ροή ειδήσεων

Τα 1,2 εκατ. θα φτάσουν οι Ρουμάνοι τουρίστες στην Ελλάδα


Οι Ρουμάνοι τουρίστες στην Ελλάδα αναμένεται να φτάσουν το 1.200.000 το 2016 σύμφωνα
με εκτιμήσεις πρακτόρων, που συμμετείχαν στην κλαδική έκθεση Τουρισμού στις εγκαταστάσεις της Romexpo (επίσημου διοργανωτή κλαδικών εκθέσεων στη Ρουμανία), στην επίσημη έναρξη της οποίας συμμετείχε ο Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βουκουρέστι, καθώς και τα στελέχη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας από 25 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2016.

Στην εν λόγω έκθεση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και κλαδικές ενώσεις από τη Χαλκιδική, τη Μαγνησία, τη Θάσο, την Κατερίνη, το Δήμο Βόλβης και από άλλες περιοχές της χώρας μας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των πρακτόρων, ο αριθμός των Ρουμάνων τουριστών στην Ελλάδα αναμένεται να υπερβεί τους 1.200.000 το 2016, δεδομένης και της αύξησης πτήσεων τσάρτερ από τον Μάρτιο 2016.
Αξιοσημείωτη, πάντως, ήταν η προβολή της Ελλάδας ως κύριου προορισμού από μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Ρουμανίας (αναφέρουμε ενδεικτικά: Cristian Tours, Happy Tours, TUI, Marea Tours). Iδιαίτερη εντύπωση είχε η προβολή της εταιρείας Aerotravel για πτήσεις στην Λευκάδα και Σκιάθο, της Exim Tour για πτήσεις στην Κρήτη, της Fibula Tour για πτήσεις σε Ρόδο και Κρήτη, της Marea Tour και των ελληνικών συμφερόντων εταιρειών Mouzenidis Tours και Meli Tour.
Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν 15 χώρες, ήτοι: Ρουμανία, Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Κροατία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Ιταλία, Μολδαβία, Παλαιστινιακή Αρχή, Πολωνία, Σερβία, Ισπανία, Ουγγαρία και Τουρκία. Οι διεθνείς συμμετοχές αντιστοιχούσαν στο 34% του συνόλου.


Πηγή: reporter.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *