ροή ειδήσεων

Το επιστημονικό τεστ που δείχνει αν είσαι έτοιμος να γίνεις μπαμπάς!


Ορισμένοι άντρες δηλώνουν ευθαρσώς ότι θέλουν να κάνουν παιδιά, άλλοι όμως...


παραμένουν συγκρατημένοι όταν έρχονται αντιμέτωποι με συζητήσεις που αφορούν... πάνες και μπιμπερό!
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, σύμφωνα με το onmed, θέλησαν να εξετάσουν εάν το «ξύπνημα» του πατρικού ενστίκτου αποτελεί διεργασία εξ ολοκλήρου ψυχολογική ή εάν υπάρχουν βιολογικές μεταβολές στον αντρικό οργανισμό που μπορούν να υποδείξουν ότι ο άντρας είναι έτοιμος να διαιωνίσει το είδος.
Οι ερευνητές, σύμφωνα με το onmed, πραγματοποίησαν μελέτη που περιελάμβανε 100 νεαρούς άνδρες, κυρίως φοιτητές πανεπιστημίου, κανένας από τους οποίους δεν είχε γίνει πατέρας.
Ζητήθηκε από τους εθελοντές να απαντήσουν σε 12 ερωτήσεις που αφορούσαν στο πώς βλέπουν γενικώς τα μωρά. Επίσης, συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο 20 ερωτήσεων που αφορούσαν σε διάφορα θέματα, όπως το περιστασιακό σεξ και η σχέση τους με τα μέλη της οικογένειας. Έπρεπε, για παράδειγμα, να πουν αν συμφωνούν ή αν διαφωνούν με φράσεις όπως: «Πρέπει να νιώθω κοντά σε κάποια για να κάνω σεξ μαζί της» ή «Συχνά λαμβάνω συναισθηματική υποστήριξη και έμπρακτη βοήθεια από τους συγγενείς μου».
Αφού απάντησαν στις ερωτήσεις, οι άντρες έπρεπε να παράσχουν δείγμα σάλιου προς ανάλυση των επιπέδων τεστοστερόνης. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να απομονωθούν σε ένα δωμάτιο και να δουν μια ταινία ερωτικού περιεχομένου διάρκειας 12 λεπτών. Αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτή, έδωσαν ένα ακόμη δείγμα σάλιου και μετά ένα τρίτο, δέκα λεπτά αφού είχαν δει την ταινία.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, το πρώτο μέρος της έρευνας (ερωτηματολόγια) σχετίζεται άμεσα με το δεύτερο. Όπως εξηγούν, η στάση του άντρα απέναντι στο σεξ και η σχέση του με την οικογένεια συνδέονται άμεσα με την αντίδρασή του σε σεξουαλικά ερεθίσματα.
Οι αναλύσεις των ερευνητών έδειξαν ότι όσοι άντρες είχαν δείξει, από τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις, μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα μωρά και ήταν σαφώς πιο «ευνοϊκά προσκείμενοι» προς την ιδέα της πατρότητας παρουσίασαν πιο ήπια αύξηση στα επίπεδα τεστοστερόνης αφού είδαν την ταινία ερωτικού περιεχομένου. Η διαφορά ήταν μάλιστα σημαντική ασχέτως αν οι νεαροί διατηρούσαν μόνιμη ή μακροχρόνια σχέση.
«Οι νεαροί άντρες που δεν δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τα μωρά φαίνεται να διεγείρονται περισσότερο, από βιολογικής πλευράς, από οπτικά σεξουαλικά ερεθίσματα», αναφέρει ο Δρ Ντάριο Μαεστριπιέρι, ένας εκ των συντακτών της σχετικής μελέτης. Αντιθέτως, «οι άντρες που ενδιαφέρονται περισσότερο για τα μωρά διεγείρονται λιγότερο και ενδεχομένως απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ στο πλαίσιο μιας σταθερής μονογαμικής σχέσης με μια σύντροφο που γνωρίζουν καλά».
Αν και είναι μάλλον απίθανο να αρχίσουν οι άντρες να κάνουν μικροβιολογικές αναλύσεις προκειμένου να καταλήξουν αν είναι έτοιμοι να κάνουν παιδί, αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για τα πρώτα επιστημονικά τεκμήρια που παρουσιάζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο το ρόλο του βιολογικού παράγοντα στην πατρότητα.
Τα ευρήματα των ερευνητών δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Psychological Science.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *