ροή ειδήσεων

OUTPASS: Καλλιτέχνες από τη Ρόδο στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά !


OYTPASS ~ Όταν η μουσική είναι τρόπος ζωής

Οι «OUTPASS» είναι ένα συγκρότημα που το αποτελούν καλλιτέχνες από τη Ρόδο, εφτά φίλοι που τους ένωσαν οι νότες. Όλοι τους έχουν τη δουλειά τους, μα κομμάτι του εαυτού τους και της καθημερινότητας τους είναι η μουσική. Γεμίζει τον ελεύθερο τους χρόνο, καλύπτει τα κενά, ολοκληρώνει τον εαυτό τους.

Στις 8 Γεννάρη βρεθήκαμε σε νυχτερινό μαγαζί της πόλης μας οπού εκεί ακούσαμε όμορφα ξένα ροκ τραγούδια , τα οποία μας καθήλωσαν. Εκεί γνωρίσαμε τον Αλέξανδρο, τον Αντώνη, τη Σοφία, τον Νεκτάριο, τον Ηλία, τον Παναγιώτη και τον Στέργο. Τα μέλη του συγκροτήματος που έπαιζαν σε εκείνη την όμορφη εκδήλωση, όπου παρουσίαζαν τον πρώτο δίσκο των OUTPASS. Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, διατέθηκαν στον σύλλογο του νησιού μας «Save an Angel».

Το άκουσμα του τραγουδιού τους «Love me for a day» ήταν αυτό που μας έκανε να πλησιάσουμε τον Αλέξανδρο και να μιλήσουμε μαζί του γι αυτή την πρώτη δισκογραφική δουλεία.Audio Player

Όπως πολύ σωστά αντιληφθήκαμε οι OUTPASS είναι μια δεμένη ομάδα. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2013 και ήταν η συνέχεια της ερασιτεχνικής μπάντας ESCAPE». Ο Αλέξανδρος μέσα από τους ESCAPE γνώρισε τον Ηλία, τη Σοφία και τον Στέργο. Δοκιμάζοντας τις πρώτες μουσικες ιδέες γνωρίστηκε με τον Παναγιώτη, φίλο του Στέργου και αργότερα στην ομάδα προστέθηκε και ο Νεκτάριος. Όταν χρειάστηκαν cello, στην παρέα τους ήρθε και .. κόλλησε ο Αντώνης.

Τα τραγούδια του συγκροτήματος είναι σε μουσική και στίχους τα περισσότερα του Αλέξανδρου Χούλη, δικές του πρωτότυπες συνθέσεις. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά προέκυψε από την ανάγκη να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε τραγούδια.


«Αρχικά είχαμε σκοπό να κάνουμε διασκευές , αλλά τελικά ασχοληθήκαμε με δικές μας συνθέσεις. Εμπνεύσεις που ήρθαν με αφορμή δύσκολες καταστάσεις, ασθένειες και απώλειες, προσωρινές και μόνιμες».


Τα τραγούδια που κυκλοφόρησαν δεν είναι άλμπουμ, αλλά μια πρώτη συλλογή , ένα πρώτο δείγμα δουλειάς από αυτή την ομάδα νέων καλλιτεχνών που αγαπούν τη μουσική. Προκύπτουν από τις μουσικές επιρροές τους . Με συγκίνηση μας είπε ο Αλέξανδρος πως το κάθε τραγούδι έχει τη δική του ιστορία. Είναι κομμάτι του εαυτού του και έγινε μεταξύ φορολογικών δηλώσεων, μαθημάτων, στρατιωτικής θητείας και φυσικά ηχογραφήθηκε στη Ρόδο. Τα τραγούδια δε γράφτηκαν από υποχρέωση, ούτε κατά παραγγελία.

Οι OUTPASS παίζουν μουσική γιατί αγαπάνε τις μελωδίες, έχουν κίνητρο το μεράκι και το πάθος για τις νότες. Ο ενθουσιασμός του κόσμου στην πρώτη παρουσίαση του δίσκου τους ήταν μεγάλη. Η δουλεία τους αγκαλιάστηκε, τα τραγούδια τους ήδη ακούγονται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης μας. Μελλοντικά σχέδια για τους OUTPASS είναι η ηχογράφηση των υπόλοιπων τραγουδιών που έχουν συνθέσει, η κυκλοφορία τους σε άλμπουμ και προχωράνε στο μουσικό δρόμο βήμα βήμα…


» Η μουσική είναι η διέξοδος από τη ρουτίνα, τα προβλήματα, την καθημερινότητα. Η μουσική είναι διαλογισμός, συγκίνηση , ευτυχία και κυρίως έκφραση» , μας λέει κλείνοντας τη συντομη συνομιλία μας ο Αλέξανδρος.

Ο δίσκος αυτός είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας επτά φίλων και δυο ετών… Τους OUTPASS αποτελούν οι Αναστάσης Αντώνης, Βασιλαράκη Σοφία , Καλομοίρης Νεκτάριος, Μαυρόστομος Ηλίας, Πατσάης Παναγιώτης, Φουτούλης Στέργος , Χούλης Αλέξανδρος.

Παρακάτω ακολουθεί το πρώτο Βιντεάκι του συγκροτήματος:


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *