ροή ειδήσεων

Στέγαση σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα για τους πρόσφυγες


Την παροχή υπηρεσιών στέγασης προσφύγων, σε ξενοδοχεία μέσω hotel vouchers και σε διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης, έχει αναλάβει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Praksis, μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την οργάνωση, μέχρι στιγμής έχει ήδη ξεκινήσει η φιλοξενία των προσφύγων που έχουν ενταχθεί στη διαδικασία της μετεγκατάστασης, καθώς επίσης και σε ιδιαίτερα ευπαθείς αιτούντες άσυλο, στα ξενοδοχεία μέσω hotel vouchers σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα.

Ωστόσο, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ανθρώπων αυτών, ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο το προσεχές διάστημα, η ΜΚΟ αναζητά διαμερίσματα τόσο μέσω μεσιτικών εταιρειών, όσο και μέσω αγγελιών σε εφημερίδες, προκειμένου να φιλοξενηθεί σε αυτά ένα σημαντικό μέρος των προσφύγων.

Το εν λόγω πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) από 17/11/2015 και στόχος του είναι η παροχή υπηρεσιών στέγασης, συνοδείας, και ψυχοκοινωνικής στήριξης σε ανθρώπους που έχουν ενταχθεί στη διαδικασία της μετεγκατάστασης, καθώς επίσης και σε ιδιαίτερα ευπαθείς αιτούντες άσυλο.

Μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου 2016, έχουν εξυπηρετηθεί από το πρόγραμμα πάνω από 1.300 άτομα. Προτεραιότητα στο πρόγραμμα δίνεται στις πιο ευάλωτες περιπτώσεις, όπως επιζήσαντες ναυαγίων, μονογονεϊκές ή πολυμελείς οικογένειες, εγκυμονούσες, οικογένειες με βρέφη, θύματα βασανιστηρίων, θύματα εμπορίας ανθρώπων (trafficking), θύματα κακοποίησης και άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας.

Σημειώνεται ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία 20.000 θέσεων υποδοχής για τους πρόσφυγες, σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, αλλά και ανάδοχες οικογένειες.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, διεμήνυσε σήμερα ότι η Ελλάδα από χώρα τράνζιτ για τους πρόσφυγες θα μετατραπεί σε χώρα εγκατάστασης, ενώ εκτίμησε ότι η προσφυγική κρίση θα διαρκέσει 2 με 3 χρόνια ακόμα. Για το εν λόγω χρονικό διάστημα, οι πρόσφυγες θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, αφού το πέρασμα της Ειδομένης θα παραμείνει κλειστό, όπως εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα ένα νέο μέσο βοήθειας έκτακτης ανάγκης για τις χώρες της ΕΕ, συνολικού ποσού 700 εκατ. ευρώ, τη διετία 2016-2018, καθώς η προσφυγική κρίση λαμβάνει έκταση πρωτοφανούς κλίμακας.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι το προσφυγικό βάρος που επωμίζονται ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ καθιστά επιτακτική την ανάγκη παροχής άμεσης και επείγουσας υποστήριξής τους.



Πηγή:http://www.cnn.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/3/16 12:21

    ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ 700 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΕΝΕΤΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *