ροή ειδήσεων

Μητέρα με δανεική μήτρα: Μία από τις πιο ελπιδοφόρες ειδήσεις του 2015


Η 37χρονη Malin Stenberg από το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και ο σύντροφός της,.. Claes Nilsson έγιναν γονείς αλλά και διάσημοι παγκοσμίως καθώς η 37χρονη είναι η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μήτρας και κατάφερε να αποκτήσει δικό της παιδί!...


Η Malin γεννήθηκε με το Σύνδρομο Rokitansky χωρίς κόλπο ή μήτρα. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όταν ήταν νεαρότερη και απέκτησε τεχνητό κόλπο, αλλά γνώριζε από την παιδική της ηλικία ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να κάνει τα δικά της παιδιά. Ωστόσο ο Claes αρνείται να εγκαταλείψει το όνειρό του να έχει τη δική του οικογένεια με την συγκεκριμένη γυναίκα... Κατάφερε μάλιστα να βάλει την αγαπημένη του σε ένα πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ στο οποίο συμμετείχαν μόλις 9 γυναίκες!

Και οι 9 είχαν ατελή γεννητικά όργανα και δεν μπορούσαν να αποκτήσουν τα δικά τους παιδιά. Ο σκοπός της μελέτης είναι η εμφύτευση μιας ξένης μήτρας στις γυναίκες αυτές. Προηγούμενες προσπάθειες που έγιναν, έδειξαν ότι μεταμοσχεύσεις από νεκρούς δότες ως επί το πλείστον απορρίφθηκαν...

Η 61χρονη Ewa Rosen είναι φίλη της οικογένειας, μητέρα 2 γιων και ήδη γιαγιά 4 εγγονών. Δήλωσε εθελοντικά αμέσως να δωρίσει τη μήτρα της στη Malin. Και ένα ιατρικό θαύμα συνέβη: μόλις 43 μέρες μετά την επέμβαση, η πλέον 35χρονη είχε περίοδο για πρώτη φορά στη ζωή της.

Και μόλις 1 χρόνο μετά την επέμβαση, οι δύο τους έχουν τελικά το αίσιο τέλος που περίμεναν: η νεαρή γυναίκα ήταν έγκυος!

Στην 31η εβδομάδα η Malin υποβλήθηκε σε καισαρική τομή και ο μικρός Βίνσεντ ήρθε στον κόσμο κάνοντας τους γονείς του και πολλούς ακόμα ανθρώπους που έλαβαν μέρος στο εγχείρημα, πολύ ευτυχισμένους!

Να πούμε ότι 7 από τις 9 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα αποδέχτηκαν επιτυχώς τις εμφυτευμένες μήτρες τους. Και 4 από αυτές έχουν ήδη κάνει τα δικά τους μωρά, με τον Vincent να είναι ο πρώτος. Πάντως η μήτρα αφαιρείται χειρουργικά αφού η γυναίκα αποκτήσει τα παιδιά που ήθελε.

Πηγή:iatropedia.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *