ροή ειδήσεων

‘Επιφυλακτικοί’ οι Αρχιτέκτονες για το πόνημα του νέου Κολοσσού – Δεν γίνεται τίποτα χωρίς διαβούλευση


Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου με αφορμή μεμονωμένη ιδιωτική πρωτοβουλία σχετικά με προτεινόμενη υπερμεγέθη παρέμβαση στο λιμάνι της Ρόδου, θεωρεί αυτονόητο ότι για οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τη βιώσιμη εξέλιξη, την αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου χώρου του τόπου μας, θα προηγείται ουσιαστική διαβούλευση μεταξύ των αρμοδίων φορέων στην οποία και προφανώς θα συμμετέχει.

Ο ΣΑΔ έχει θέσει πρωταρχικό στόχο την εκπόνηση αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για σημαντικά τμήματα του δημόσιου χώρου τόσο της Ρόδου όσο και ολόκληρου του Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Με την διαδικασία αυτή δίνεται το δικαίωμα σε όλους τους αρχιτέκτονες της πατρίδας μας να συμμετάσχουν με τις επιστημονικές τους προτάσεις παρουσιάζοντας τον τρόπο που οραματίζονται την εξέλιξη του τόπου μας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, ανεξάρτητα από την έκβαση του, αποτελεί αφορμή για ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο τόσο μεταξύ αρχιτεκτόνων, όσο και μεταξύ επίσημων φορέων και πολιτών.

Γιώργος Σκιαδόπουλος
Πρόεδρος ΣΑΔ

Γιώργος Περνάρης
Αντιπρόεδρος ΣΑΔ

Αναστασία Μαργιέ
Γεν. Γραμματέας ΣΑΔ

Νίκος Παπαγρηγορίου
Μέλος ΔΣ ΣΑΔ

Γιάννης Ματσαμάς
Μέλος ΔΣ ΣΑΔ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/1/16 22:40

    Μιλάτε κύριοι για "αισθητική" αλλά από εικόνες που έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί, οτιδήποτε άλλο από "αισθητική" έχει η κατασκευή αυτή. Μας δέιχνετε την πρόσοψη και όχι "τα οπίσθια" ένα αντιαισθητικό παλούκι δηλαδή στα "οπίσθια" του αγάλματος για αντιστήριξη! Αν αυτό λέγεται "αισθητική", τότε παρατήστε τα και δώστε τα σε ξένους να σας το σχεδιάσουν, δεν κάνετε για αυτή τη δουλειά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/1/16 22:43

    .... μεταξύ επίσημων φορέων και πολιτών.......
    Δηλαδή θα κάνετε και δημοψήφισμα??? Και αν πουν ΟΧΙ????????
    Αλλά ξέχασα, εδώ στο Ελλαδιστάν τα ΟΧΙ γίνονται ΝΑΙ με το έτσι θέλω, κυβέρνηση είμαι, ότι θέλω κάνω!!!!!!!! Η μήπως κάνω λάθος??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/1/16 01:21

    Φίλε άραξε λίγο! Σ' αυτό το έργο συμμετέχουν και <> όπως αναφέρεις και επίσης για πιο <> μιλάς; (το ρωτάω γιατί δεν μπόρεσα να πάω στην παρουσίαση.) αν εννοείς πάντως αυτό του μανδύα, κοίτα, το άγαλμα κατα κύριο σχέδιο, είναι όπως το φαντάστηκε ένας δυτικός, το σχεδίασε και έτσι έχει επικρατήσει. Λοιπόν σε δύο πόδια, πως θα στηριχτεί τόσο βάρος; Σίγουρα χρειάζετε κάποια επιπλέον υποστήριξη και πιστεύω ;oti αυτό είναι μία καλή επιλογή.
    Όσο για το <> (εκτός κι' αν δεν είμαι καλά ενημερωμένος) θα μαζέψουν υπογραφές για να γίνει, δεν το βρίσκω λάθος. Αν μαζευτούν πολλές υπογραφές τότε υπάρχει το πρασινο φως απ' τη μεριά των πολιτών, η οποία κρίνεται απαραίτητη για να γίνει το άγαλμα και είναι μία δημοκρατική κίνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/1/16 07:37

      Δημοκρατικότατα ψήφισαν οι Ελληνες και στο ΟΧι, αλλά έγινε δηκτατορικότατα ΝΑΙ "ότι θέλουν τα συμφέροντα κάνουμε" και όταν λες "αν μαζευτούν πολλές υπογραφές" ...... δηλαδή πόσες;;; 100, 500, 1000;;; δηλαδή αν το 2 ή 10% ψηφίσει υπέρ αυτό λέγεται δημοκρατία;;;;; Ε ρε μάσες που θα πέσουν πάλι!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/1/16 21:28

      Ποιος είναι ο λόγος που δεν θέλεις να γίνει;

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος21/1/16 05:13

    Μιλάμε κύριοι όλοι για αισθητική και καλά κάνουμε.Αλλά δεν είδα και ούτε άκουσα κάποιον να μιλά ή έστω να κάνει κάποιο σχόλιο για την αισθητική παρέμβαση που έκανε η Cosmote τοποθετώντας κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Παλάτι των ιπποτών!! Εάν αυτό δεν είναι υποκρισία τότε να μην μιλάει κανένας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/1/16 09:47

      Αμάν ρε φίλε... 5 μήνες τώρα με αυτό ασχολείσαι. Πήγαινε βάλε και τις δικές σου

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος21/1/16 21:26

      Ναί εντάξει, δεν έχεις και άδικο!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος21/1/16 10:44

    Στο φαληρακι κανανε ένα ομοίωμα του κολοσσου και γινετε ο χαμος από της φώτο που βγαζουν και προβαλουν το νησί μας και τωρα που είναι ευκαιρία να τον φτιαξουμε φωνάζουν ολοι οι ασχετοι που δεν θελουν το καλό του τοπου μας και δεν θελω να νομιζω ότι είναι ροδιτες αυτοι που δεν το θελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος21/1/16 21:25

      Πες τα ρε φίλε!
      Πές τα ρε φίλε!

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος22/1/16 10:36

    Και φυσικά θα το αναλάβουν ξένες εταιρίες καθώς και την εκμετάλλευσή του, θα φροντίσουν δεόντως και οι "ημέτεροι" που αμέσως μυρίστηκαν γερή μπάζα..... αλλά δεν πειράζει φτάνει που οι ντόπιοι θα το βλέπουν και θα βαυκαλίζονται, δεν βλέπουν ότι ένα-ένα τα ξενοδοχεία ξεπουλιόνται σε ξένες εταιρίες, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα νοσοκομεία διαλύονται, η παιδεία πάει κατά διαβόλου, οι τράπεζες σε ξένα χέρια, η ανεργία κοντά στο 27%, ξένοι έρχονται και δουλεύουν στα ξενοδοχεία και τα εστιατόριά μας, η οικονομία καταρρέει και εμείς πιστοί στο "όνειρο" "τον Κολοσσό" μας!!!! Εχουμε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα και δεν μένει παρά να δώσουμε προτεραιότητα στον Κολοσσό!!! Γιατί ας μην γελιόμαστε αν θα το αναλάβει μια εταιρία με αυτοχρηματοδότηση, θα το πάρει για εκμετάλλευση για τουλάχιστον 50 χρόνια. Ακόμα και τα μπρελόκ και τις φωτογραφίσεις του Κολοσσού με αποκλειστικότητα!! Εχουμε μάθει να ζούμε με όνειρα και όχι με την πραγματικότητα. Δεν είμαι ενάντια αυτού του σχεδίου, αλλά έχουμε πάρα πολλά άλλα πιό επείγοντα προβλήματα να λύσουμε πριν από αυτό. Αν νομίζετε ότι με τον Κολοσσό θα λύσετε το πρόβλημα του νοσοκομείου, της παιδείας, των δρόμων, της καθαριότητας, των γύφτων που θα συρρέουν κατά χιλιάδες για να ζητιανέψουν, της οργάνωσης του κράτους και της γενικά οικονομίας της χώρας, κάνετε μεγάλο λάθος! Και αν κρίνω από τα έως τώρα αποτελέσματα, έχουμε αποτύχει οικτρά σε όλα!! Δεν έχουμε ακόμα καταφέρει να δώσουμε στους πολίτες αυτά που σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη είναι αυτονόητα και καταπιανόμαστε με μεγαλεπίβολα σχέδια. Εδώ ισχύει η αρχαία Ελληνική ρήση "μυς εις τρώγλην μην χωρών, κολοκύνθην έφερε" Αυτή είναι η άποψή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/1/16 09:38

    Αμφιβάλλω πολύ αν οι αρχαίοι είχαν φτιάξει το άγαλμα με τα πόδια ανοιχτά στο λιμάνι. Ακόμα και σήμερα τα κατασκευαστικά προβλήματα είναι σχεδόν ανυπέρβλητα πόσο μάλλον την εποχή εκείνη. Δεύτερον, αν θα το στήσετε εκεί που θέλετε μεταξύ ΝΟΡ και Φάρο αγίου Νικολάου, θα πρέπει να κλείσετε την είσοδο του λιμανιού για τουλάχιστον 1 χρόνο!!! εκτός και αν τον μεταφέρεται με ελικόπτερο έτοιμο και τον στήσετε εκεί που θέλετε!!!!!! Την αραχαιολογία την ρωτήσατε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/1/16 09:41

    Η πλάκα είναι ότι τόσα χρόνια, φανταστικές αναπαραστάσεις, τον ήθελαν να στέκεται στην είσοδο του λιμανιού με τα σκέλη ανοιχτά! Αν τώρα λόγω κατασκευαστικών δυσκολιών τον φτιάξουν σε άλλο στυλ καθώς κανείς δεν ξέρει την αρχική του μορφή, θα πέσει μεγάλη απογοήτευση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *