επικαιρότητα

Ο Αναστασιάδης ζητά να γίνει η τουρκική επίσημη γλώσσα της ΕΕ και δεύτερη επίσημη στην Κύπρο


Αναγνώστης: Σε ένα σαϊτ και συγκεκριμένα στο «Αποκάλυψη του Ιωάννη» διάβασα την εξής είδηση!!
Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Χαβαντίς», ο κ. Αναστασιάδης έδωσε σχετικές οδηγίες στο υπουργείο Εξωτερικών για να ξεκινήσει η τυπική διαδικασία, ώστε η Κυπριακή Δημοκρατία να υποβάλει αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εφημερίδα γράφει ότι πρόκειται για μία κίνηση καλής θέλησης από την ελληνοκυπριακή πλευρά και υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί πως η αναγνώριση της τουρκικής ως επίσημης γλώσσας της Ε.Ε., θα συμβάλει θετικά στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.Αν αυτό το δημοσίευμα αληθεύει ή όχι και δεν υπάρχει διάψευση ή επαλήθευση από την Ελληνοκυπριακή πλευρά, θα συνιστούσα στον «κύριο» Αναστασιάδη, να αντικαταστήσει το «Ελληνο» - Κυπριακή δημοκρατία σε «Τουρκο» - Κυπριακή δημοκρατία αφού τόσο πολύ θέλει να «διευκολύνει» την λύση του Κυπριακού. Είναι πολύ απλό κύριε Αναστασιάδη, αλλάξτε την υπηκοότητά σας όλοι εκεί κάτω σε Τουρκοκύπριους καθώς και το θρήσκευμά σας γιατί αυτά τα δύο πάνε μαζί και να δεις πως δια μαγείας λύνεται το Κυπριακό! Το ότι δεν καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι και γελοίος με τέτοιες δηλώσεις όχι μόνο στον τόπο σου αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο φανερώνει ότι ή κάτι πίνεις, ή ο ραγιαδισμός και η δουλοπρέπεια σου σε καθιστούν επικίνδυνο, δεν εξηγείται διαφορετικά!!!!. Ξένα πανεπιστήμια αγκαλιάζουν την Ελληνική γλώσσα και εσύ προτείνεις την Τουρκική γλώσσα σαν επίσημη στην Ευρώπη!!! Η φοίτησες σε Τούρκικο σχολείο και δεν ξέρεις ποια είναι η Ελληνική γλώσσα, ή μας το παίζεις Φιλότουρκος! Όπως είπε κάποτε ο Γουλιέλμος Β της Οράγγης, «Δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος γι’ αυτόν που δεν ξέρει πού πηγαίνει», επειδή και εσύ δεν ξέρεις που πηγαίνεις, θέλεις να το παίξεις σαν ακόμα ένας σφογκοκωλάριος στους Τούρκους για να λύσεις (!!!??? τρομάρα σου) το Κυπριακό. Και επειδή ΑΓΝΩΕΙΣ παντελώς ποια είναι η Ελληνική γλώσσα για να κάνεις τέτοιες ανεγκέφαλες δηλώσεις, θα σου παραθέσω λίγες μόνο σχετικές ρήσεις ξένων και ίσως το καταλάβεις (αν και πολύ αμφιβάλλω).Κικέρων, ο ενδοξότερος ρήτωρ της αρχαίας Ρώμης.

«Ει οι θεοί διαλέγονται, τη των Ελλήνων γλώττι χρώνται»

Huan Azio (Βάσκος γερουσιαστής):

Δια την διεθνοποίησιν της Ελληνικής γλώσσης, μεγάλην έχομεν ευθύνην, ως ουκ ούσαν άλλην γλώσσαν αυτής ανωτέρανErrieta Valter (Γαλλίδα γλωσσολόγος):

Η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη στην Ευρώπη που δεν υπέκυψε σε καμία κατοχήWandruska (καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπ. Βιέννης):

Οι Ευρωπαϊκές γλώσσες φαίνονται ως διάλεκτοι της ΕλληνικήςSagredo και Puhana (Βάσκοι Ελληνιστές):

Η Ελληνική γλώσσα και παιδεία αποτελούσι το θεμέλιον του Δυτικού πολιτισμού. Πάντες δε Ευρωπαίοι οφειλέται της Ελλάδος εσμένM. Ventris (“Aγγλος επιστήμων που αποκρυπτογράφησε τη Γραμμική γραφή Β”):

Η Αρχαία Ελληνική γλώσσα ήτο και είναι η ανωτέρα όλων των παλαιοτέρων και νεωτέρων γλωσσώνΒολταίρος (Γάλλος διανοητής):

Είθε η Ελληνική γλώσσα να γίνει κοινή όλων των λαών.Var. Goeger (Γερμανός σοφός):

Ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός ξεκινά από την ΕλλάδαΑκαδημία Επιστημών της ΕΣΣΔ, «Παγκόσμια Ιστορία»:

Χωρίς τα θεμέλια που έθεσαν οι Έλληνες δεν θα υπήρχε ο νεώτερος Ευρωπαϊκός πολιτισμός. Η Ελληνική λογοτεχνία είναι η αρχαιότερη της ΕυρώπηςHellen Keler (η διάσημη τυφλή Αμερικανίδα συγγραφέας):

Όπως το βιολί είναι το τελειότερο μουσικό όργανο, έτσι και η Ελληνική γλώσσαH.F. Kitto (“Aγγλος καθηγητής Πανεπιστημίου):

Ολοι οι κλάδοι της λογοτεχνίας και της επιστήμης αρχίζουν με τους Έλληνες. Η Ελληνική γλώσσα είναι η πιο καθαρή και η πιο πλούσια στον κόσμοIrina Kovaleva (Ρωσσίδα καθηγήτρια Πανεπιστημίου Μόσχας):

Η Ελληνική γλώσσα είναι όμορφη σαν τον ουρανό με τα’άστραMaurice Kruaze (Γάλλος Ακαδημαϊκός):

Οι άνθρωποι θα ανατρέχουν πάντα στις πηγές της Ελληνικής κλασσικής αρχαιότητας για να δροσιστούνFurtvengler (καθηγήτρια Πανεπιστημίου Βιέννης):

Η Ρώμη στάθηκε μια αιώνια πόλη, αλλά η Αθήνα είναι ο κόσμος ολόκληροςMarianne McDonald (η πρωτεργάτις του TLG)

Η γνώση της Ελληνικής γλώσσας είναι απαραίτητο θεμέλιο υψηλής πολιτιστικής καλλιέργειαςKarl Marx (ο θεμελιωτής του Μαρξισμού):

Οι αξίες του Ελληνικού πολιτισμού παραμένουν άφθαρτα πρότυπαBernard Shaw (Ιρλανδός συγγραφέας):

Αν στην βιβλιοθήκη σας δεν έχετε έργα των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, τότε μένετε σε ένα σπίτι χωρίς φωςWerner Heisenberg (Γερμανός φυσικομαθηματικός-φιλόσοφος):

Η θητεία μου στην Ελληνική γλώσσα υπήρξε η σπουδαιότερη πνευματική μου άσκησις. Στην γλώσσα αυτή υπάρχει η πληρέστερη αντιστοιχία μεταξύ της λέξεως και του εννοιολογικού της περιεχομένουMarriane McDonald (η πρωτεργάτις του TLG):

Η Γλώσσα της ελευθερίας, ο ένδοξος θησαυρός της Ελλάδος, η δόξα της Ελλάδος, ανήκει σε όλους και έχει διαμορφώσει την επιστημονική και λογοτεχνική κληρονομιά του Δυτικού κόσμου. Η Ιστορία της Ελληνικής γλώσσας αποτελεί την Ιστορία της φιλοσοφικής και πολιτιστικής εξέλιξης του ανθρώπου της Δύσης. Από όλα τα ανθρώπινα δημιουργήματα, η Ελληνική γλώσσα είναι το καταπληκτικότερο. Η γνώση της Ελληνικής γλώσσας, της ζωής και των σχέσεων στις οποίες οι Έλληνες εξέφρασαν τη σκέψη τους και τα αισθήματά τους, είναι ουσιαστικά αντιπροσωπευτικά στοιχεία για έναν υψηλό πολιτισμό. Δεν υπάρχει πιο όμορφη από την Ελληνική. Έχει διατηρήσει την ομορφιά της μέσα στους αιώνες, όχι μόνο με την μορφή και τους ήχους της, αλλά και με τις ηθικές ιδέες που εκφράζει. Οι Έλληνες μας έδωσαν το χρυσό μέτρο και τη χρυσή τους γλώσσα. Η Ελληνική γλώσσα πρέπει να διαιωνιστεί ως πολίτικος και ωραίος θησαυρός. Πρέπει να ξεκινήσουμε μια νέα σταυροφορία για την υπεράσπιση της Ελληνικής γλώσσας και την διατήρηση της ιστορικής μνήμης του παρελθόντος. Η Ελληνική γλώσσα είναι ένα γερό κτίσμα όσο ο Παρθενώνας. Ας εργαστούμε όλοι μαζί για να λαμπρύνουμε το θησαυρό της Ελληνικής Γλώσσας και να τον κάνουμε κτήμα προσιτό σε όλο τον κόσμο.G. Murray (καθηγητής της Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης):

Η Ελληνική είναι η τελειότερη γλώσσα. Συχνά διαπιστώνει κανείς ότι μια σκέψη μπορεί να διατυπωθεί με άνεση και χάρη στην Ελληνική, ενώ γίνεται δύσκολη και βαριά στην Λατινική, Αγγλική, Γαλλική ή Γερμανική. Είναι η τελειότερη γλώσσα επειδή εκφράζει τις σκέψεις των τελειότερων ανθρώπων.T.L. Heath (Βρετανός μαθηματικός):

Η Ελληνική γλώσσα προσφερόταν κατά εξαιρετικό τρόπο ως όχημα της επιστημονικής σκέψεως. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της γλώσσας του Ευκλείδη είναι η θαυμαστή ακρίβεια. Η γλώσσα των Ελλήνων είναι επίσης θαυμασίως περιεκτική. Στον Αρχιμήδη, στον Πτολεμαίο και στον Πάππο, θα βρούμε πραγματικά πρότυπα περιεκτικών δηλώσεωνH.F. Kitto (Βρετανος καθηγητής Πανεπιστημίου Bristol):

Είναι στην φύση της Ελληνικής γλώσσας να είναι ακριβής, καθαρή και σαφής. Η ασάφεια και η έλλειψη άμεσης ενόρασης που χαρακτηρίζει μερικές φορές τα Αγγλικά καθώς και τα Γερμανικά, είναι εντελώς ξένες στην Ελληνική γλώσσα. Μαζί με την σαφήνεια, την δημιουργικότητα και την σοβαρότηα, βρίσκουμε επίσης ευαισθησία και άψογη κομψότηταAlbert Zursen:

Δεν μπορεί κανείς να αναφερθεί στα Ελληνικά γράμματα χωρίς να αναφέρει ότι και η ίδια η γλώσσα, μια από τις ωραιότερες από όσες μίλησαν ποτέ οι άνθρωποι εξακολουθεί να ζει και σήμερα στην επιστημονική ορολογία της εποχής μας, παρέχοντας μας μια αστείρευτη πηγή έων όρων.W. Thompson (καθηγητής Φυσικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο St. Andrews):

Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι τα Ελληνικά δεν χρειάζονται. Πράγματι, υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους τα Ελληνικά δεν θα μπορούσαν να τους κάνουν τίποτα. Υπάρχουν όμως και θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν πολλοί άλλοι, που στην Ελληνική σοφία και στην γλυκιά Ελληνική γλώσσα ανακαλύπτουν κάτι που το έχουν ανάγκη και που χωρίς αυτό θα ένιωθαν στ’αλήθεια φτωχοί, κάτι που είναι σαν ραβδί στο χέρι, φως στο μονοπάτι, φάρος-οδηγός. Και όταν κάποιος τους ρωτήσει για πιο λόγο ασχολούνται με την Ελληνική γλώσσα, το πιθανότερο είναι ότι θα μείνουν άφωνοι μπροστά στην τερατώδη ύβρη της ερωτήσεως και ο λόγος της αφοσιώσεώς τους θα μείνει για πάντα κρυμμένος από τον ερωτώντα.Mary Shelley:

Η γλώσσα των Ελλήνων, σε ποικιλία, απλότητα, ευλυγισία και πιστότητα ξεπερνά κάθε άλλη.Johann Wolfgang von Goethe:

Ακουσα στον Αγιο Πέτρο της Ρώμης το Ευαγγέλιο σε όλες τις γλώσσες. Η Ελληνική ξεχώρισε, άστρο λαμπερό μέσα στην νύχταΚαι τις τελευταίες αυτές ρήσεις τις αφιερώνω με «πολύ» αγάπη στους εκδότες της Τούρκικης εφημερίδας που αγνοούν ότι και το αλφάβητό τους ακόμα (για να μην πω και ο πολιτισμός τους), είναι Ελληνικό!!!!Φρειδερίκος Νίτσε («Η Γένεση της Τραγωδίας», κεφ. XV, 1872)

Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερωθεί από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε και αν δημιούργησαν (οι δυτικοευρωπαίοι) φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στην σύγκρισή του με το Ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού αλαζονικού έθνους που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικό (για κάθε εποχή) ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του.
Μα ποιοι επιτέλους είναι αυτοί των οποίων η ιστορική αίγλη υπήρξε τόσο εφήμερη, οι θεσμοί τους τόσο περιορισμένοι, τα ήθη τους αμφίβολα έως απαράδεκτα και οι οποίοι απαιτούν μια εξαίρετη θέση ανάμεσα στα έθνη, μια θέση πάνω από το πλήθος; Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε από αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους, έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους.

Έτσι οι άνθρωποι συνεχίζουν να νοιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, που και που, κάποιος εμφανίζεται και αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους Έλληνες οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα.Martin Heideger (φιλόσοφος):

Για τους Έλληνες η ύψιστη προίκα τους είναι η γλώσσα τους, στην οποία η παρουσία ως ταύτη φθάνει στην εκκάλυψη και στην κάλυψη. Όποιος δεν μπορεί να δει τη δωρεά ενός τέτοιου δώρου προς τον άνθρωπο και όποιος δεν μπορεί να αντιληφθεί τον προορισμό ενός τέτοιου πεπρωμένου, καθόλου δεν θα αντιληφθεί τον λόγο περί του προορισμού του, είναι όπως ο φυσικός τυφλός δεν μπορεί να αντιληφθεί τι είναι το φως και το χρώμα. Τα αρχαία Ελληνικά δεν είναι μια γλώσσα, αλλά «Η Γλώσσα»


Οι Έλληνες [πάντα] θα… νικούν....Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5] (Φυσικά, με το ισχυρότερο όπλο στον κόσμο: τον πολιτισμό τους! Τα κανόνια σκουριάζουν. Ο πολιτισμός όμως διαιωνίζεται.)Και στο «Ελληνα» (???) Αναστασιάδη αφιερώνω την ρήση του Αριστοτέλη « Ξεχώρισε από παλιά το Ελληνικό έθνος από τους βαρβάρους όντας πιο ικανό και περισσότερο απαλλαγμένο από την ηλιθιότητα» και του Θαλή του Μιλήσιου, «Βαρύ φορτίο η αμορφωσιά»Ορφανίδης Δ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: καντε κατι με τις αδεσποτες γατες στον αρχαολογικο της Ατταβυρου και στις καλαμιες πιο πανω
2-3 τρελες εχουν κανει την γειτονια εκτροφειο γατων 30 40 ισως 50
ο σταφυλοκοκος θα γινει κορονοιος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά