ροή ειδήσεων

»Κοινή θάλασσα» ονομάζουν το Αιγαίο οι Οθωμανοί Τούρκοι με αφορμή το ΝΑΤΟ


Με αφορμή την αποστολή νατοϊκής αρμάδας στο Αιγαίο οι «παμπόνηροι» Τούρκοι έθεσαν,
και πετυχαίνουν προς το παρόν, προς συζήτηση ολόκληρο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών διαφορών, απαιτώντας με ανατολίτικα τερτίπια «να πάρουν τα πάντα» στο Αιγαίο.





«Παρά την πολλά υποσχόμενη «συμφωνία» μεταξύ του ΝΑΤΟ , της Ελλάδος και της Τουρκίας για το Αιγαίο Πέλαγος την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, το μεγαλύτερο μέρος των «διαπραγματεύσεων» για την υπέρβαση «των εδαφικών ευαισθησιών» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία βρίσκεται μπροστά μας», τονίζουν Τούρκοι αξιωματούχοι σύμφωνα με τον σημερινό τουρκικό τύπο.
Απόδειξη ότι, ούτε το ΝΑΤΟ, ούτε οι ΗΠΑ , ούτε άλλος κανένας δεν μπορεί να «βάλει την Τουρκία με το ζόρι στην καρέκλα» και να υπογράψει αλλά και τηρήσει οποιαδήποτε συμφωνία, εάν από αυτήν οι Τούρκοι δεν έχουν ομολογουμένως μεγαλύτερο όφελος .
Παρόλα αυτά, οι Τούρκοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ευχαρίστηση τους κατά την διάρκεια της έγκρισης της για τις «λεπτομέρειες της», διότι το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την αρχή της Άγκυρας ότι «το Αιγαίο είναι μια κοινή θάλασσα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα», τονίζουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι. !!!
Δηλαδή με λίγα λόγια , «συνομολογήθηκε» και εγγράφως ότι το ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος αποτελεί πεδίο δράσης και του τουρκικού ναυτικού , το οποίο αποκτά πλέον νόμιμα δικαιώματα στην περιοχή αυτή.
«Επιπρόσθετα με την εν λόγω έγκριση από το ΝΑΤΟ, η συμμαχία απέφυγε να γίνει «μέρος» στην ελληνική-τουρκική διαμάχη, τηρώντας ευνοϊκή στάση προς την Άγκυρα, η οποία πιστεύει ότι όλα τα προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο σύνολό τους προς την κατεύθυνση της επίλυσης του ζητήματος του Αιγαίου», δήλωσαν οι ίδιοι Τούρκοι αξιωματούχοι.
Για σχεδόν μια δεκαετία, τα υπουργεία Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ελλάδας πραγματοποιούν «διερευνητικές επαφές» με στόχο την εξεύρεση τρόπων για την επίλυση του ζητήματος του Αιγαίου.
Λαμβάνοντας υπόψιν όλες αυτές τις παραμέτρους , το ουσιαστικό έργο όσον αφορά την αποστολή του ΝΑΤΟ που αφορά όμως το δεύτερο στάδιο που περιλαμβάνει την «κατάρτιση των χαρτών», θα χρειαστούν εβδομάδες συζητήσεων , ενώ οι συνομιλίες στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ έχουν ως στόχο την περάτωση τους πριν από τη σύνοδο κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις Βρυξέλλες, στις 7 Μαρτίου.
Η απόφαση του ΝΑΤΟ είναι απόρροια της πρότασης που διατυπώθηκε από τους υπουργούς άμυνας της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Ελλάδας στην συνάντηση των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στις 10-11 Φεβρουαρίου , με βάση τα σημεία κοινής δράσης που συμφωνήθηκε από τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου με την Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στις 08 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα.
Το Αιγαίο και η κρίση μετανάστευσης θα είναι επίσης στην ατζέντα της συνάντησης της 8ης Μαρτίου μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου Πρωθυπουργού Α.Νταβούτογλου , ο οποίος θα συμπροεδρεύσει σε συνάντηση διακυβερνητικής συνεργασίας υψηλού επιπέδου του Συμβουλίου Αιγαίου στην Σμύρνη.
Με λίγα λόγια οι Τούρκοι «φέρνουν» τους Αμερικανούς στο Αιγαίο για να τους υποσχεθούν και εγγράφως ότι από εδώ και στο εξής το Αιγαίο Πέλαγος θα αποτελεί μια «κοινή θάλασσα» για τις δύο χώρες , «χωρίς να ρίξουν μία ντουφεκιά».
Το επόμενο στάδιο των εθνικών υποχωρήσεων υλοποιείται ήδη από το ωκεανογραφικό πλοίο «Τσεσμέ» , το οποίο χαρτογραφεί τα πάντα στο κεντρικό Αιγαίο για λογαριασμό της Άγκυρας.
Ζούμε ομολογουμένως , πραγματικά δύσκολες και δυσνόητες εποχές, αλλά και συνάμα λίαν επικίνδυνες, κυρίως λόγω της στάσης των Ελλήνων πολιτικών που παρακολουθούν τα «τεκταινόμενα» με « παγερή αδιαφορία».
Υπενθυμίζουμε άρθρο προ μηνών από το pentapostagma.gr, με τίτλο: Οι Τούρκοι «εξαφανίζουν» Καστελόριζο απαιτώντας ΑΟΖ έως την Κρήτη και την Κύπρο, με το οποίο είχαμε αναφέρει ότι οι Τούρκοι συνεχίζοντας την «οδό» της συνεχούς προκλητικότητας , του εκφοβισμού και των παράλογων απαιτήσεων , διεκδικούν ΑΟΖ από την Ελλάδα μεταξύ των περιοχών Κρήτης και Κύπρου. Όλα γίνονται βάσει καλά υπολογισμένου σχεδίου από όλες τις πλευρές, ( Τουρκία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ), εναντίον της Ελλάδος.
Τα θέλουν όλα οι Οθωμανοί Τούρκοι και τα θέλουν εδώ και τώρα.




Από τον/την pentapostagma.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *