ροή ειδήσεων

Τι προκαλεί το κινητό στα δάχτυλά μας


Από το συνεχή έλεγχο των e-mails μας, μέχρι τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού Candy Crush, είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος των ανθρώπων είναι πλέον εθισμένος στα smartphones, ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιεί.


Ωστόσο η υπερβολική χρήση μπορεί να βλάψει το σώμα μας με διάφορους τρόπους, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Daily Mail.


Γνωρίζουμε ήδη ότι χρησιμοποιώντας ένα κινητό για πολλή ώρα, μπορεί να δούμε διαταραχές στον ύπνο μας, ενώ συνήθως όταν παίζουμε με το κινητό, έχουμε μια κακή στάση σώματος. Ένα δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύουν χρήστες στο διαδίκτυο η συνεχής χρήση του κινητού έχει προκαλέσει «παραμόρφωση» στα δάχτυλά τους!



Οι φωτογραφίες που ανέβηκαν από διάφορους χρήστες στο Twitter δείχνουν άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο εξογκώματα στα δάχτυλα από το βάρος του κινητού που πέφτει στα συγκεκριμένα σημεία.


Μια από τις γυναίκες που ανέβασε τη φωτογραφία έγραψε χαρακτηριστικά: «Έχω πάθει μια πραγματική ζημιά από το iPhone. Το δάχτυλό μου έχει καμφθεί και δεν θα ισιώσει. Πρέπει να αλλάξω τον τρόπο που κρατάω το τηλέφωνό μου».





Ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Το δάχτυλό μου είναι λυγισμένο, γιατί το μόνο που κάνω είναι να κρατάω το τηλέφωνό μου όλη την ημέρα». Η δημοσίευση των φωτογραφιών ξεκίνησε όταν ένας ιαπωνικός πάροχος κινητής τηλεφωνίας κυκλοφόρησε μια ειδοποίηση στο Twitter με φωτογραφίες που δείχνουν τι μπορεί να συμβεί αν κάποιος χρησιμοποιεί το μικρό του δάχτυλο για να ισορροπήσει και να υποστηρίξει το βάρος του τηλεφώνου.


H Daily Mail δημοσιεύει επίσης και την άποψη ενός φυσιοθεραπευτή ο οποίος αναφέρει: «Η τακτική χρήση των τηλεφώνων, ειδικά χρησιμοποιώντας τα για να γράψετε μηνύματα ή για να πληκτρολογήσετε emails, μπορεί να προκαλέσει πολλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις του αντίχειρα και των δακτύλων, με τους αντίχειρες να είναι αυτοί που χρησιμοποιούνται περισσότερο. Βραχυπρόθεσμα, αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερκινητικότητα των μικρών αρθρώσεων γύρω από τα δάχτυλα και τους αντίχειρες και οι σύνδεσμοι μπορεί ελαφρώς να τεντώσουν. Μακροπρόθεσμα, σε μια περίοδο δεκαετιών, η κατάχρηση των δακτύλων και των αντιχείρων μπορεί να προκαλέσει οστεοαρθρίτιδα καθώς ο χόνδρος εκφυλίζεται μεταξύ των αρθρώσεων».


Ωστόσο σύμφωνα με το φυσιοθεραπευτή αυτό δεν είναι τόσο επικίνδυνο και δεν σημαίνει ότι θα εμφανιστεί σε όλους όσους χρησιμοποιούν κινητό, καθώς υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν, όπως η διατροφή, το οικογενειακό ιστορικό και η υγεία του ατόμου.


Και φυσικά είναι όλα θέμα ισορροπίας. Τούτου λεχθέντος, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε καθόλου τα κινητά τηλέφωνα αλλά να μην γίνεται αλόγιστη και υπερβολική χρήση. Πολλοί βέβαια είναι και εκείνοι που θεωρούν τις φωτογραφίες υπερβολικές και ότι δεν ευθύνεται η χρήση των κινητών γι' αυτές τις μικρές παραμορφώσεις στα δάχτυλα.


Δείτε τις επίμαχες φωτογραφίες...


Πηγή: newsbeast.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *