ροή ειδήσεων

Ένας νεκρός από γρίπη στην Ελλάδα – 10 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ


Ξεκίνησε η δραστηριότητα της γρίπης στη χώρας μας και ήδη ένας ασθενής έχασε τη ζωή του από επιπλοκές του ιού...

Συγκεκριμένα, στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων όλης της χώρας νοσηλεύονται 10 περιστατικά με ιό Η1Ν1 και τις πρώτες μέρες του 2016 σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος, με θύμα έναν ηλικιωμένο άντρα με σοβαρό πρόβλημα υγείας.


Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρούνται αυξομειώσεις στον αριθμό των ατόμων, που καταφεύγουν στους γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας με συμπτώματα, που μοιάζουν με εκείνα της γρίπης (η λεγόμενη και γριπώδης συνδρομή).


Να σημειωθεί ότι, μέχρι τις παραμονές των Χριστουγέννων, στα εργαστήρια των Κέντρων Αναφοράς για τη γρίπη είχαν ελεγχθεί 19 «ύποπτα» κλινικά δείγματα, από τα οποία μόνον το ένα ήταν θετικό για γρίπη τύπου Α (Η1Ν1).


Όπως τονίζουν, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα ενώ αναμένεται η συνηθισμένη έξαρση τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.


Τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές από τη γρίπη και πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιάζονται ετησίως μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.


Από το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζεται ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης, συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι – ιικών κυρίως στα άτομα με παράγοντες κινδύνου για επιπλοκές. Η αντιική θεραπεία σε αυτά τα άτομα πρέπει να δίνεται ανεξαρτήτως εργαστηριακής επιβεβαίωσης της γρίπης.


Έλενα Μπρέγιαννη

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *