ροή ειδήσεων

Εκπληκτικό βίντεο: Δείτε σε εξαιρετικά αργή κίνηση πως πέφτει ένας κεραυνός


Μία ειδική κάμερα κατάφερε να καταγράψει το χτύπημα ενός κεραυνού στο Ντουμπάι σε εξαιρετικά αργή κίνηση...



Η καταγραφή αστραπών και κεραυνών δεν είναι κάτι καινούργιο για την φωτογραφία ή το βίντεο. Όμως η ταχύτητα με την οποία συμβαίνει αυτό το φαινόμενο οδηγεί σε λίγο-πολύ παρεμφερή αποτελέσματα, με μία μάλλον στατική εικόνα του εντυπωσιακού όσο και επικίνδυνου αυτού φαινομένου.

Αυτή τη φορά όμως ένας πολύ υψηλής τεχνικής κινηματογραφιστής με μία πολύ εξειδικευμένη βίντεο κάμερα κατάφεραν να καταγράψουν έναν κεραυνό όπως δεν τον έχουμε δει ποτέ. Η καταγραφή έγινε στο Ντουμπάι, στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Μπουρτζ Αλ Χαλίφα, σε μία ημέρα που -σπάνιο για την περιοχή- είχε μία έντονη καταιγίδα.

Η ειδική αυτή μηχανή (μία Vision Research Phantom Flex 4K για όσους γνωρίζουν) μπορεί να καταγράψει σε εξαιρετικά αργή κίνηση μία σκηνή (στα 1977 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ή με άλλα λόγια περίπου 200 φορές slow motion σε σχέση με την κανονική εικόνα) και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πρωτοφανές, καθώς βλέπουμε την πλήρη εξέλιξη του φαινομένου με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Ο μεγάλος κεραυνός που χτυπά το κτίριο και σκορπίζει γύρω του μοιάζει με ένα «ποτάμι» φωτός και ηλεκτρισμού το οποίο διαχέεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Η εντυπωσιακή αυτή σκηνή ανέβηκε στον λογαριασμό Instagram του ηγέτη των Εμιράτων σεΐχη Hamdan bin Mohammed και πέρα από τα χιλιάδες views που έχει κάνει ανά τον κόσμο αποτελεί και τροφή για τους επιστήμονες που μελετούν αυτού του είδους τα φαινόμενα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *