ροή ειδήσεων

Αυτές είναι οι 9 πιο ακριβές πόλεις για να ζήσετε


Για άλλη μια χρονιά, το Economist Intelligence Unit δημοσίευσε την έκθεση για τις πιο ακριβές και πιο φθηνές πόλεις στον κόσμο...



Η έκθεση, με τίτλο «Worldwide Cost of Living», λαμβάνει υπόψιν παράγοντες, όπως το κόστος των τροφίμων, το κόστος των καυσίμων και τους μισθούς.

Μάλιστα λόγω της δύναμης του δολαρίου και της υποτίμησης νομισμάτων, έχουν υπάρξει μερικές σημαντικές αλλαγές στη φετινή κατάταξη.

Πάντως η πτώση των τιμών των βασικών προϊόντων έχει δημιουργήσει αποπληθωριστικές πιέσεις σε ορισμένες χώρες, λέει ένας από τους συντάκτες της έρευνας.

Δείτε τις εννέα πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο.

9. Σεούλ, Νότια Κορέα - Το κόστος ζωής στη Σεούλ είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο με αυτό της Κοπεγχάγης και του Λος Άντζελες.



8. Κοπεγχάγη, Δανία - Η πόλη διατηρεί την θέση κατάταξης και στο τρέχον έτος λόγω του υψηλού κόστους διαβίωσης σε σχέση με τους μισθούς.



7. Νέα Υόρκη, ΗΠΑ - Ένα ισχυρότερο δολάριο και ο πληθωρισμός σημαίνει ότι η Νέα Υόρκη συνεχίζει να είναι πιο ακριβή σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις. Για παράδειγμα, η μέση τιμή του δολαρίου για 1 κιλό ψωμί είναι στα 8,28 δολ. - περισσότερο από το διπλάσιο της πόλης στην πρώτη θέση.



6. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο – Η αύξηση των μισθών του Λονδίνου είναι στάσιμη και δεν συμβαδίζει με τον πληθωρισμό και την ραγδαία αύξηση των τιμών των κατοικιών. Η μέση τιμή για ένα ακίνητο στο Λονδίνο είναι πάνω από 500.000 λίρες, αλλά οι μισθοί κυμαίνονται στις 30.000 λίρες.



5. Παρίσι, Γαλλία - «Η χαμηλή εμπιστοσύνη στο ευρώ αποτυπώνεται στο ότι το Παρίσι είναι η μόνη πόλη στην ζώνη του ευρώ στην πρώτη δεκάδα», επισημαίνει η EIU. Ωστόσο, σημείωσε ότι παρά το αδύναμο νόμισμα «το Παρίσι παραμένει εξαιρετικά δαπανηρό για να ζήσει κάποιος» και το μόνο πράγμα που είναι σχετικά λογικό από άποψη αξίας, είναι το αλκοόλ και τα τσιγάρα.

4. Γενεύη, Ελβετία - Ουσιαστικά τα πάντα σχετικά με την Γενεύη είναι ακριβά, ακόμη και η αναψυχή και οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες, είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο. Είναι πιθανώς επειδή «αντανακλά μια μεγαλύτερη πριμοδότηση για επιλεκτικές δαπάνες».


3. Χονγκ Κονγκ, Χονγκ Κονγκ - Ανέβηκε επτά θέσεις στην κατάταξη τους τελευταίους 12 μήνες λόγω των εξαιρετικά υψηλών τιμών των κατοικιών και της αύξησης του κόστους διαβίωσης.



2. Ζυρίχη, Ελβετία – Τα υψηλά επίπεδα εισοδήματος και των τιμών, την κατατάσσουν σε αυτή τη θέση.



1. Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη - Το μικρό νησί πόλη-κράτος, διατήρησε τον τίτλο του ως η πιο ακριβή πόλη του κόσμου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *