή, όπου δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Οι πνιγμένοι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Θεραπευτήριο–Κέντρο Υγείας Λέρου και πρόκειται να διακομιστούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για τη διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής, ενώ θα γίνει προσπάθεια εντοπισμού–περισυλλογής και του πέμπτου νεκρού. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλύμνου για την ύπαρξη πτώματος βρέφους, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά των νήσων Καλολίμνου-Πίτα. Στο σημείο πήγε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, πλήρωμα του οποίου εντόπισε και περισυνέλεξε το νεκρό βρέφος (αγοράκι) ηλικίας 2 ετών περίπου, το οποίο πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για τη διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *