ροή ειδήσεων

Telegraph: Οδηγός κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο - Ύμνοι για την Ελλάδα


«Λίκνο του πολιτισμού» χαρακτηρίζεται η Ανατολική Μεσόγειος


Όπως τονίζει η εφημερίδα, για λόγους ασφαλείας μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, πολλές εταιρίες κρουαζιέρας έχουν αναστείλει τις προσεγγίσεις σε λιμάνια της Τουρκίας, αντικαθιστώντας τα με ελληνικά λιμάνια.

Πρωταγωνιστική θέση στους προορισμούς κρουαζιέρας στην ανατολική Μεσόγειο έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τον οδηγό κρουαζιέρας στη Μεσόγειο που δημοσίευσε πρόσφατα η βρετανική Telegraph.

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει την ανατολική Μεσόγειο ως το λίκνο του πολιτισμού και του εμπορίου για πολλούς αιώνες, που εκτείνεται από την Αδριατική, στο Ιόνιο Πέλαγος, το Αιγαίο και τα τουρκικά παράλια και στη συνέχεια νότια στις ακτές του Ισραήλ και του Λιβάνου. Η περιοχή αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αξιοθέατων ιστορικού ενδιαφέροντος στην παγκόσμια κρουαζιέρα.Εάν κάνετε μια τέτοια κρουαζιέρα, μπορεί να περάσετε από την Ιερουσαλήμ, την Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, την Ολυμπία και την Έφεσο με ένα μόνο ταξίδι, αναφέρει η Telegraph.

Πιο σύνθετα προγράμματα μπορεί να περιλαμβάνουν τη Διώρυγα της Κορίνθου, το Παλάτι της Κνωσσού στην Κρήτη, το Κάστρο των Ιπποτών στη Ρόδο, το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη στην Πάτμο και τους ναούς της Δήλου.

Η περιοχή διαθέτει επίσης εξαιρετική φυσική ομορφιά, και μια κρουαζιέρα, αναφέρει η εφημερίδα, προσφέρει έναν εύκολο τρόπο για να εξερευνήσετε το ηφαίστειο της Σαντορίνης καθώς και τους πιο ομαλούς ορεινούς όγκους των ακτών του Ιονίου, ή τα τιρκουάζ νερά στα τουρκικά παράλια.

Ενώ οι περισσότεροι επιβάτες κρουαζιέρας έχουν στο μυαλό τους τον πολιτισμό, η περιοχή προσφέρει δυνατότητα συνδυασμού με τις διακοπές παραλίας και τα αξιοθέατα.Η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη είναι τα 2 βασικά λιμάνια αναχώρησης για κρουαζιέρες στην περιοχή. Ωστόσο, τονίζει η Telegraph, για λόγους ασφαλείας μετά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, πολλές εταιρίες κρουαζιέρας (Crystal, MSC Cruises, Norwegian Cruise Line, Regent Seven Seas Cruises and Oceania Cruises) έχουν αναστείλει τις προσεγγίσεις σε λιμάνια της Τουρκίας (Σμύρνη και Κωνσταντινούπολη), αντικαθιστώντας τα με ελληνικά λιμάνια.

Όσο πιο μικρό το κρουαζιερόπλοιο, τόσο πιο διαφοροποιημένο είναι το πρόγραμμα κρουαζιέρας. Τα μεγαλύτερα πλοία κινούνται σε μεγάλα λιμάνια (Κωνσταντινούπολη-Κουσάντασι-Αθήνα-Ρόδος-Σαντορίνη-Βενετία).Τα μικρότερα συνδυάζουν τις βασικές ατραξιόν με μερικά λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά ή μικρότερα λιμάνια στα τουρκικά παράλια, επιτρέποντας μεγαλύτερο χρόνο για δραστηριότητες στην ξηρά.Η υψηλή σεζόν για κρουαζιέρα στην περιοχή είναι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, όμως ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι μήνες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό επιβατών και κρουαζιέρας, αλλά δεν είναι απαραίτητα οι καλύτεροι καθώς οι θερμοκρασίες σε Ελλάδα και Τουρκία είναι πολύ υψηλές. Ευχάριστοι μήνες είναι ο Μάιος, ο Ιούνιος και από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά έως και το Νοέμβριο.

Ως συμβουλές, η Telegraph αναφέρει τα εξής:

- Προσέξτε την κατάσταση στην Αθήνα, όπου οι οδηγοί ταξί τείνουν να κάνουν συχνές απεργίες και συχνά μπλοκάρουν το λιμάνι. Για αυτό προτείνεται η μεταφορά μέσω της εταιρίας κρουαζιέρας, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά στο πλοίο.

- Στο Αιγαίο προσπαθήστε να γευματίσετε το κάποια τοπική ταβέρνα. Ακόμα και τα πιο ακριβά πλοία δε μπορούν να αναπαράγουν τα φρέσκα ελληνικά πιάτα.

- Αναζητήστε κρουαζιέρες με διανυκτερεύσεις στα λιμάνια ή με αργές αναχωρήσεις. Μετά το ηλιοβασίλεμα ζωντανεύουν τα λιμάνια της ανατολικής Μεσογείου.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *