ροή ειδήσεων

Ενοχοποιούνται τελικά τα σουτιέν για καρκίνο του μαστού;


Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Cancer, Epidemiology, Biomarkers, and Prevention εξέτασε τη σχέση ανάμεσα...


στο είδος του σουτιέν που επιλέγει να φορά μια γυναίκα και στην πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του μαστού.
Μέχρι σήμερα πολλοί ήταν αυτού που υποστήριζαν την άποψη της ύπαρξης σύνδεσης ανάμεσα στον καρκίνο του μαστού και το είδος των εσωρούχων που φορούν οι γυναίκες.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, ερευνητές από το κέντρο Fred Hutchinson Cancer Research Center στο Σιάτλ εξέτασαν στοιχεία από περισσότερες από 1.000 γυναίκες, με τις πιο συνηθισμένες μορφές καρκίνου του μαστού, όπως πορογενές διηθητικό καρκίνωμα και διηθητικό λοβιακό καρκίνωμα.
Σε δεύτερο επίπεδο, οι ερευνητές έλαβαν στοιχεία από ένα τυχαίο δείγμα 500 γυναικών χωρίς καρκίνο του μαστού.
Ανάμεσα στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονταν γνωστοί παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του μαστού, όπως και το αν οι γυναίκες φορούσαν στηθόδεσμο και τι είδους.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, δεν βρέθηκε κανενός είδους συσχετισμός ανάμεσα στις δύο συχνές μορφές καρκίνου και στο είδος του στηθόδεσμου.
Βέβαια, όπως διευκρινίζουν οι ερευνητές το θέμα απαιτεί περαιτέρω έρευνα, καθώς η μελέτη του κέντρου Fred Hutchinson είχε ορισμένους περιορισμούς, σε κάθε περίπτωση όμως τα νέα είναι καθησυχαστικά για την πλειοψηφία των γυναικών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *