ροή ειδήσεων

Τουρισμός: τα 5 κορυφαία trends για το 2016


Το διεθνές Δίκτυο πολυτελών ταξιδιωτικών γραφείων VIRTUOSO, παρουσίασε τα αποτελέσματα της έκθεσής του VIRTUOSO LUXE REPORT για το 2016.
Αναγνωρισμένη ως πρωταγωνιστής στις προβλέψεις των τάσεων της βιομηχανίας του τουρισμού, η έκθεση προβλέπει ανάπτυξη στα πολυτελή ταξίδια και προορισμούς, ενώ παρουσιάζει την εικόνα για τις τάσεις των «υψηλών» ταξιδιωτών του πλανήτη.Κορυφαίος αναπτυσσόμενος προορισμός η Ισλανδία

Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι τουVIRTUOSO, παρουσιάζουν τις 5 must-have εμπειρίες για το 2016.
Ανέγγιχτοι προορισμοί. Η εξερεύνηση νέων προορισμών, θα αποτελέσει κινητήριο δύναμη στα ταξίδια φέτος. Η Κούβα, είναι ο φετινός κορυφαίος προορισμός για το σκοπό αυτό, ενώ το Μπουτάν και η Μιανμάρ είναι επίσης ψηλά στις λίστες.
Δημιουργία αξέχαστων αναμνήσεων. Ένα Σαφάρι στην Αφρική για μια ολόκληρη οικογένεια, αποτελεί top επιλογή. Επίσης, ο εορτασμός μιας επετείου σε ένα tour της Ιταλίας, με κρασί και φαγητό, είναι μοναδική εμπειρία και μια από τις 5 top τάσεις
Διαγραφή σε ότι κρατά τους ταξιδιώτες μακριά από το «ταξίδι ζωής» που ονειρεύονται. Ίσως, έφτασε η ώρα, να επισκεφθούν το Μάτσου Πίτσου ή τη Γαλλική Πολυνησία, με διαμονή σε μπανγκαλόου πάνω από το νερό.
Αναθεώρηση των ορίων των ανέσεων. Οι Καταδύσεις στο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, ή μια κρουαζιέρα στην Ανταρκτική, για όσους ζητούν το 2016 να ξεπεράσουν τα όριά και να βιώσουν την περιπέτεια.
Κοντινοί προορισμοί. Ο φετινός κορυφαίος προορισμός των ΗΠΑ, νέα Υόρκη, απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτών, όλο το χρόνο. Το Μεξικό, εμφανίζεται επίσης σε 3 από τις λίστες της έκθεσης, αποδεικνύοντας ότι τόσο ζευγάρια, όσο και οικογένειες το προτιμούν.

Ο κατάλογος της έκθεσης των αναδυόμενων προορισμών δείχνει πως οι «χλιδάτοι» ταξιδιώτες αναζητούν και την περιπλάνηση το 2016. Η Κούβα ήταν κυρίαρχη επιλογή, μετά την αναθέρμανση των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Επόμενη ήταν η Ισλανδία, η Κροατία και η Μιανμάρ. Καινούρια είσοδος στην πρώτη πεντάδα κάνει η Ανταρκτική, αποδεικνύοντας τη γοητεία των μακρινών ταξιδιών.

Η Ιταλία βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου οικογενειακών προορισμών, ακολουθούμενη από το Μεξικό, τη Χαβάη, το Ορλάντο και την Αγγλία. Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι του VIRTUOSO επισημαίνουν πως οι οικογένειες αναζητούν αυθεντικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, σε αντισυμβατικούς προορισμούς. Οι οικογένειες απολαμβάνουν τα πάντα, από την περιήγηση στη Σρι Λάνκα για μαθήματα γλώσσας στην Κόστα Ρίκα με ελικόπτερο-σκι και ψάρεμα στον πάγο στο Βόρειο Καναδά.
Οι λάτρεις της περιπέτειας, στρέφονται στη Νότια Αφρική το 2016, ως κορυφαίο προορισμό, ενώ ακολουθεί η Κόστα Ρίκα, τα νησιά Γκαλαπάγκος, η Νέα Ζηλανδία και το Περού. Οι άνθρωποι αυτοί, αναζητούν να ανακαλύψουν μοναδικές εμπειρίες, όπως αποκαλύπτουν οι εμπειρογνώμονες του VIRTUOSO.
Oι σύμβουλοι αναφέρουν πως δέχονται εντελώς διαφορετικά αιτήματα, μεταξύ των οποίων για gorilla trekking στη Ρουάντα και την Ουγκάντα, ορειβασία στην Ισλανδία, κολύμπι με φάλαινες στο Μεξικό και με γουρούνια στις Μπαχάμες.
Βασικά συμπεράσματα από την Virtuoso Luxe Report του 2016.:

Κορυφαία ταξιδιωτικά Trends
  1. Ταξίδια οικογενειών
  2. Κρουαζιέρες σε ποταμούς
  3. Ταξίδια περιπέτειας
  4. Πολυτελείς κρουαζιέρες
  5. Ταξίδια επετείων

Kορυφαίοι αναπτυσσόμενοι προορισμοί
  1. Κούβα
  2. Ισλανδία
  3. Κροατία
  4. Μιανμάρ
  5. Ανταρκτική

Κορυφαίοι Παγκόσμιοι Προορισμοί
  1. Ιταλία
  2. Γαλλία
  3. Νότια Αφρική
  4. Μεξικό
  5. Αυστραλία

Κορυφαίοι Προορισμοί στις ΗΠΑ
  1. Νέα Υόρκη
  2. Μαουι
  3. Ναπα
  4. Λας Βέγκας
  5. Μαϊάμι

Κορυφαίοι Προορισμοί για περιπέτεια
  1. Νότια Αφρική
  2. Κόστα Ρίκα
  3. Νησιά Γκαλαπάγκος
  4. Νέα Ζηλανδία
  5. Περού

Κορυφαίοι Προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος
  1. Ιταλία
  2. Μάουι
  3. Γαλλία, Πολυνησία
  4. Μαλδίβες
  5. Μεξικό

Κορυφαίοι οικογενειακοί προορισμοί
  1. Ιταλία
  2. Μεξικό
  3. Χαβάη
  4. Ορλάντο
  5. Αγγλία

Κορυφαία κίνητρα ταξιδιών
  1. Ανακάλυψη νέων προορισμών
  2. Αναζήτηση αυθεντικών εμπειριών
  3. Ξεκούραση και χαλάρωση
  4. Εμπλουτισμός προσωπικότητας
  5. Αφιέρωση χρόνου σε αγαπημένα πρόσωπα

Η εμφάνιση λιγότερο δημοφιλών προορισμών, έδειξε ότι οι ταξιδιώτες διψούν να ανακαλύψουν νέα μέρη. Από την άλλη, το γεγονός πως οικογένειες που ταξιδεύουν στη Μογγολία ή το Ιράν, μας λέει πως υπάρχει και η κατηγορία των «ατρόμητων» που αναζητούν κάτι καινούριο. Οι σύμβουλοι των ταξιδιωτικών πρακτόρων του VIRTUOSO σε Νότια Αμερική, Λατινική Αμερική, Ειρηνικό και Ευρώπη, συμμετείχαν στην έρευνα με σκοπό να εξασφαλίσουν τα παγκόσμια αποτελέσματα για τις τάσεις του 2016.

Το VIRTUOSO είναι ένα κορυφαίο διεθνές δίκτυο πρακτορείων πολυτελών ταξιδίων. Περιλαμβάνει πάνω από 375 μέλη με ελίτ ταξιδιωτικούς συμβούλους που ξεπερνούν τους 9.800, σε 30 και πλέον χώρες σε όλη τη Β. Αμερική, τη Λατινική Αμερική, την Καραϊβική, την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή, τον Ειρηνικό και την Ασία. Προσφέρει προνομιακή πρόσβαση σε σημαντικούς πελάτες, μέσω της συνεργασίας του με 1700 από τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου, κρουαζιερόπλοια, αεροπορικές, πρακτορεία. Με ετήσιες πωλήσεις πάνω από 14 δισεκατομμύρια $, αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα στην Ταξιδιωτική βιομηχανία.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *