ροή ειδήσεων

Σύνδρομο «εγκεφαλικό του κομμωτηρίου» -Πόσο κινδυνεύουν οι γυναίκες;


Και αυτό γιατί εκείνη τη στιγμή όλες τους χαλαρώνουν κάτω από το ζεστό νερό.
Ωστόσο, οι περισσότερες θα σου επισημάνουν, ότι υπάρχουν φορές που ακριβώς αυτή η καλύτερη στιγμή τους αφήνει για κάποιες μέρες ένα μικρό πιάσιμο στον αυχένα. Αυτό συμβαίνει λόγω του τύπου του λουτήρα και το κατά πόσο αυτός βολεύει κάθε γυναίκα.
Ωστόσο, μια νέα έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτή δεν είναι η χειρότερη παρενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει σε μια γυναίκα ένας λουτήρας...
Ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στην περίπτωση της Ελίζαμπεθ Σμιθ η οποία υπέστη εγκεφαλικό μερικές ημέρες μετά την επίσκεψή της σε σαλόνι ομορφιάς. «Εκανα εμετό, είχα πυρετό και δεν μπορούσα να σταθώ πουθενά. Ενιωθα αδυναμία στα πόδια μου, τα χέρια μου έτρεμαν. Πίστευα ότι πεθαίνω» είπε η ίδια μιλώντας στο ABC-KGTV.
Η Σμιθ έχει υποβάλει μήνυση στο εν λόγω σαλόνι ομορφιάς υποστηρίζοντας ότι απέτυχαν να στηρίξουν καλά το κεφάλι της καθώς την έλουζαν.
Ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό όντως είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και είναι γνωστό ως σύνδρομο κομμωτηριακού εγκεφαλικού. Σύμφωνα με το BuzzFeed η υπερέκταση του αυχένα μπορεί να κόψει ή να σκίσει τις αρτηρίες με ότι συνέπειες μπορεί να έχει κάτι τέτοιο.
«Οταν κάποια από τις αρτηρίες του τραχήλου καταστραφεί με κάποιον από αυτούς τους τρόπους, μπορεί κάποιος να πάθει εκτομή, μια βλάβη που προκαλείται στο εσωτερικό των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα την ανώμαλη ροή και πήξη του αίματος και τη δημιουργία θρόμβων που μπορούν να φθάσουν στον εγκέφαλο προκαλώντας εγκεφαλικό επεισόδιο», δήλωσε ο Στίβεν Ζίλερ, επικεφαλής των ερευνών για τα εγκεφαλικά επεισόδια στο πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς μιλώντας στον προαναφερθέν ιστότοπο.
Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι επειδή το εν λόγω σύνδρομο είναι εξαιρετικά σπάνιο οι γιατροί δεν είναι ακόμη σε θέση να πουν τι ακριβώς το προκαλεί, με τον Στίβεν Ζίλερ να επισημαίνει καθησυχάζοντας ότι σαφώς η οδήγηση ενός αυτοκινήτου είναι πιο επικίνδυνη από την επίσκεψη σε ένα κομμωτήριο!

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *