ροή ειδήσεων

Δείτε πώς θα μοιάζουν οι μεγαλουπόλεις το 2050 [εικόνες]


Ξεχάστε τις πόλεις όπως τις γνωρίζετε μέχρι σήμερα. Μέχρι το 2050 η όψη τους θα είναι εντελώς διαφορετική εξαιτίας τόσο της τεχνολογικής εξέλιξης η οποία θα βελτιώσει την ποιότητα του τρόπου ζωής όσο και της αύξησης των πληθυσμών....




Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολλές αναφορές για το πώς θα μοιάζουν οι πόλεις σε λίγα μόλις χρόνια από τώρα και πώς θα αλλάξει ριζικά το αστικό τοπίο τον επόμενο αιώνα.
Ο μελλοντολόγος Ian Pearson της Παγκόσμιας Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, κάνει τις δικές του προβλέψεις για το πώς θα μοιάζουν οι πόλεις σε λίγα χρόνια και εξηγεί στο Business Insider τι να περιμένουμε μέχρι το 2050.
Ολοένα και πιο ψηλά κτίρια θα μας περικυκλώνουν. Ο ίδιος εκτιμά ότι θα ξεπεράσουν τους 18.000 ορόφους. Σήμερα το υψηλότερο κτίριο είναι στο Ντουμπάι, το Burj Khalifa με 163ορόφους.



Το γεγονός πως θα έχουμε τόσο ψηλά κτίρια, σημαίνει πως θα πρέπει να δημιουργηθούν και τα κατάλληλα μέσα που θα μειώνουν το χρόνο μέχρι να φτάσουμε στον όροφο της επιλογής μας. Κατά το Pearson ένας μίνι πύραυλος θα εκτοξεύεται και θα μας οδηγεί στον προορισμό μας με λιγότερα καύσιμα. Η έκθεση της Samsung κάνει λόγο για μη επανδρωμένα αεροσκάφηπου θα μεταφέρουν ανθρώπους σε διαφορετικούς ορόφους, διότι θα είναι δύσκολο αν δημιουργηθούν ανελκυστήρες σε τόσο υψηλά κτίρια.





Επίσης, το πιο πιθανό είναι να αναγκάζονται να μένουν δεκάδες άνθρωποι σε ένα ενιαίο κτίριο το οποίο θα είναι σαν αυτοτελής πόλη, σύμφωνα με τον Pearson. Ο λόγος που θα συμβεί αυτό είναι επειδή ο πληθυσμός αυξάνεται ήδη και θα συνεχίσει να αυξάνεται με ταχύτατος ρυθμούς τα επόμενα χρόνια.




Και αν σας φαντάζει κάπως εξωπραγματικό η διαμονή κάτω από τη θάλασσα, ο Pearson θεωρεί βέβαιο πως σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν υποθαλάσσια ξενοδοχεία και τουριστικά αξιοθέατα.




Τα κτίρια θα είναι σε θέση να φορτίσουν τις συσκευές σας μέσω ραδιοκυμάτων, οπότε δε θα υπάρχει καμία ανάγκη να κουβαλάτε φορτιστές μαζί σας. Υπάρχουν μια σειρά από νεοσύστατες επιχειρήσεις, όπως η Energous, οι οποίες δρουν αποκλειστικά για να δημιουργήσουν τέτοιου είδους τεχνολογικά επιτεύγματα., αναφέρει η η Wall Street Journal.




Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χωρίς οδηγό αποτελούν αδιαμφισβήτητα τα οχήματα του μέλλοντος. Η Google και η Tesla είναι πρωτοπόροι σε αυτούς τους τομείς. Τώρα, ορισμενες χώρες όπως η Βρετανία, μελετάνε τη δημιουργία δρόμων ώστε να φορτίζουν αυτόματα τα αυτοκίνητα.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *