ροή ειδήσεων

Οι κλειστές μονάδες στερούν από την Ελλάδα τους χειμερινούς τουρίστες


Περιορισμένες είναι οι δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να αξιοποιήσει για το επόμενο δίμηνο το κύμα των τουριστών που επιθυμούν να κάνουν διακοπές και τον χειμώνα σε προορισμούς με κυρίαρχο το μοντέλο «Ηλιος Θάλασσα».

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τουρκία και στην Αίγυπτο έχουν περιορίσει για φέτος τις επιλογές των τουριστών που αναζητούν τον χειμώνα προορισμούς με αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν κατευθυνθεί, ήδη, προς στην Ισπανία. Η Ελλάδα αδυνατεί να διεκδικήσει μερίδιο από την πίτα των τουριστών που κάνουν διακοπές στους χαρακτηρισμένους ως θερινούς προορισμούς. Οπως εξηγούν τουριστικοί παράγοντες, η έλλειψη ανοικτών ξενοδοχειακών μονάδων και άλλων τουριστικών εγκαταστάσεων στους προορισμούς, όπως εστιατόρια κ.ά., καθώς και απευθείας αεροπορικών συνδέσεων, αποτελούν τις βασικότερες αιτίες γι’ αυτή την εξέλιξη.

Επίσης, προσθέτουν ότι, ακόμη και αν ήθελαν να ανοίξουν κάποιες μονάδες, δεν θα μπορούσαν, καθώς δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές για τη λειτουργία τους κατά τη χειμερινή σεζόν, όπως θερμαινόμενες πισίνες κ.ά.

Εξαίρεση αποτελεί η Σαντορίνη, η οποία για πρώτη φορά κατά τη χειμερινή περίοδο φέτος διατήρησε, περίπου, 100 ξενοδοχειακές μονάδες και άλλα καταλύματα σε λειτουργία ως αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας του δήμου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις του νησιού που παραμένουν σε λειτουργία, ενώ η πρόσβαση των επισκεπτών διευκολύνεται από την αυξημένη αεροπορική σύνδεση και από την προσέγγιση ενός πλοίου σε καθημερινή βάση.

Το μήνυμα που υποστηρίζει την πρωτοβουλία είναι: «Santorini, The One, All Year Round». Σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθειες επιμήκυνσης της σεζόν θα επιχειρήσουν κατά τη φετινή περίοδο τόσο η Κρήτη όσο και η Ρόδος, προκειμένου να απορροφήσουν ένα μέρος της ζήτησης στην αρχή της προσεχούς σεζόν από τουρίστες που αποφεύγουν να κάνουν κρατήσεις σε προορισμούς με προβλήματα τρομοκρατίας. Ιδιαίτερα φέτος, αγορά-στόχος και στις παρυφές της σεζόν είναι η Ρωσία. Και αυτό γιατί περί τα 3,5 εκατ. Ρώσοι που επέλεγαν ως τόπο διακοπών τους μέχρι πέρυσι την Τουρκία θα αναζητήσουν φέτος εναλλακτικούς προορισμούς, λόγω του τουριστικού εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ρωσία προς τη γειτονική χώρα μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού. Πάντως, μέχρι στιγμής η πρόθεση των Ελλήνων ξενοδόχων να απορροφήσουν το τουριστικό ρεύμα από τη ρωσική αγορά «σκοντάφτει» στην αδυναμία των προξενικών μας αρχών στη Μόσχα να εξυπηρετήσει, επαρκώς, τις νέες ανάγκες έκδοσης βιομετρικών θεωρήσεων, λόγω ολιγάριθμου προσωπικού και ελλιπών υποδομών.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *