ροή ειδήσεων

Στο Ιράν ο ελληνικός Τουρισμός


10.000.000 Ιρανοί ταξιδεύουν για τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς ( Norouz ), που είναι στις 21 Μαρτίου
Την «επίσημη πρώτη» του θα κάνει στο Ιράν, μια εξαιρετικά ελπιδοφόρα τουριστική αγορά, την ερχόμενη εβδομάδα ο ελληνικός Τουρισμός, προσδοκώντας άμεσα να επωφεληθεί από την «πίττα» των περίπου 10 εκ. Ιρανών, που θα ταξιδέψουν με αφορμή την Ιρανική Πρωτοχρονιά (Norouz 21-3-2016).
Πιο αναλυτικά, με πρωτοβουλία του Ε.Ο.Τ. και της ελληνικής πρεσβείας στο Ιράν και με τις «ευλογίες» του υπουργείου Τουρισμού, στις 28 Ιανουαρίου, ελληνική επίσημη αποστολή, στην οποία θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο Έλληνας πρέσβης στην Τεχεράνη Αϋφαντής, εκπρόσωποι φορέων ( Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ), αλλά και εκπρόσωποι της Aegean και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, θα επισκεφθεί την Τεχεράνη.
Η αποστολή αφορά στο πλαίσιο της προβολής και προώθησης του Ελληνικού Τουρισμού στην Ιρανική Αγορά, ενόψει και της Ιρανικής Πρωτοχρονιάς (Norouz 21-3-2016). Στο πλαίσιο της ανωτέρω επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με κυβερνητικούς εκπροσώπους από τον τομέα του Τουρισμού, καθώς επίσης και με κορυφαίους Τour Operators της Ιρανικής αγοράς.
Κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης από Ιράν, θα διαδραματίσει η Aegean, η οποία συνδέει την Αθήνα με την Τεχεράνη, με ικανοποιτικό αριθμό πτήσεων.
Πτήσεις εκτελεί και η ιρανική Mahan, με χαμηλότερη συχνότητα όμως.
Η Aegean είδε την ευκαιρία στην ευρύτερη περιοχή και αναπτύχθηκε στρατηγικά με δίκτυο πτήσεων στις πρωτεύουσες των περισσότερων χωρών της περιοχής.
Επισημαίνεται πως κατά την περίοδο της Ιρανικής Πρωτοχρονιάς πραγματοποιούν τις διακοπές τους 10 εκ. περίπου Ιρανοί τουρίστες, εκ των οποίων 4 εκ. μεταβαίνουν, στην Τουρκία, άλλα 4 εκ. επιλέγουν τις Αραβικές χώρες (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λίβανος κ.λ.π.) και 2 εκ. τις χώρες της Άπω Ανατολής. Πρόκειται για μια αγορά στην οποία η χώρα μας έχει πολύ χαμηλή διείσδυση παρά το γεγονός πως το ενδιαφέρον των Ιρανών τουριστών για να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα έντονο.
Οι Ιρανοί τουρίστες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα ακόμη για καλοκαιρινές διακοπές και city breaks.
Ακόμη, ο Ε.Ο.Τ., θα συμμετάσχει στην τουριστική έκθεση της Τεχεράνης, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου.

Πολύ καλή πρωτοβουλία.

Μπράβο και καλά αποτελέσματα

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *