ροή ειδήσεων

ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: Νοθεία σε υγραέριο κίνησης!


Ένας 59χρονος κι ένας 33χρονος συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας,... για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα...



Πρόκειται για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο εταιρείας ιδιοκτησίας δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης σε Αγία Παρασκευή και Μάνδρα, και τον οδηγό βυτιοφόρου υγραερίου, αντίστοιχα.

Προηγήθηκε αστυνομική επιχείρηση για να διερευνηθούν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα δύο αυτά πρατήρια καυσίμων πωλούσαν ως υγραέριο κίνησης, υγραέριο βιομηχανικής χρήσης.

Όπως διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες της Τρίτης, σε Δ.Χ. φορτηγό βυτιοφόρο της εταιρείας ιδιοκτησίας των πρατηρίων φορτώθηκαν 7.685 κιλά υγραερίου βιομηχανικής χρήσης, τα οποία μετέφερε σε ένα εκ των δύο πρατηρίων, όπου άρχισε τη διαδικασία αποφόρτωσης στη δεξαμενή του υγραερίου κίνησης.

Σύμφωνα με τον τελωνειακό κώδικα, η πώληση υγραερίου βιομηχανικής χρήσης ως υγραέριο κίνησης απαγορεύεται και συνιστά πράξη λαθρεμπορίας, καθώς η τιμή υγραερίου κίνησης είναι μεγαλύτερη από αυτή της βιομηχανικής χρήσης, όπως και οι αναλογούντες δασμοί.

Μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 2.572,88 ευρώ.

Το βυτιοφόρο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά του υγραερίου κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Τετάρτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Από την εμπλεκόμενη εταιρεία, καθώς και από τα δύο πρατήρια υγρών καυσίμων και υγραερίου κίνησης, λήφθηκαν από την Οικονομική Αστυνομία φορολογικά στοιχεία προκειμένου να διενεργηθεί πλήρης φορολογικός έλεγχος. Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες τελωνειακές αρχές για τον προσδιορισμό και την οριστική βεβαίωση των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *