ροή ειδήσεων

Κάτω των 50 ετών ένας στους τέσσερις που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με γρίπη


Ο σημερινός απολογισμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ανέρχεται στους 39, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό και στο ΕΚΑΒ και στα νοσοκομεία δεδομένου ότι τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι λίγα και περιζήτητα...



Τους 40άρηδες παρασέρνει κυρίως στο πέρασμά του φέτος το κύμα της γρίπης οδηγώντας τους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Το πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1), όπως είχε διαφανεί από τα προηγούμενα έτη, χτυπάει κυρίως άτομα ηλικίας 30 έως 55 χρόνων.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι 15 από τους 57 ασθενείς, που χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ με βαριές επιπλοκές από τη γρίπη, είναι κάτω από 50 χρόνων.

Ο σημερινός απολογισμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ανέρχεται στους 39, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό και στο ΕΚΑΒ και στα νοσοκομεία δεδομένου ότι τα κρεβάτια ΜΕΘ είναι λίγα και περιζήτητα.

Είναι ενδεικτικό, ότι από τους 9 ασθενείς που έχουν καταλήξει λόγω των επιπλοκών της γρίπης – τρεις νεκροί είναι ο απολογισμός του περασμένου Σαββατοκύριακου- οι 2 δεν είχαν προλάβει να νοσηλευτούν σε Μονάδα και κατέληξαν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Συνολικά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ 57 ασθενείς. Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών που εκδήλωσαν γρίπη, και μάλιστα στην πιο σοβαρή μορφή της που είχε ως αποτέλεσμα να χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ, δεν έχει κάνει αντιγριπικό εμβόλιο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *