ροή ειδήσεων

H Google μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον κβαντικό υπολογιστή


H Google μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον κβαντικό υπολογιστή, καθώς ανακοίνωσε... ότι έχει βρει έναν αλγόριθμο που λύνει προβλήματα πιο γρήγορα από ποτέ...


Η ανακάλυψη της Google θεωρείται επαναστατική, αφού μπορεί να ανοίξει την πόρτα στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης με εξαιρετικά ανεπτυγμένες δυνατότητες, όπως μπορεί να δει κανείς σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Η τεχνική της Google ονομάζεται quantum annealing και φροντίζει ώστε να γίνονται οι ελάχιστες λειτουργίες προκειμένου να αποφασίζεται η βέλτιστη λύση σε ένα πρόβλημα. Η Google συνεργάζεται σε αυτόν τον τομέα με τη NASA από το 2013, πάνω σε ένα σύστημα D-Wave X2, το οποίο θεωρείται ότι είναι ο πρώτος πλήρως λειτουργικός κβαντικός υπολογιστής στον κόσμο.
Ο υπολογιστής της Google και της NASA είναι σε ορισμένες περιπτώσεις 100 εκατομμύρια φορές πιο γρήγορος στην επεξεργασία δεδομένων σε σχέση με υπάρχοντα υπολογιστικά συστήματα. Ένας κβαντικός υπολογιστής δεν επεξεργάζεται δεδομένα κωδικοποιημένα σε δυαδικό κώδικα, δηλαδή 0 και 1, αλλά σε qubits, τα οποία μπορούν να πάρουν την τιμή 0,1 ή μία προσθήκη των δύο τιμών, με το σύστημα να μην διαβάζει απλώς δεδομένα, αλλά να υπολογίζει και τις πιθανές τιμές.
Η σημασία της ανακοίνωσης της Google είναι ότι είναι εφικτή η δημιουργία ενός κβαντικού υπολογιστή με εξελιγμένες δυνατότητες και τη δυνατότητα να αλλάξει τις εφαρμογές πληροφορικής, όπως τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *