Έχετε προσέξει αυτό το Σύμβολο στα προϊόντα που αγοράζετε;-Αυτή είναι η σημασία του…(βίντεο)

Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες...
Η λέξη Kosher είναι μια εβραϊκή λέξη που σημαίνει «ταιριάζει» και όταν εφαρμόζεται σε προϊόντα τροφίμων σημαίνει ότι τα τρόφιμα έχουν παραχθεί σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο. Το Τορά, ο Ιουδαϊκός Νόμος, καθορίζει τα βασικά θεμέλια που διέπουν αυτούς τους διατροφικούς κανόνες και τα τρόφιμα που οι Εβραίοι επιτρέπεται να τρώνε.

Στο σημερινό κόσμο της μαζικής παραγωγής, όπου χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα είναι διαθέσιμα, τα μόνα προϊόντα που επισημαίνονται ως εγγυημένα kosher θεωρούνται κατάλληλα για κατανάλωση. Υπό αυτήν τη σκοπιά, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να συμμορφωθούν με τις διαιτητικές οδηγίες που η πίστη τους απαιτεί, η βιομηχανία τροφίμων έπρεπε να ορίσει μια ετικέτα που θα πιστοποιούσε άμεσα ότι ένα τρόφιμο είναι πιστοποιημένο kosher. Το σύμβολο που χρησιμοποιείται παγκοσμίως είναι ένα U περικλειόμενο μέσα σε έναν κύκλο. Ενώ υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδόσεις του συμβόλου, σχεδόν όλα τα σύμβολα περιέχουν μέσα σε κύκλο το γράμμα U, και επιπλέον άλλα σύμβολα.

Όταν ένα γράμμα P είναι δίπλα σε ένα kosher σύμβολο, σημαίνει ότι περιέχει κρέας. Όταν ένα γράμμα D βρίσκεται δίπλα, σημαίνει ότι περιέχει γαλακτοκομικά. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί kosher οργανισμοί που πιστοποιούν προϊόντα και καθένας τους χρησιμοποιεί διαφορετικό σύμβολο πιστοποίησης. Αυτό εξηγεί τις μικρές διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις ετικέτες.

Η kosher ετικέτα δεν είναι μόνο χρήσιμη για τους χρήστες του kosher, αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμη και για άλλους καταναλωτές. Όσοι έχουν αλλεργίες σε γαλακτοκομικά, είναι χορτοφάγοι, ή όσοι κάνουν συγκεκριμένη διατροφή και αποφεύγουν κρέας ή γαλακτοκομικά, μπορούν να συμβουλεύονται τη συγκεκριμένη ετικέτα, για το τι περιέχεται μέσα σε κάποιο τρόφιμο.

Πλέον γνωρίζετε τι σημαίνει το σύμβολο U μέσα σε κύκλο. Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες και μοιραστείτε αυτή τη γνώση με τους φίλους σας στο Facebook!

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

εγγραφή

Get new posts by email:

Διαβάστε τα τελευταία Τοπικά Νέα στα Δωδεκάνησα!

Ακολουθήστε τα
Παράπονα Ρόδου στο Google News για άμεση ενημέρωση!

παράπονα Ρόδου

δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *