ροή ειδήσεων

Πώς θα καταλάβετε αν έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός σας στο Facebook;


Το προφίλ μας στο Facebook μπορεί να γίνει στόχος παραβίασης...
-αν δεν έχει γίνει ήδη- χωρίς να το γνωρίζουμε και χωρίς τις περισσότερες φορές να μπορούμε να κάνουμε κάτι χρήσιμο. Γι’αυτό τον
λόγο το κοινωνικό δίκτυο που όπως γράψαμε χθες είναι εξάρτηση για τους χρήστες, μας ειδοποιεί όταν κάποιος προσπαθεί να εισέλθει στα προσωπικά μας δεδομένα.


Είναι πολύ σημαντικό γενικά να προσέχουμε τί πληροφορίες δημοσιεύουμε, γι’αυτό το Facebook ειδοποιεί με ένα συγκεκριμένο μήνυμα κάθε φορά που κάποιος επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό σας. Σύμφωνα με τον Άλεξ Στάμος, ο εκτελεστικός διευθυντής του τμήματος ασφαλείας, μέχρι τώρα ήταν κάτι τελείως άγνωστο αυτό για τον χρήστη, επομένως είναι ένα σημαντικό βήμα η δυνατότητα ενημέρωσης του.


Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτού του είδους οι παραβιάσεις δεν έρχονται μόνο από επαγγελματίες χάκερς. Συνήθως είναι πιο σοβαρές απ” ότι νομίζουμε αφού αφορούν προσωπικά δεδομένα».
Το μήνυμα που θα δέχονται οι χρήστες είναι το ακόλουθο:
«Πιστεύουμε ότι ο λογαριασμός στο Facebook ενδέχεται να έχει γίνει στόχος επίθεσης. Ενεργοποιώντας το Login Approvals, θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά από την είσοδο στο λογαριασμό σας, ανθρώπους που προσπαθούν να παραβιάσουν το λογαριασμό σας. Κάθε φορά που ο λογαριασμός σας


ενεργοποιείται από μια διαφορετική συσκευή ή browser, θα σας στέλνουμε έναν κωδικό ασφαλείας στο κινητό σας τηλέφωνο, ώστε να μπορείτε μόνο εσείς να κάνετε log in».


Βέβαια, προκειμένου να νιώσετε μεγαλύτερη ασφάλεια υπάρχει κι άλλος τρόπος για να κρατήσετε τους ανεπιθύμητους μακριά από την παραβίαση του προφίλ σας. Στις ρυθμίσεις του Facebook και στην ασφάλεια, μπορείτε να πληκτρολογήσετε τον αριθμό σας ώστε κάθε φορά που θα πρέπει να εισέλθετε από άλλη συσκευή ή υπολογιστή να σας έρχεται αυτόματα ένας κωδικός. Έτσι αν κάποιος το κάνει αντί για εσάς, τότε θα το καταλάβετε με το μήνυμα που θα λάβετε.

techsocial


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *