ροή ειδήσεων

750 ξενοδοχεία πωλούνται στην Κρήτη


Πρωτοφανώς μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων προς πώληση στην Κρήτη

Σχεδόν 750 ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης, μικρές και μεγάλες, πωλούνται μέσω… αγγελιών αυτό διάστημα, κυρίως επειδή οι ιδιοκτήτριες εταιρείες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην κρίση, αλλά και με το βάρος του υπέρογκου δανεισμού και της κρατικής, επιδοτούμενης, επιχειρηματικότητας των προηγούμενων χρόνων! Πρόκειται για πωλητήρια που υπάρχουν την τελευταία δεκαετία, αλλά κυρίως από το 2000 και μετά. Το Candianews αναζήτησε τα στοιχεία και εντόπισε ότι τουλάχιστον 746 πωλητήρια είναι αυτή τη στιγμή στον «αέρα»! Τα 268 αφορούν σε μονάδες του νομού Ηρακλείου, τα 206 του νομού Λασιθίου, τα 180 των Χανίων και τα 92 του Ρεθύμνου.

Πρόκειται, από μικρές μονάδες επιπλωμένων διαμερισμάτων ή ξενοδοχεία 20-30 κλινών, μέχρι ξενοδοχεία πολυτελείας εκατοντάδων κλινών. Ακόμα και κτισμένα την τελευταία δεκαετία. Αναζητώντας τις αγγελίες εντοπίσαμε την πώληση μερικών μεγάλων και «ιστορικών» ξενοδοχείων της Κρήτης. Το μεγαλύτερο τίμημα πώλησης φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πολλές άλλες γνωστές μονάδες πωλούνται από 30-40 εκατ. μέχρι και 55 εκατ. ευρώ.

Μαζεμένα σε ένα γραφείο 551 πωλητήρια!

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σε ένα μεσιτικό γραφείο, που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων κι έχει γραφείο στο νησί, υπάρχουν 551 αγγελίες πώλησης ξενοδοχείων στην Κρήτη! Όπως είπε στο Candianews ο εκπρόσωπος του γραφείου, τα περισσότερα από τα μισά τα πωλητήρια χρονολογούνται την τελευταία 8ετία, ενώ τα υπόλοιπα μπήκαν από το 2010 και μετά.

Στο συγκεκριμένο μεσιτικό γραφείο – ο εκπρόσωπός του ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία- οι προς πώληση μονάδες στο Ηράκλειο είναι 258, στο νομό Λασιθίου 171, στα Χανιά 79 και στο Ρέθυμνο 43.

Φυσικά δεν είναι μόνο αυτά τα πωλητήρια στην Κρήτη, καθώς, όπως προαναφέραμε, αυτά δεν υπάρχουν σε ένα μόνο μεσιτικό γραφείο.

Τα πωλητήρια σε κάθε νομό

Στην ιστοσελίδα μεγάλου μεσιτικού γραφείου, με το οποίο συνδέονται και άλλα μεσιτικά γραφεία τα οποία δραστηριοποιούνται στο νησί, βρίσκουμε αυτές τις 746 αγγελίες.

Στο Ηράκλειο είναι συνολικά 268!



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *